Boendetips för Tulum, Isla Holbox samt Isla Mujeres

17 feb. 2016 09:37
Visningar: 2929
Hej på er!

Jag och sambon åker till Mexico i början av mars och kommer vara där två veckor. Vi har tänkt börja i Tulum, för att sedan fortsätta till Isla Holbox och avsluta med Isla Mujeres.
Är ute efter fina stränder, bra snorkling och så lite turister som möjligt. Tycker ni man borde besöka något annat ställe som är mer värt att besöka? Vill inte lägga till något mer resmål då det känns som att man inte hinner fler på endast två veckor.

Skulle gärna vilja ha lite tips på bra boenden som ligger i en schysst prisklass. Vill gärna bo nära stranden, och är väl medveten om att priserna drar iväg då, därav är jag tacksam för era tips om ni sitter på några.
Har rest mycket så vi är inte alltför kräsna, dock vore det trevligt med hela och rena sängar och en någorlunda fräsch dusch och toalett :)

Tack på förhand!

Ida
18 feb. 2016 22:28
Hej!

Kul att ni ska komma hit, hoppas ni får en riktigt härlig semester! Några vänner till oss bodde nyligen på COCO i Tulum som ligger på stranden och de var väldigt nöjda då priset inte var så farligt jämfört med många andra hotel men nytt och fräscht. Det var lite enklare cabanas, men verkligen bara några meter från vattnet och tyvärr har ju priserna dragit iväg rätt ordentligt på senare år så mycket billigare kommer du inte undan om du vill bo på stranden. Annars kanske ni kan bo i stan i Tulum, vilket är betydligt bättre priser och sen bo på stranden resten av tiden? Tycker att det låter som ett bra upplägg annars, både Holbox och Mujeres är ju verkligen barfotaliv och hängmattor, i Tulum kan ni vara lite mera aktiva om ni vill och åka runt till sevärdheter omkring, typ Coba och cenotes. Tycker absolut ni ska besöka en cenote, antingen snorkla eller dyka då det verkligen är unikt för Yucatanhalvön! Se bara till att vara ute i god tid på morgonen för att undvika de stora grupperna :) Snorkling tror jag egentligen är bäst på Cozumel, men där är det otroligt turistigt så jag skulle nog inte rekommendera det ändå. Den borde vara helt ok på Isla Mujeres!

Lycka till med reseplanerandet!
19 feb. 2016 09:12
Tusen tack för ditt svar och dina tips!
Cenoter har vi tänkt besöka, hoppas på att kunna få se någon som ej är sönderturistad.
Har du något tips på boende på Holbox och Mujeres? :)

Med vänlig hälsning,
Ida
Av Bjel
19 feb. 2016 11:14
Hej!

Om du vill bo strandnära och nära till det lilla torget på Holbox så är Holbox Dreams mitt tips.
20 meter till en fin del av stranden. ca 200 meter till centrum.
Välstädat och fräscht hotell med rena fina badrum. Vi bodde där i 2 veckor i januari/februari och är supernöjda.
19 feb. 2016 19:21
Inga problem, har tyvärr inga bra tips där men TripAdvisor brukar ju vara till stor hjälp :)
Av Nins
3 mars 2016 20:36
Hej!
Vi var i Mexico 2014. Reste då och bodde i Playa del Carmen, Akumal, Tulum och Isla Mujeres. Åker tillbaka i Mars. På Isla Mujeres bodde vi på ett fantastiskt fin hotell, Na Balam. Ligger helt sagolikt vackert. Långt och fint och en ordentlig portion Caribien. Det blir några nätter där även denna gång. Rekommenderas varmt.