Milanotips + Är Interhome.se ok?

Av Marika
13 juli 2012 23:53
Visningar: 909
Ciao!

Åker till Italien (Milano) i september för att se på Formel1 men då vi är 3 vuxna och ett barn letar vi nu efter lägenhet att hyra i Milano eller någonstans i närheten av Milano. Hittade något som heter Interhome.se, nån som har erfarenhet av att boka genom dem?

Tänkte efter några dagar dra vidare ner mot kusten med tåg. Nån som har något bra tips på vart man ska åka (ute efter sol och bad)? Får dock inte ta för lång tid att resa dit då vi bara stannar en vecka totalt i Italien.

Tar tacksam emot alla tips på allt från boende till utflykter, bästa stad att bo i etc.

Tack på föhand!
14 juli 2012 10:57
Hej, vi var i Italien över midsommar. Vi bodde en natt i Milano, på hotell mitt i stan precis brevid centralstationen. Vi tog vi tåget till ner till kusten. Vi älskade de fem byarna ( länderna ) Cinque terre.
Dit har man tåg till från Milano och tar inte så lång tid. Men beror på när ni skall vara där men kan vara svårt med boende. Men skadar inte att testa. Där finns mest rum, men jag såg på nätet häromdagen några fina lägenheter i Vernazza by som vi gillade bäst. men det är smaksak och beror på åldrar, intressen mm. Vi är redan sugna på att åka ner igen. Du får fråga igen om du vill veta något om det. Ha det så mysigt =)
Av Marika
14 juli 2012 19:13
Tack snälla för jättebra tips! Ska genast googla Cinque Terre och Varnazza. Du skriver att du såg fina lgh där på nätet. Hr du någon adress där jag kan hitta dem?
Kram Marika
14 juli 2012 21:08
Hej, jag surfade runt lite eftersom vi funderar på att åka ner snart igen. Men kolla på denna sidan !

http://savevernazza.com/traveladvisor/

Där på traveladvisor hittar du lista på många boenden. Byn är pytteliten, vi badade i kanten av mini hamnen. Helt enkelt underbart. Det lilla torget har god mat. Det går lokaltåg mellan byarna regelbundet. Har man bra skor med sig jogginskor tex så är det jätte fin vandring åt båda hållen från Vernazza och sedan kan man ta tåget tillbaka. Man kan köpa vandrarkort i kombination med tågkort för tex 2 dagar. vernazza tågstation ligger mitt i lilla mini byn, men sedan har man oftast många smala trappor till sitt boende så man bör inte ha med sig hur mycket väskor/packning som helst. Helt unikt ställe anser vi. Vill man ha bekvämare boende så kan man bo utanför själva byarna med pool mm. Den lyxen finns inte i byarna. ( vad vi vet )

Tåget vi tog var jätte billigt. milano - La Spezia 9 EUR per väg och person
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

Man åker genom byarna med tåget från Milano. Men de drar rätt genom så man byter enkelt i La Spezia till lokaltåget och åker tillbaka lite. Eller så kan man kanske hoppa av Levanto eller Monterosso och åka lokaltåget därifrån.

Men det finns säkert tusen bra ställen. Vi kom aldrig till Portovenere som också skall vara fint. Då kan man ta tåget till La Spezia och sedan ta en båt eller buss dit. När man sedan vill ta de 5 byarna kan man ta båten till byarna tex... Turistbåtar lite dyrare men skall vara jätte fint ( men turistigt )

Det tar 2,5-3 timmar med tåget från Milano till detta området, går via Genova. 2a klass kanon pris fungerar bra. Man bokar på nätet hemifrån får ett sms i mobilen och visar det för konduktören. Smidigt värre ! =)

Vi åkte runt 12 och var framme runt 15 båda vägarna till det priset.
Hoppas du hittar något kul ! Men kanske någon annan tipsar ngt annat med !
/ Ac
Av Marika
14 juli 2012 22:27
TACK snälla Acotrisse!!! Suvernän info. Tack för att du tog dig tid.
Ska bli spännande att se vart det bär av för oss. Har ju väldigt begränsat med tid denna gången men två-tre timmar med tåg låter perfekt. Såg bilder av Vernazza och det var otroligt fint! Hade jag aldrig hittat annars :D

Kram Marika