Malaysia / tips och råd

Av Jonna88
23 aug. 2013 19:52
Visningar: 538
Hej allihopa !

Jag och sambon har nu bokat vår resa till Malaysia dom 3 första veckorna i december. Totalt stannar vi i 3 veckor och är nu ute efter alla sorters tips av just er!

Vi flyger till och från Kuala Lumpur, hade tänkt att ta våra sista 3 dagar där för shopping och storstadsliv! Tips på vad man mer ska besöka i Kuala Lumpur?

Langkawi och Koh Lipe är också ställen vi vill besöka. Vad kan man hitta på där? Var ska man bo för att hitta mysiga restauranger med god mat i närheten? Behöver man boka boende i förväg?

Vi är ute efter både sol och bad, utflykter och äventyr! Alla tips mottages gärna!

Tack!
Av Sierra
23 aug. 2013 22:37
Hej där,

Trevlig resa ni har framför er.

Kuala Lumpur har massor att erbjuda. Jag har bott på Hotel Melia Kuala Lumpur mitt i smeten, nära shopping och restauranger. Mycket bra! http://www.booking.com/hotel/my/melia.en.html

Se här en del tips om KL i en tidigare tråd: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/klcc-vs-bukit-bintang-18323

Info om Langkawi och Lipe är det enklast att ta del av här i mina reseguider och att boka boende är nästan ett måste i december då trycket är stort. Frågan är bara vilken service ni vill ha: frukost, fan eller a/c, hot shower mm mm?

Reseguide Langkawi: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz1pszDJoie

Reseguide Koh Lipe: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

Koh Lipe Beaches: http://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010
24 aug. 2013 13:16
KL är super, finns hur mycket som helst att göra. Petronas tower med galet bra shopping. googla!

Vi bodde på Swiss hotel i centrum helt ok.
Av Jonna88
24 aug. 2013 15:11
Tack för er info!

Sierra: Vi vill gärna ha a/c och att det ska vara rent och snyggt. Men det behöver definitivt inte vra lyxiga resorts eller så! Behöver inte heller vara med frukost inkluderat. När vi var i Thailand för 2 år sen i november månad bokade vi allt efter vi hade sett hur rummen/hotellen ser ut. Då hamnade vi på cirka 200 kr per natt för ett helt OK dubbelrum. Finner man inte dessa priset i Malaysia?

Jag ska definitvit kika in på länkarna och på dina reseguider! Tack!

Phillerille: Petronas Tower har jag nog hört talas om, det ska jag titta på! Var du något i Langkawi också? Tips på hotell?
24 aug. 2013 16:36
Petronas är två feta skrapor med shoppingmall på de första 4 planen. Det är seriös shopping som gäller. Där och i chinatown. Frun och jag hade 27 kg övervikt på den extra resväska vi köpte för att få hem allt. I KL finns allt du kan tänkas vara intresserad av museum, zoo eller bara känna pulsen.

Jag älskar sushi, och det var fantastiskt gott med alla grejer som jag aldrig käkat förut.
vi bodde på swissgarden http://swissgarden.com/ helt ok, finns hur många fina hotel som helst. service kanon, billigt.

Ärligt. ska du åka på sommaren överväg att dra till östkusten istället. Där har du flera paradisöar och borneo där ni kan sola och bada. vi var på tioman i en månad och det var riktigt nice, med dykning, djungelvandring, golf, tennis etc. http://www.berjayahotel.com/tioman/

Har du tight budget funkar är malaysia prisvärt, samtidigt inte så överexploaterat som i thailand. rum för 150 kr/natt och maten är nästan gratis. Vi åt 5-6 rätter till kvällsmat för 50 kr, färska råvaror alltihop.

Lycka till med din resa.
Av Sierra
24 aug. 2013 20:43
Jag kan hålla med Phillerille om att östkusten är bättre på sommaren än västkusten men eftersom ni skall åka i december och troligtvis vill ha bra väder så är Langkawi att föredra. Är inte vädret så viktigt kan man åka vart som helst faktiskt.

I december hittar du inget billigt boende med a/c för motsv 200 SEK varken på Langkawi eller Lipe. Du finner alltid någonstans att bo men det kan kräva några steg i värmen om du inte bokat. Motsv 200 SEK finns under low season.

På Langkawi kan dessa vara något att kolla om det passar era datum:

Malibest ligger på Cenang Beach, a/c ej frukost: http://malibestresort.com/
Rasa Eksotika ligger några min från Cenang Beach och är billigt och bra, a/c och frukost: http://www.agoda.com/sv-se/rasa-eksotika-vacation-home/hotel/langkawi-my.html?setcookienew=1

På denna helt nya länk finner du t ex bra och billigt boende på Lipe med eller utan a/c. Dock har inte bokning öppnat ännu, du får vänta några dagar. http://thaibeachtravellers.com/hotels/koh-lipe
Av Jonna88
26 aug. 2013 10:21
Phillerille: Vi åker i början av december månad, då är Langkawi bättre har vi läst om. Sierre skriver detta också.. Tack för all information, ska googla om allt när jag kommer hem!

Sierra: Hotellen såg bra ut för oss, ska kolla närmre på dom när jag är hemma igen. Jag bokar väldigt gärna med Hotels.com av många anledningar så ska titta efter om hotellen du tipsar om även finns där!

Stort Tack för all hjälp!