Norra Goa

Av Energi
15 okt. 2007 11:44
Visningar: 8923
Hejsan!
Jag och min man ska resa till Norra Goa i januari och mina funderingar är:
Är det en bra och billig ide att resa med nästan tom resväska och handla kläder där?
Är det myggigt där på kvällarna?
Vad ska man tänka på så man inte blir lurad när man handlar?
Är det lätt att bli magsjuk där?
15 okt. 2007 19:26
Hej Energi!
Jag har varit 3 ggr i norra Goa och aldrig fått ett myggbett, däremot såg jag andra som hade fått många bett, vet ej om det beror på hur och var man bor eller nåt sånt.
Ja man behöver då inga varma kläder att ta med så res med halvtom väska och fyll den i Goa istället. Många syr upp kläder där vilket är billigt och bra. Jag sydde själv upp en fin sommarblus och den håller än fast det är 8 år sedan.
Det finns massor av tips och råd på t.ex. www.indien.nu och där finns ett forum ni kan forska i.
Jag har rätt känslig mage men har då aldrig mått så bra som där, man får vara lite försiktig bara och tvätta händerna, ta med er Alcogel!
Dukoral har jag också druckit som vaccin innan resa och sen kan man ha med sig Lexinor som man kan få på recept, det är egentligen en medicin mot urinvägsinfektion men hjälper rätt bra om man skulle få magbesvär.
Lycka till och ni kommer säkert att trivas.
Jag åker dit på min fjärde resa i början av februari och stannar till sista april, jag ska gifta mig där.
Mvh Eva
Av Energi
16 okt. 2007 12:27
Då får man lycka till med giftemålet. Ska ni gifte er på stranden?Det gjorde vi på Dominikanska Rep och det var helt underbart.
16 okt. 2007 19:58
Nja, vi ska gifta oss på domstol men det blir nog en liten mindre tillställning på stranden i solnedgången en annan dag....*L* Romantiskt värre.
Mvh Eva
17 okt. 2007 14:01
Hejsan Energi.

Vet du ! att du kann vara lycklig du som åker till Goa. Vilket underbart ställe.
Av alla ställen jag varit på under min tid som resenär, det har blivit några på drygt 20 år,
så är Goa en av mina absoluta favoriter. Din idé om tom resväska dit är toppen.
Jag o min sambo gjorde det senast, då slapp vi omaket att hitta en bra väska att
packa ner allt vi köpt i, hade ju redan en. Vi packade faktiskt ner varsin kudde hemmifrån som vi
kunde avvara efter 2 veckor. Dom har nämligen helt hopplösa kuddar på hotellen,stenhårda
och höga som höghus.
Myggen är inte så besvärliga om man inte bor på typ markplan med en massa
buskar å annan växtlighet aldeles in på sin balkong/úteplats. Det finns ett bra myggmedel där som går
att köpa i ett vanligt snabbköp. Det är en liten vit tub, (kommer inte ihåg namnet ) ser ut som tandkräm, den funkar kanonbra. Så liten
att den är behändig att ha med sig hela tiden,och känner man myggens närvaro om man är ute på fin
restaurang nå'n kväll är det bara att smörja på benen en skvätt så är problemet löst.
Samma sak med det där om magsjuk.....Tvätta händerna lite då o då. Samtidigt när du köper myggmedlet i snabbköpet så
letar du reda på en liten plastflaska med en blågelé i. Den heter: Klin hands, kotar ca.15 kr. och den använder du när det inte finns
tvål o vatten i närheten. Vi smorde oss vid alla tilfällen då vi åt och klarade oss helt å hållet uta problem.
Vad gällr att bli lurad....blirman ju alltid när man kommer till ett nytt ställe. Men enkla råd: Handla inget stort å dyrt första veckan,spara
det tills du blivit van med valutan och fått färg på kroppen." Blekfisar " = nykomlingar å går lätt att lura... Annat som du behöver från
snabbköpet står det oftast max priset dom får ta ut på förpackningen, bara att läsa.

Hoppas ni får en underbar vistelse på min " favvoplats ". Man blir helt betagen av människorna och atmosfären i Goa.
MVH Tina.
19 dec. 2007 11:53
Hej! Kom precis hem från Goa i fredags! Första gången jag var i Indien! En omtumlande upplevelse....ja, magsjuk blir man VÄLDIGT lätt! Åtminstone jag....fick feber o diarré efter 4 dagar där och blev sängliggande ....febern gav med sig....trots den klibbande värmen men diarrén hade jag mest hela tiden och fortfarande här hemma i Sverige trots att jag nu varit hemma i 5 dagar!!! Åt Bifolac /som jag köpt på Apotek i Sverige/ och det hjälpte ganska bra att reglera tarmbakterierna! ----Betr. mygg så är det lite olika, hade både myggnät på ett ställe och så Myggkräm med mig fr. Sverige....hjälpte där det var lite mygg, men t.ex. sista natten i Kochi i Kerala södra Indien på ett Guesthouse, tror jag att det minst var 1 mygg i minuten som bet mig!! Var helt sönderbiten och fick ingen riktig sömn den natten! Ta med eget myggnät! ----Kläder finns att köpa där...ta inte med onödiga kläder!!! Pruta naturligtvis då du handlar o fråga folk som varit där vad du ska betala för plagget! ---Jag var i Indien i 6 veckor....och jag är jätteglad att vara hemma!!!
Av Sanni
20 jan. 2008 08:26
Hej
Har precis kommit hem från norra Goa och blev jätte sjuk på planet hem. Jag var mycket medveten om chansen att bli magsjuk innan jag åkte. Jag hade med mig våtservetter hela tiden vart jag än gick och var mkt noggrann med hygienen, men det räckte inte. Eftersom jag tog en sista minuten hann jag inte vaccinera mig mot turist diarre, vilket ALLA bör göra enligt mig. Jag köpte dock Trevis på apoteket och åt under hela perioden. Jag valde noggrant vart jag åt, men bara det att hitta någon restaurang som känndes mer hygieniskt och mindre flugfritt gorde att tiden i sol stolen blir kortare. Sista dagen åt jag på stranden, för att jag ville ha all solbränna jag kunde få. Kände att maten inte var bra och visste då att jag skulle bli sjuk. 11 timmar senare blev jag det. Skall tillägga att jag arbetare inom restaurang branchen och har rätt höga krav och så även kunskap om mat.

I övrigt hade jag bokat hotell innan. Det skulle man inte göra hade jag läst men jag reste ensam och ville vara säker. Jag hade bokat en deluxe suite på 3 stjärniga Hotell Colonia Santa Maria / Baga Beach. När jag kom dit visade de mig rummet och jag var chockad. Bakom personal ingången med fläckiga gamla lakan. Jag gick genast och sa till. Jag fick som svar att ett bättre rum skulle finnas från dagen efter. Detta var ca 23.00 på kvällen. Jag hade dock betalt för 7 dagar i förväg och förväntade mig få det jag betalt för. Ingen ursäkt. Efter en stund visade de mig ett lite bättre rum, och jag accepterade första natten där. Förvisso är jag van att bo på 4-5 stjärniga hotell med min man, men denna gång reste jag ensam och tyckte 3-stjärningt skulle räcka. Men även 3-stjärning bör hålla viss klass såsom fläckfria urtvättade lakan, samt välstädat. Dagen efter fick jag ett deluxe rum, vilket var mkt bättre, och så även nya lakan som jag sa till om. Men ingen ursäkt eller kompensation.

Trafiken i Goa är helt galen. Vill man riskera livet skall man ut i den. Jag var nervös den dagen jag åkte på tur. Föraren var Indier och van förare men ändå....

Vädret i Goa var helt underbart. Och det var otroligt billigt. Även om alla försöker "lura" en och man måste pruta hela tiden. De flesta människor var underbart trevliga och vänliga. Man tar ej betalt för solstolar, vilket jag aldrig varit med om. Trevlig personal på stränderna som ger snabb service i mat och dryck. Man har sin personliga nota som man betalar när man skall gå hem.

Nu har jag varit hemma 3 dagar och legat i feber och magsjuka. Vet inte om det var värt det.....

Sanni
Av Energi
31 mars 2008 13:51
Har nu varit i Goa och kan bara säga att det var helt underbart. Magen klarade sig bra, men kan ju bero på att jag tog dukoral före. Blir en resa dit nästa vinter igen.
1 apr. 2008 03:20
Ååååå va glad jag blir när jag hör ännu en som fallit pladask för Goa.
Indien är så underbart, och Goa är ett bra "first stop". Hoppas du har sett dig omkring i
omgivningarna, eller gör du det nästa gång ? Blir det några bilder här på Forumet ? Kul i så fall.
Tina.
Av Energi
1 apr. 2008 09:57
Vi åkte bara runt i själva Goa, men tyckte det räckte pga att det fanns så mycket och kolla på där. Kan starkt rekomendera Mandrem stranden 1 dag om man vill vara på en underbar strand med lite folk.
Även om Goa är ett stort semestermål så känndes det inte sönderturistat.