Normandie - hjälp

Av Knoos
23 sep. 2012 13:21
Visningar: 4973
Hej!
Min pappa fyller snart 50 och familjen har tänkt överraska honom med en resa till Normandie. Han är väldigt intresserad av historia och pratar mycket om landstigningen i Normandie. Nu undrar vi om någon har tips på - ja det mesta. Var bör man bo? Vad ska man besöka? Kan man flyga till Paris och därifrån hyra bil? Var gör man detta enklast? Vi bor i södra Skåne (har alltså närmst till Sturup eller Köpenhamn för avresa). Vi tänkte resa framemot våren/början på sommaren.

Tack på förhand - all hjälp uppskattas!
Mvh, Ida
Av Pichte
10 jan. 2013 12:15
Jag har själv funderingar på Normandie, och tänkte fråga någon "Frankrike-expert" här, men ser att det är ont om svar om just Normandie! Verkar ju finnas så otroligt mycket att se där och jag har googlat runt lite. Man kan t ex flyga till Beauvais (Paris), och därifrån köra till Normandie om man hyr bil. Själv har jag tänkt mig Vernon/Giverny först med Monets trädgård, sedan vidare till kusten och t ex orten Honfleur, som ska vara mysig. Sedan har man alla de kända stränderna från D-dagen där, Omaha Beach, Utah osv. Det finns flera minnesmärken, museum och krigskyrkogårdar som säkert är intressanta och rörande att besöka. De hårdaste slagen var ju runt Omaha Beach (flera filmer har gjorts, som Band of Brothers och Saving Private Ryan - där handlingen utspelar sig just här bl a). I närheten ligger staden Bayeaux, som jag tror är fin (medeltida) och där finns ju också den kända Bayeaux-tapeten (det långa broderiet från 1000-talet). Och så får man väl inte missa magnifika Mt-St-Michel nere i västra hörnet av Normandie (på gränsen till Bretagne). Ön med sitt kloster som sticker upp i havet ser ju bara så häftigt ut på alla bilder man ser...

Hoppas ni får en bra resa!

Hälsningar Pia
Av Chilli
10 jan. 2013 16:50
Hej vi var i Normandie i sommras , vi flög till Paris o hyrde bil på flygplatsen (bokade hemifrån av Eurocar) sen körde vi dom ca 30 milen till Port au bessin som ligger en bit ifrån Omaha beach . vi hade en lägenhet ett par km ifrån byn som har en småbåtshamn gott om restauranger . vi körde runt på alla landstigningssrtänder+ massor av småbyar , vi var där en vecka o det var helt fantastiskt, skall nog dit till sommaren igen.
Väl mött någonstans
Mvh Chilli
Av Sierra
10 jan. 2013 17:01
Caen, en stad 15 km söder om kusten är ett bra val när det gäller boende. Jag har varit där några gånger och det är en trevlig stad med mycket historia från händelserna i området.

Om ni inte väljer att hyra bil efter landning i Paris kan ni ta tåget från Paris St-Lazare tågstation till Caen och hyra bil där. Tåget tar 2 tim och avgår varannan timme.