Maltas bästa dykning?

Av Toveri
23 okt. 2011 16:33
Visningar: 1914
Hejhej!!

Det verkar finnas en uppsjö av divesites att välja bland på Malta! KUL men SVÅRT! Jag åker ner i början på november och kommer bara att tid för ett par dyk, vilka platser får jag inte missa? Tacksam för alla svar! :)
Av Pelle77
23 okt. 2011 18:48
Hej!

jag var på Malta i somras och hade tänkt att dyka så gjorde lite research då. Vi hade mailkontakt och gick sedan in i dykbutiken och pratade med ägaren Stuart. Dive Malta heter den och jag uppfattade honom som både seriös och kunnig. Ligger nära St Julians, på strandgatan mot Sliema.

http://www.divemalta.com.mt/

De dykplatser jag var mest intresserade av var Blue Hole och inland sea tunnel på norra Gozo samt ett vrakdyk (som även rekommenderads av en dykkunnig personal på Hilton där vi bodde, um el faroud.

Nu var det väldigt varmt när vi var där samt att det mestadels var stranddyk som erbjöds (med en del längre sträckor att bära utrustningen på). bekväm av mig som jag är och bortskämd från dyk i asien då man bara hoppar i från båten och får allt servat av personal så blev det ingen dykning på den här resan.