Norge, boende

Av Soo
11 nov. 2010 21:13
Visningar: 292
Nu är det dags för mig att utforska Norge en sväng. Har en jobbintervju på gång, o givetvis ska jag söka mer. Den stora frågan är egentligen, hur i hela fridens namn, ska man kunna hitta ett bra boende - till sig själv enbart?

Vad jag förstått så brukar man inte bo i Norge själv, utan faktiskt bo ihop flera stycken för att det är billigare. Nu vet jag folk som ska dit, eller har tänkt att åka men har inte fått tummen ur som jag tycks fått. Så därför inget att räkna med kanske.

- Kom gärna med tips på hemsidor med hyreslägenheter alt. rum så är jag jordens tacksammaste person! :)
- Vet ni hemsidor med statistik på hur mkt det kostar i Norge, snittlöner, ekonomi i landet, vad en pizza kostar osv så vore det också kanon.
- Finns det någon människa som går i samma funderingar som mig, så hör av dig du också.

Vänliga hälsningar
19 dec. 2010 23:50
Hejhej. hur långt är du kommen i norge planerna?

jag var i Oslo 2 veckor nu i december och sökte massa jobb, till slut fick jag jobb på ett cafe som börjar nu i januari, under tiden ja sökte bodde ja hos en bekant mitt i oslo, men i januari kommer jag antagligen flytta in i kollektivt via svenska föreningen för att lära känna folk som man kanske kan umgås med på sin fritid i Oslo(kommer betala ca 3000nk/mån för att bo i 4 rums lägenhet)
Billigare än 3000nk hittar man inget ställe att bo på i Oslo
Jag tittade även lite på www.hybel.no men svenska föreningen var billigast och man lär känna folk på köpet.
hör gärna av dig.