Bilsemester Linköping -> Bretagne/Normandie

Av Dancer
22 mars 2010 19:00
Visningar: 3499
Hej. Undrar om det finns någon därute som har några bra tips på hur man tar sig ner till Bretagne (Perros-Guirec) på ett smidigt och trevligt sätt
(vägar, övernattningsställen etc). Vi (3 vuxna och 1 nio-åring) tänker vara ute inalles 2 veckor. Vi vill se Normandie på ditvägen och Loire-dalen på hemvägen. Vi har ingen erfarenhet av bilsemestrande och vet därför inte hur jobbigt det kommer att vara och vad man rimligen hinner/orkar med. Tar tacksamt emot alla former av tips.
23 mars 2010 12:56
Vi ska själva ner i Frankrike på camping semester i sommar. Vi väljer Stena Line Göteborg-Kiel på utresan. Då slipper vi färjan Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarten. Sedan drar vi från kiel ut mot Normandie och Bretagne. Stena avgår från Gbg kl 19 och är framme i Kiel kl 9 på morgonen. Troligen måste det till en övernattning på vägen till Bretagne. Fundera på om inte den här båtresan kan vara en trevlig början på resan. Köra från Linköping till Göteborg, parkera på båten och sedan bara ta det lugnt, äta gott, dansa, shoppa. Stena erbjuder också kombibiljetter. Där du väljer Kiel ut, men kan välja Fredrikshamn-Gbg, Grenå-Varberg, eller Rödby-Puttgarten hem. Givetvis kan du ha t/r Kiel-Gbg också.

Det bästa är att gå in på nätet och söka efter siter där du kan kolla upp avstånd mellan olika platser. Tänk på att motorvägar kan vara bra transportsträckor men att det finns avgifter på alla motorvägar i Frankrike (tror jag), medan Tyskland avgiftsfritt. Väljer du småvägar tar det mycket längre tid. Vi kommer nog att kombinera motorväg med småvägar.

Du skriver inte om när ni ska iväg. Tänk på att augusti är den stora semestermånaden i Europa. Då kan det bli riktigt svårt att få boende och trångt på vägarna. Inte fel att undvika slutet av juli också.

Du får gärna skicka PM till mig om du har några andra specifika undringar så ska jag försöka hjälpa. Det var 2003 vi var ute senast på detta sätt...
Av Dancer
3 apr. 2010 19:57
Ska man undvika färjan Rödby-Puttgarden? Varför i så fall? Jag ska semestra 20 juni -> 3 juli förresten.
Mvh / Jonas
Av Lan
4 apr. 2010 11:03
Vi har aldrig fått vänta någon längre tid på båten varken i hög eller låssässong.Bara att se pråmen (inköpsställe av alkoholhaltiga drycker) är en upplevelse i sig.
En bra gps underlättar mycket. Övernattningsställen är nog inget problem att hitta i rätt prisklass
Tänk på att man kanske behöver lite extra saker i bilen, glödlampor, 1:a hjälpenkudde, reflexväst, olika regler i olika länder. Talböcker kan vara trevligt att lyssna på i bilen.
Av Dancer
30 apr. 2010 19:10
Tack för era svar. Har ni några rekommendationer på övernattning i eller i närheten av Caen?