Någon som kan tipsa om pärlor på Gran Canaria?

Av Desires
15 jan. 2012 21:01
Visningar: 2858
Hej alla ni reseentusiaster!
Ska snart bege mig till Puerto Mogan - i mitt tycke den enda trevliga turistorten på Kanarieöarna. Men vi kommer som vanligt hyra bil och åka runt där. Vi gillar mysiga småbyar, vackra utsikter, vandringar i fin natur (lättare vandringar pga sjukdomsproblem). Kan man få det här tro??

Har läst många bra tips i detta forum tidigare men jag kanske missat något...
undrar därför om någon av er känner till La Sorrueda Dammen? När jag googlade runt om GC såg jag underbara kort från den platsen, men hittar för övrigt inte så mycket info om det på nätet.
Skulle gärna vilja vandra där vilket jag tror att man kan - har någon av er erfarenhet av detta område eller något annat speciellt som jag inte bör missa?
Jag är naturligtvis jättetacksam för alla tips ang Kanarieöarna!
15 jan. 2012 22:46
Du kommer ju att bo väldigt strategiskt för en utflykt via mogan och vidare upp i bergstrakterna,kanske har ni åkt den vägen tidigare mot Roque nublo om inte missa inte det och för den som vill finns också möjlighet att ta en kortare vandringstur på ca.20-40 min. upp till klippan roque nublo , ok underlag att gå på men med ganska kraftig stigning bitvis.
det är väldigt fin utsikt på väg upp och när man väl är framma så det är en omtyckt tur,missa inte att ta med fika coh gott om vatten så ni kan ha litet picknick och njuta av utsikten!.

I övrigt kan jag bara säga att ni kommer att passera massor av fina platser på den turen så det gäller att ha ordentligt med matsäck med så am kan dra ut på den turen hela dan.

Tipsar i övrigt om att man kan fortsätta ovanstående biltur över till nodöstra sidan och kolla in Arucas och Teror som är två verkligt fina småstäder och i Arucas finns en verkligt fin kyrka att besöka.

finns bilder på min sida.http://www.reseguiden.se/minsida/laplander/bilder
mvh. Bosse/laplander
16 jan. 2012 08:06
Förutom Laplanders utmärkta tips så är vägen längs västkusten "Gröna vägen" otroligt fin. Firgas är en annan liten stad som är värd ett besök, välmående samhälle p.g.a. vattenkällan, Firgas är ju märket på mycket av vattnet man kan köpa i affärerna. I Arehucas ska ni inte missa ett besök i Romfabriken, gratis rundvisning och provsmakning av massor av olika likör och spritsorter, lite tråkigt för den som kör, nästa gång tar vi bussen dit ;-)
Har ni inte redan besökt den så rekommenderar jag också Jardin Botánico Canario, grundad 1952 av svenske botanisten Eric Sventenius, mycket intressant och vacker.
Av Desires
16 jan. 2012 11:26
Tack snälla ni båda för jättebra tips!
Laplander: Jag tittade på dina fina foton från Kanarieöarna, såg då fotot från Montana de Tauro. Ligger det området nära Sorrueda Dammen kanske, vet du det? Hittar så lite info om denna damm som jag tycker ser så vacker ut....

Ha en bra dag!
16 jan. 2012 17:26
Citerat från desires:
Tack snälla ni båda för jättebra tips!
Laplander: Jag tittade på dina fina foton från Kanarieöarna, såg då fotot från Montana de Tauro. Ligger det området nära Sorrueda Dammen kanske, vet du det? Hittar så lite info om denna damm som jag tycker ser så vacker ut....

Ha en bra dag!
Om du åker till mot Roque nublo så tar du strax före roque nublo av på väg gc.60 och sedan gc65 i sydostlig riktning och det är nog ca 18-20km ner till sorrueda från den korsningen skulle jag tro,skickar med en karta där roque nublo är markerat och tittar du sen i sydlig riktning så ser du var sorrueda ligger men du får zooma ut kartan litet för att se de båda platserna.

Är otroligt vackert i hela det inre av gran canaria och inte bara på dom nämnda platserna så en rundtur i inlandet gör ingen besviken.mvh. Bosse.

http://maps.google.com/maps?q=roque+nublo&rls=com.microsoft:sv:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7ADFA_sv&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0xc408ffc0bcc0911:0xd9606a0159b3abdc,Roque+Nublo&ei=Gk0UT4HcIeWm4gTBmcW_AQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=2&ved=0CEEQ8gEwAQ
Av Desires
16 jan. 2012 22:35
Babbo: vi ska bo på Cordial Mogan Valle! Tack för kartan, perfekt!
Laplander: Tack för din detaljerade info, ska definitivt ta oss till de områdena!!

Hälsningar/Desires