När blev brunch buffé?

26 feb. 2012 11:00
Visningar: 209
Varför är brunch liktydigt med buffé i Sverige när det på andra håll - åtminstone i Australien och USA - är a la carte som gäller?

Man sitter ned, beställer Eggs Benedict, eller liknande, tar en Bloody Mary, en juice och en kaffe och softar.

Är det Sveriges tradition som smörgåsbordsnation, frukostbufféerna på charterdestinationer eller...

Jag har varit med om att svenskar vänt i dörren på restauranger eftersom det inte varit buffé och dessutom frågat efter bacon och äggröra på smörgåsbordssittningar så jag är lite nyfiken över detta svenska fenomen.
Av Pelle77
26 feb. 2012 17:05
Jag tror att du sätter tummen på spiken där med din smörgåsbordsteori. Jag älskar brunch, afternoon tea och storslagna frukostar. Gillar att få en a la carte-frulle utomlands där det man beställer lagas efter önskemål. Jag har märkt att de flesta svenskar vill ha en bufféfrukost som är så mycket tristare.
Av Annl
26 feb. 2012 17:09
Kan bara hålla med .- buffé och smörgåsbord är så trist och hur kul är det att stå där och trängas....