Reskassa Holbox, Tulum

30 dec. 2013 13:27
Visningar: 2747
Funderar på att åka i slutet av mars 2014 och undrar på ett ungefär hur mycket vi behöver ha med i reskassa... Vi planerar att göra ganska mycket utflykter xcaret 1-2 dagar, snorkling, provdyk, bada i cenotes, hyra bil för lite egen sigtsign och äta gott såklart. Vi är 2 pers som åker och kommer att stanna i Holbox några dagar för att sedan åka ner till Tulum, vi ska vara borta 15 dagar och reser med Fritidsresor. Så... hur mycket pengar tror ni vi behöver... gärna några kronor för mycket än för lite,,,

Övriga tips och råd om Mexiko mottages tacksamt!
Av Paddy
10 jan. 2014 23:19
Hej
Tillbaka efter tre veckor i Holbox/Playad Carmen/ Cancun. Två personer som unnade sig allt gjorde av med ca 1000 kr/dag. Tänk på att Holbox tar i princip en hel dag i restid.
Tulum har en fantastisk strand. Ta lokalbussar om ni fixar/vågar - kul och billigt. Åk aldrig taxi utan att ha gjort upp om priset. Tycker att resebyråernas utfärder är lite för dyra. Fixa en hyrbil för längre utfärder och åk tidigt på morgonen så kommer ni före alla turistbussar.
Holbox är kanon om solen skiner. Just nu har ön varit fullständigt översvämmad efter många dagars regn. Att klafsa fram, vada, på gatorna (sand - ingen asfalt) är inget kul.
Lycka till

ps Var beredd på att resväskorna kan vara försenade - händer ofta tyvärr ds
Av Paddy
10 jan. 2014 23:23
Glömde en viktig sak. Finns bara en bankomat på Holbox - ligger vid torget. Ibland tar "pengarna slut" och då står man där. Visakortet funkar men oftast inte Master Card. Vanligt med ATM -dollarmaskiner men då åker man på en jäkla hög avgift.
11 jan. 2014 13:34
Tack Paddy!
Ditt svar var till bra hjälp!! En liten fråga... Vilket resebolag åkte du med och vad kostade din resa? Är inne och tittar regelbundet på Fritidsresor och priserna (samma hotell och reslängd) verkar ändra sig VÄLDIGT mycket från dag till dag... :-/ Nån gång har det skilt sig så pass mycket som 600kr... Jag funderar nästan på om det vore ett alternativ att bara betala för flygresan alternativt flygresa + boende första veckan och sedan andra veckan "fritt" så jag kan boka hotell på plats...
Av Paddy
13 jan. 2014 12:25
Vi åkte med British Airways via Miami. Gick smärtfritt och vi sparade 2.000 kr/person genom att själva boka flyg och hotell. Kan rekommendera hotell La Palapa på Holbox. Kolla tripadvisor!
Ett bra tips kan vara att gå ut på till den lokala lilla flygplatsen - ligger på norrsidan, 5 minuters promenad från La Palapa utmed stranden.
Vi fick flyga för 350 kr/person då ett chartrat plan från Playa del Carmen flög in. Ett litet Cessnaplan med plats för 5 personer. Tar 45 minuter ner till PLaya d C. Då slipper man en eländig resa med buss eller taxi på ca 3 h. Och vägarna är rejält urusla!
Från P d C tar det ca 50 minuter med lokalbuss ner till Tulum (kostar ca 50 kr/person. Tulum har underbara stränder och missa inte Maya.ruinerna.
På Holbox finns bra snorkling och dykvatten.
Fråga på bara
Paddy
Av Paddy
13 jan. 2014 12:28
Totalkostnad för två personer;
Flyg 7 250 kr/person
Hotell i snitt 800 kr/natt - och då bodde vi inte superflott men bekvämt
18 jan. 2014 20:24
Båtutflykt snorkling från holbox kostar 1000 pesos (c.a 500kr) per person. Då är man ute från kl 09.00-17.00.
Båtutflykt runt ön beskåda fåglar kostar 700 pesos (c.a 350kr) per person.
Pyramidutflykt från holbox kostar 1500 persos ( c.a 750kr) per person. Då är man ute från 07.00-22.00.
Ni behöver nog 20 000kr i respengar om ni planerar göra många utflykter. Ett tips till er att ta bussen som transport istället för taxi. Det kommer ni spara många pesos på.
Av Butch
13 jan. 2016 13:12
Vi (2 vuxna och 4 barn) ska till Holbox i Februari. Blir lite orolig när ni säger att ta sig till ön tar en hel dag. Vi landar kl 16 i Cancun. Är det för sent att ta sig ut då? Hur tar man sig dit på bästa sätt? Behöver man boka något eller det går turer hela tiden?

Efter Holbox ska vi vidare till Playa Del Carmen. Det var ju ett intressant sätt med privat plan att ta sig dit. Jag får undersöka det mer.

Skulle varit kul att snorkla i cenotes. Något bra tips om vilket?
Planerar också besöka antingen Mayaruienerna Tulum eller Chichén Itzá. Om man bara har tid med ena vilket bör jag välja?