Ni som tänker att boka till Egypten nu bör kanske tänka om!

15 aug. 2013 19:06
Visningar: 1237
Egypten

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till hela Egypten.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 10 augusti 2012. Avrådan gäller tills vidare.

Från UD!

Mer info: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kairo/Reseinformation/Reseinformation-Egypten/

Mvh
Av Krezz
15 aug. 2013 22:03
Tror nog inte att man tar emot några bokningar så länge som UD avråder från resor till Egypten och när man återigen tar emot bokningar så tror jag nog att UD har så bra koll på läget så att det är så säkert som det bara kan bli att åka till Egypten. Sen är det ju givetvis upp till var och en avgöra om man litar på UD eller enstaka inlägg i ett forum, men det är en annan sak. Själv tycker jag att det är förbannat synd att situationen är som den är främst för det egyptiska folket men sekundärt för oss gillar att resa till detta land!
15 aug. 2013 22:17
Enligt erfarenhet och bekanta på plats så ska det inte vara några problem att åka till turistorterna, kom själv hem därifrån igår.
15 aug. 2013 22:19
Citerat från Krezz:
Tror nog inte att man tar emot några bokningar så länge som UD avråder från resor till Egypten och när man återigen tar emot bokningar så tror jag nog att UD har så bra koll på läget så att det är så säkert som det bara kan bli att åka till Egypten. Sen är det ju givetvis upp till var och en avgöra om man litar på UD eller enstaka inlägg i ett forum, men det är en annan sak. Själv tycker jag att det är förbannat synd att situationen är som den är främst för det egyptiska folket men sekundärt för oss gillar att resa till detta land!
Nu var detta inte något "enstaka inlägg i ett forum", detta var UD:s egna ord!
Av Krezz
15 aug. 2013 22:29
Citerat från Canada2000:
Nu var detta inte något "enstaka inlägg i ett forum", detta var UD:s egna ord!
Jo jag vet att det är det men om nu UD skriver det på sin sida där alla resenärer kan läsa och se vad som gäller varför då skapa ett inlägg "Ni som tänker att boka till Egypten nu bör kanske tänka om!" och länka till UD? Och beslutet togs den 10 augusti 2012 (även om det updaterats idag) så det kan ju knappast vara en nyhet men det kanske, i rättvisans namn, kommer ett liknande inlägg när man inte längre avråder från resor till Egypten, vad vet jag.
Av Krezz
16 aug. 2013 10:07
@Canada2000 Det gläder mig att du varskor oss om situationen i Egypten och jag ser fram mot den dagen då du meddelar oss om att restriktionerna hävts så att vi som tänker boka resor till detta land kan göra så. Tack på förhand!
Av Reseguiden - Medlemssupport
16 aug. 2013 11:17
Tack Canada2000 för bra info! Det finns även specifik information om vad som gäller med resorna till Egypten på respektive charterföretags hemsida, ex Ving och Fritidsresor.
Om man väljer att följa UDs rekommendationer eller inte är givetvis upp till var och en, men vi uppmanar alla Egypten-resenärer att hålla koll på UDs uppdateringar och hellre ta det säkra före det osäkra.

Vi vill även passa på att påminna om våra användarvillkor. Att ifrågasätta varför någon skapar en viss tråd är onödigt.

//Vi på Reseguidens Medlemssupport
Av Annl
17 aug. 2013 12:38
Håller med Krezz om att det är väldigt tråkigt att det är så oroligt i Egypten för det ju ett fantastiskt land. Och förstås inte alls roligt för befolkningen med alla dessa våldsamheter.
18 aug. 2013 16:38
Citerat från Annl:
Håller med Krezz om att det är väldigt tråkigt att det är så oroligt i Egypten för det ju ett fantastiskt land. Och förstås inte alls roligt för befolkningen med alla dessa våldsamheter.
Ja det är väldigt tråkigt för oss som har våra rötter där också, så hemskt att se sådant ske i sitt hemland:( Jag har precis kommit hem från Egypten där jag bland annat var i Kairo och Alexandria. Det var väldigt spänt och jag har aldrig känt mig så osäker i Egypten som i år. Men som sagt så har jag bekanta på plats i turistorterna och där ska det inte vara några som helst oroligheter, men det kan ju vända hur snabbt som helst!
31 aug. 2013 14:28
Att UD avråder är precis som reseguiden själva skrev här nedan en rekommendation och inte ett förbud. Man väljer ju själv om man vill åka eller inte. Själv kom jag hem från Sharm el shiekh och södra Sinai för 3 dagar sedan efter ytliggare en månad där och allt är som vanligt förutom att plötsligt började alla charter turister ta sina väskor och släpa de ut från hotellen och att det ett tag var mycket mer kontroller av id/pass/fordon/väskor/bagage samt högre polisiär och militär närvaro, de flesta försvann dock över en natt efter utegångsförbudet hävdes i Sharm.
Det man kanske ska tänka på om man åker dit just nu med regulärflyg är om man bestämmer sig för att på egen hand åka utanför Sharm att tänka igenom detta mer en än gång.
Annars var Sharm lika härligt och trevligt som vanligt, vattentempraturen är fantastisk under sommaren.
Själv föredrar jag september/oktober innan den stora turist vintersäsongen dragit igång.
Av Ansun
31 aug. 2013 14:58
Hur är det egentligen med reseförsäkringar, gäller de om man åker till områden som UD avråder från?
17 nov. 2013 20:54
Kan med ett leende på läpparna konstatera att det numera är möjligt att, med UD's goda mine, resa till Egypten och Röda Havet och vad jag förstått så är det ett stort intresse för dessa resor som drar igång på allvar efter nyår!
17 nov. 2013 21:59
Eller i klartext:

"Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Sinai. Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport".

Hoppas givetvis att situationen i hela Egypten förbättras först och främst för landet men också så att de som gillar att resa till detta land, utöver turistorterna, kan göra så igen.
Av Marulk
19 nov. 2013 06:10
Engelsmännen har rest till Marsa Alam området under hela hösten.
Egypten vad gäller om man har bokat en resa dit.
Egypten Fimpa, 31 jan. 2011
Updaterad av Busylizzy för 8 år sedan
4
Hej. Är der någon som vet om resebolagen är skyldiga att fixa en likvärdig resa om Ud avråder att åka? ... Ane: Efter vad jag har förstått kan du få pengarna refunderade eller hjälp till att hitta en ny resa. Skulle själv ha rest till Sharm el sheik i morgon. ... Hathor: ja dom hjälper dej att ...
Hej jag har bokad en resa till Egypten....05/06/10.
Egypten Saraf21, 26 maj 2010
Updaterad av Hathor för 9 år sedan
2
Min dotter fyllde två år så vi tänkte resa bort i juni månad för en vecka.Jag undrar..... det så varmt i Egypten nu.Har någon varit med små barn i juni månad?Kan hon drabbas av magsjuka eller diare?För mig det helt ok efter 5 års arbete i Dubai men för min dotter jag är lite nervös. ... Hathor: Det ...
Nyss bokat resa
Egypten Tholle, 1 feb. 2008
Updaterad av Egyptenguiden för 10 år sedan
3
Har nu bokat resa för mig och gubben till Dreams Vacation i Sharm el Sheik!! Åker utan barnen på vår lite försenade bröllopsresa. Ska bli så skönt. Någon som har bott på detta hotell?? Eller som har varit i Sharm?? MVH Linda ... Creizileidi: jo jag har varit i sharm el sheikh det är fint där, men ...
Egypten/Hurghada, Är det lätt att boka dagsturer till ex Kairo & Luxor, båttur på plats?
Egypten Sarlih, 21 jan. 2008
Updaterad av Monca för 11 år sedan
11
KOmme råka till Egypten, Hurghada i slutet på mars och undrar hur lätt det är att boka dagsturer på plats. ex Kairo & Luxor, båttur , jeepsafari osv.... eller är det bättre om man bokar det genom sin resebyrå. ... Canada2000: Vi åkte först till Kairo då vi fick låna en lya där men sedan for ...
Ta flygstol och boka hotell separat i Sharm el Sheikh?
Egypten Mad, 15 dec. 2012
Updaterad av Mad för 6 år sedan
1
Hej! Funderar på att åka till Egypten en vecka i Januari. Har varit i Egypten två gånger tidigare och den här gången bär nog resan av till Sharm el Sheikh. Har upptäckt att det i många fall är billigare att köpa flygstol och boka all inclusive hotellet för sig. Är det någon som har erfarenhet av ...
Red Sea Diving Safari, bokning?
Egypten Danuch, 22 juni 2010
Updaterad av Danuch för 8 år sedan
2
Hej Jag har försök att boka boende hos http://www.redsea-divingsafari.com men de hänvissar mig till http://www.dykresespecialisten.se de kommer kosta mig 4700kr mer. Är det någon som har kunnat bokat via deras hemsida? Eller har ni också blivit hänvisade till http://www.dykresespecialisten.se? ...

Om Egypten Afrika

Det är inte bara de fantastiska pyramiderna som gör Egypten till ett perfekt resmål. Här finns också perfekta stränder, härlig värme och dykvatten i världsklass.

De flesta besöker landet under vintern då det är ca 25 grader varmt. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna.

En av de mest kända städerna här är Hurghada som har flera härliga stränder och mycket bra dykvatten. I närheten av Hurghada ligger charterorterna Makadi Bay, El Gouna och Soma Bay. Några mil söderut ligger Marsa Alam-kusten som också har långa sandstränder och rev för dig som dyker eller snorklar. På andra sidan Röda havet ligger den mycket mysiga staden Sharm el Sheikh med kristallblått vatten och spännande dykning.

Egypten har en mycket lång och fascinerande historia med tusentals sevärda ruiner från faraonernas tid. De berömda pyramiderna ligger mer än 50 mil norr om från badorterna och resan dit tar mycket lång tid. Staden Luxor som ligger 30 mil från Röda havskusten var faraonernas huvudstad och hette då Thebe. Här finns dussintals sevärda platser, bland annat Karnaktemplet, Luxortemplet och de många gravarna i Konungarnas dal.