Tips om Goa

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Goa är en av de mest populära semesterdestinationerna i Indien och erbjuder allt från kristallklart vatten och historiska platser till kulinariska upplevelser.
Blogginlägg om Goa
Stränder och party i Goa
Goa är Indien-light. Här är det mesta turistanpassat. Stränderna är vackra, klimatet är underbart och visst är det även kor på gatorna här. Det finns flera sevärdheter som ex kryddodling, marknader mm, men efter två veckor med späckat schema lockar standen aningen mer. Har trots allt endast 4 dagar här och min bleka vinterhud är i stort behov av solen och fötterna njuter av strandpeeling. I går var det födelsedags party i kombo med smekmånadsfirande för några av mina medresenärer. Perfekt tillfälle att träna på våra bollywood- moves på dansgolvet vilket är himla kul när man är några stycken... Kan helt klart tänka mig att börja dansa bollywood hemma, haha... Kommer helt klart sakna alla vackra soluppgångar och magiska solnedgångar här i Indien, alla färger, smaker, dofter, den otroligt goda maten och alla människor. Inte minst alla nya vänner jag fått på denna resan och jag kommer absolut hålla kontakten med flera av dem. Har också fått så många fina guldkornstips och härliga resebloggar att följa, då flera i gruppen reser jorden runt. Nu är det snart dags att betala för strandfrukosten, koppla bort wifi och ta en strandpromenad till närmsta massage :-) kommer inte ha massvis med foton från Goa, men min bild av Goa finns väl bevarad och jag kan definitivt tänka mig att resa södra Indien nästa gång och avsluta i Goa (med stop i Mumbai så klart).
av Travelfun 20 jan. 2013 Resealbum: Från Delhi till Goa
en helt vanlig dag...
vaknade vid 7, kolla tv, drack kaffe, duscha o sant, sedan lunch pa det risiga men trevliga stallet pa min gata, maten ar utmarkt. internet o ladda upp foton pa bloggar och facebook. ska till stranden o senare har kyrkan nat program idag som startar vid 17, massa, masstag, upptradande m.m. ska ta en del bilder sa jag kan dela med mig.... pengarna borjar tryta sa nu ar det inga mer nojen forran fredag da nya pengar kommer....men man kan ha kul anda...
av Mariejohansson 13 sep. 2010
trakigt
ja, det finns inga direkta utflykter, det ar badforbud o det regnar mest. i thailand, turkiet o egypten fanns massa billiga utflykter over dagen. speciellt bat turer o dyk o sant.... nej, jag tror jag aker till solen istallet, ska kolla lite biljetter ikvall... stannar i alla fall till den 20 eftersom hyran ar betald. men indien o asien ar ingenting mot afrika, tycker jag... har i alla fall hittat en ratt jag tycker om, butterchicken..... den var jattego...
av Mariejohansson 4 sep. 2010
calangute beach
ja sa var det de hette, dar jag bor, nu bor jag inte precis mitt i smeten utan lite lugnare langre ner pa stranden.. har hyrt eu moppe o det kostar 30 kr per dag o bensin 15 kr ca / liter.... finns hur manga som helst som hyr ut dem, sa aven mitt guest house... idag har jag tatuerat mig, det kostar 200 kr. per inch (ca tva centimeter) o min gick pa 600 kr. ett kors pa insidan smalbenet. hade ett gammalt fult litet kors dar sedan 20 ar tillbaka o har alltid velat tatuera over det... "underground tatoo" heter studion o ligger har i calangute... var i kyrkan i sondags, katolsk kyrka, det var okey, fast jag hangde inte riktigt med i korsteknet... men det gor inget ska ga pa sondag igen... det regnar konstant o ar mest turister fran indien o iran har nu... det ar lugnt o skont... tyvarr rader badforbud, men jag far inte bada med min tatuering som tar ett tag att laka... ater mest kinesisk mat eftersom jag inte tycker sa mycket om de kryddor som anvands i indisk mat... min lunch idag gick pa 265 rupier, ca 50 kr. veg bullar i sotsur sas, banan lassi o kaffe.... ska kopa lite brod, yougurt o ost o ata pa rummet, har redan corneflakes.... omgivningen ar valdigt vacker, mycket tempel o annat att se, fast folk borde aven se de fantastiska katolska kyrkorna med.... ja har varit i indien 9 dagar nu och de ar klart vanligare an i afrika.... dock fick jag fragan av en ing taxi chauffor om jag inte ville prova en indisk pojkvan medans jag ar har... jag avbojde vanligt men bestamt...
av Mariejohansson 27 aug. 2010

Om Goa Indien, Asien

Goa är en av de mest populära semesterdestinationerna i Indien och erbjuder allt från kristallklart vatten och historiska platser till kulinariska upplevelser.

Goa är så nära ett paradis man kan komma med vajande palmer, färgstarka marknader och vänlig befolkning. Här finns mest mindre byar där befolkningen livnär sig på turismen. Kanske är Goa framförallt känt för sin hippierörelse under 70- och 80-talet och än idag kan du stöta på västerlänningar som valde att bosätta sig där för gott. De har oftast många roliga historier att berätta och vet var den bästa ”korman” serveras, så ta tillfället i akt och prata med dem.

I norra Goa ligger orterna Candolim, Arpora, Mapusa, Vagator och Anjuna som är mest kända för sitt nattliv. På kvällarna förvandlas stränderna till dansgolv när barerna höjer musiken. Förutom nattliv erbjuder området gott om marknader. Ett stenkast från Anjuna anordnas den kanske största i sitt slag – Hippie-marknaden – där allt från vackra tyger till kryddor säljs. Det är oftast mycket folk men väl värt upplevelsen! För den som söker lugnet är de södra delarna att föredra. Där finner du byar som Agonda, Loutolim, Margao och Palolem, varav den sistnämnda sägs ha den vackraste stranden i hela provinsen. För den mer historieintresserade rekommenderas en tripp till den gamla huvudstaden Old Goa, en världsarvsplats med många gamla kyrkor och sevärdheter. I Goa finns något för alla och den inhemska befolkningen är hjärtliga och hjälpsamma.

Semesterparadis
2 / 38
Fruktförsäljare
3 / 38
Beachen i Arambol, Goa, Indien
8 / 38
Answem beach Goa
9 / 38
Får en henna-tatuering på handen
12 / 38
Bungalows bland palmerna
13 / 38
På baren Club Goa
16 / 38
Williams beach resort hotel, Colva, Goa
19 / 38
Speglingar i vatten
20 / 38
Säker eldragning?
23 / 38
Coco beach Goa
24 / 38