Mexiko i februari! Holbox-Playa del Carmen-Tulum

30 jan. 2017 12:04
Visningar: 2294
Hej!

Åker till Mexiko i mitten på februari.
Vi landar i Cancun o stannar där en natt innan vi tar oss till Isle Holbox, sedan Playa del Carmen och därefter Tulum.

Bra restauranger, utflykter, bästa dykställena och tips på andra "måsten" tas tacksamt emot! :)
Av Jontys
21 feb. 2017 16:36
Hallå
Ett stalltips är att hoppa över Playa del Carmen, staden är inte längre vad den en gång var. 98 var vi där första gången, då var det en liten fiskeby och det var otroligt mysigt där. Idag är det en stad för amerikaner. Stränderna är överfulla och det har blivit rätt smutsiga i vattnet. H&M och Victoria Secret kan man ju handla i hemma i Sverige... Är med familjen ute på Isla Mujeres och det är mycket bättre. Ta er ner till Tulum direkt och Paradiso Beach. Xcaret är en park som ni inte ska missa som ligger utanför Playa del Carmen.
27 feb. 2017 23:52 (redigerad)
Jag har bott i Playa del Carmen sedan 2002 och tycker fortfarande den har sin charm och grymt nattliv helt klart värt några dagar och en bra bas för att ta sig runt till dom flesta ställena.
Jag rekomenderar er att kika på.
Med svensk personal!
http://cenoteazultours.com/
och på facebook
https://www.facebook.com/CenoteAzulToursTravel/
Info på svenska. (Logga in för att se e-postadress)
Mycket billigare än ving och tui med utflykter. Och dom hjälper gärna till med tips och råd via mail
Av Sanne81
7 apr. 2017 08:00
Vi tänker oss samma rutt när vi åker i december. Hur hade ni det? Tips påvägen? Prisbild att äta ute?
Medlemmen har tagit bort svaret
2 dec. 2017 21:09
Hej! Hur blev er resa? Är så sugen på samma kombination, hur/vart bokade ni er resa? Hur gjorde ni med transfer osv?
Tacksam för svar!!! Mvh, Camilla
Av Berntm
13 dec. 2017 00:22 (redigerad)
Var över 2016 se https://tinkaobernt.travellerspoint.com och kan väl säga att PDC kan vara ok vid ankomst ett part dagar men det är en turiststad även om det är en ganska charmig sådan. Dock en bra utgångspunkt att åka vidare till Tulum och Holbox. Även Akumal kan vara värt att besöka för snorkling bland sköldpaddor och närheten till cenoterna. Resa mellan orterna fungerar mycket bra med buss. Ado har fräscha bussar och går att boka på nätet före avresa från Sverige. Mellan PDC - Akumal och Akumal - Tulum kan collectivos vara ett alternativ,
1 apr. 2018 18:04
Vi var i Playa del Carmen i juli 2017 och tyckte det var fint där med härliga stränder och badvattnet var riktigt klart. Sedan tyckte vi det var en skön stämning på fifth Avenue med sina restauranger, barer och affärer. Det kanske är många amerikaner där på vintern men i juli var det mest latinamerikanska turister där, framförallt Mexikaner som firade semester.

Vi var besökte även El Castillo i Chichen Itza vilket var en upplevelse om man gillar lite Mayakultur, men åk dit tidigt på morgonen för sedan blir det fullpackat med turister. Och inte så långt ifrån Chichen Itza ligger den spanska kolonialstaden Valladolid som är grymt fin och ganska turistfri eftersom den ligger rätt långt ifrån kusten. Rekommenderas starkt! Det var vår bästa upplevelse i Mexico.