Bila i Normandie och Bretagne med barn

7 aug. 2015 12:07
Visningar: 3119
Vi är en familj bestående av 2 vuxna och 2 barn (6 år) som planerar bilsemester i Normandie och Bretagne i juni 2016. Vi tänkte flyga till Paris och hyra bil för att ta oss runt. Vi planerar att vara på resande fot i ca 2 veckor och avsluta resan på Disneyland Paris. Vi har börjat läsa om resmålet men v mer eller mindre drunknar i sevärdheter av allehanda slag. Vi behöver därför hjälp att hitta guldkornen för såväl stora som små. Vi behöver också tips på prisvärda boenden och andra småtips inför vår resa. Någon som har rn aning på hur stor reskassan behöver vara på ett ungefär? Och vad bör vi tänka på när det gäller Paris och Disneyland? Tacksam för all hjälp vi kan få!
Av Daytona
7 aug. 2015 18:35
Vi var i Normandie och Paris nu i juni. Vi var 3 dagar i Normandie för att vara med om firandet av D-day. Vi flög till Paris, tog en hyrbil och körde sedan direkt till Normandie. FIna vägar. ( betal motorvägar )

Vi bodde i Courseulles sur mer, och gjorde dagsutflykter till bla Sainte mere eglise och Omaha Beach.
Hyrde en liten lgh med sovrum och kök (plats för 4 personer) på http://www.pierreetvacances.com/fr-fr/fp_CKL_location-le-chant-des-oiseaux. Billigt och bra. Fanns en inomhuspool och promenadavstånd till Juno Beach och en del restauranger samt marknaden. Handlade på Lidl så vi hade frukost på morgnarna. Enda aber med stället var att det inte fanns personal på plats när vi kom dit ( sent på kvällen) så en annan gäst fick visa oss kod för att ta oss in på området samt till nyckelskåp. Vi hade inte fått någon info om detta, men skulle absolut kunna tänka oss att bo där igen men då se till att vara där i tid alt få info med koder.

Normandie är vackert, och det finns en del att se. Är man intresserad av just krigshistoria så är det ett perfekt resmål. Sainte Mere Eglise var en supermysig liten stad, med kullerstenstorg.

Omaha Beach var känslofullt, med sin krigskyrkogård och guide som berättade om slaget. Det mesta kretsar just runt kriget, och det finns museer i varje liten "by".

Maten är inte speciellt dyr, vi åt många baguetter till lunch förstås, och en varmrätt på en hyffsad restaurang gick på ca 100 skr. Fanns barnmenyer på dom restauranger vi åt på.
Av Trea
16 aug. 2015 23:00
Vi (hus)bilade i Normandie och Bretagne i december 2014. Väldigt vackert! Ett självklart tips är Mont St Michel. Concarneau är också charmigt. Vi har samlat alla våra restips här:
http://www.freedomtravel.se/restips/frankrike/

Budget beror ju helt på hur man reser och hur man lever under resan... Frankrike är relativt dyrt. Jag vet inget om boenden (eftersom vi reser med husbil) men ett alternativ kan vara att bo i stuga på campingar. Nästan alla campingar har stugor och det är otroligt populärt nere i Europa.