Ta flygstol och boka hotell separat i Sharm el Sheikh?

Av Mad
15 dec. 2012 10:29
Visningar: 916
Hej!

Funderar på att åka till Egypten en vecka i Januari. Har varit i Egypten två gånger tidigare och den här gången bär nog resan av till Sharm el Sheikh. Har upptäckt att det i många fall är billigare att köpa flygstol och boka all inclusive hotellet för sig. Är det någon som har erfarenhet av detta? Eller är det osäkert att göra det till ett land som Egypten... Vad bör vi tänka på om vi väljer det alternativet? Hur är det att ta taxi från flygplatsen? Det är ca 3-4 km till hotellet vi hittat. Hur mycket kostar taxiresan på ett ungefär? Ingår visum om man bara köper flygstol med Fritidsresor? Om inte hur fungerar det då? Har ni några andra tips?

Tack på förhand för alla tips :-)
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Mad
18 dec. 2012 22:13
Hej!

Tack så mycket för alla tips! Vi är så gott som helt säkra på att vi bokar flyg och hotell för sig. Frågan är om man ska boka flyget nu eller ha is i magen och vänta ett tag till. Vad har du för erfarenhet? Brukar priserna gå upp eller ner både när det gäller flyg och hotell ju närmre inpå avresedatum man väntar?

Vi hade tänkt oss att 14-21/1, så tyvärr är vi inte nere samtidigt.

Men jag tror nog ändå att vi tar all inclusive. Är ute efter en bekväm och avkopplande semester, så det passar för oss. Dock har jag kollat noga vad som skrivs om hotellen på trip adviser och liknande, så att vi hamnar på ett bra hotell med bra mat och variation.

Brukar du ta taxi från flygplatsen eller bokar du via hotellet?

Har du några andra tips för en lyckad semester i Sharm?

Hoppas att också du får en lyckad semester i Egypten!