Malaysia, alla tips uppskattas

Av Bigtuna
25 apr. 2014 09:46
Visningar: 137
Hej! Jag och min tjej kommer resa till Malaysia i 3 månader under 2015. Tanken är att vi ska bo i Kuala Lumpur. Vi har rest en del i Asien förut, men det blir debuten i Malaysia så vi uppskattar ALLA tips vi kan få som ni tycker är värda att ta upp. Viktigt för mig är att det finns en bra kampsportsklubb i närheten då jag utövar och planerar att möjligen tävla, har haft kontakt med flertalet klubbar i Kuala Lumpur.

-Hur ställer ni er till att bo 3 månader i Kuala Lumpur? Misstag? Missar vi mycket sevärda grejer om vi bara bor där?
-Hyra lägenhet? Tips på det uppskattas
-Tips på kampsportsklubbar, priser
-Sevärdheter, restauranger, allt i nöjesväg
-Budget, vi planerar att leva hyfsat gott så vad kan man tänka sig att det går på?
-Andra ställen i Malaysia att besöka?
-Hur funkar det för en tjej att gå ensam ute på gatorna? Vi var i Indien och min flickvän kände sig aldrig riktigt trygg, pga av männens påflugna beteende och blickar

Och ALLT ni själva tycker är av värda att veta om man reser till Malaysia, tack så mycket på förhand!
26 apr. 2014 07:07
KL är en av få städer där jag känt mig helt och hållet trygg. Gick ensam mitt i natten och kände inget obehag över huvud taget.

Lite sevärdheter i KL:

Marvelbutiken
Batu Caves

Värt att tänka på är att de har speciella avdelningar på flera ställen för kvinnor, perronger på tågstationerna bland annat.

Ett besök till Borneo rekommenderas. Kota Kinabalu är en bra utgångspunkt. Om du kollar runt lite här kan du hitta att jag svarat på en hel del frågor om Borneo i andra trådar, kanske kan fungera som inspiration! ;)