Tioman Island resa samt boende

Av Wapppe
18 apr. 2016 12:19
Visningar: 1501
Hej! Tänkte höra hur andra gjort när dom rest till tioman,
Iallafall är biljetterna till Singapore i mitten på maj just bokade så börjar klura på hur färden till tioman skall utformas,
Iallafall buss från Singapore till mersing lär väl inte vara några problem som ja förstår,
så då har jag 2 frågor,
Båten till tioman bör det förbokas? Eller är det lätt löst i mersing? Hur ofta går dom osv
Sen nummer två? Hur är det med boende är det många som förbokar? Eller är det lättlöst när man väl anländer på ön?eller i mersing? Vet ju hur det är om man förbokar brukar ju ofta inte stämma med förväntningarna, och man kanske är sugen på att byta efter halva veckan,
sen har ni tips på hotel för vettiga priser så uppskattas det ungefär 700kr natten är väl budgeten på,
Sen ös på med tips och trix om vart på ön ni rekommenderar osv,
Med vänligaste hälsningar
Av Mcenroe
18 apr. 2016 12:46
Hej!

Om du skriver Tioman i sökfunktionen här så hittar du en del användbar info. Bland annat några rader från mig. Har du följdfrågor på dem så hör gärna av dig.

Hälsar,

C.
Av Lislj
18 apr. 2016 17:02
Jag var på Tioman Island i april 2013. Helt underbart! Kan tyvärr inte hjälpa till så mycket med resan dit då vi tog flyget från Singapore, gick på 50 minuter.
Vi bodde på https://www.payabeach.com/. Billigt hotell där man fick mycket för pengarna! De fixade transfer från flygplatsen med båt, tror det var det enda sättet att ta sig dit på. Hotellet låg lite avsides precis vid vattnet med en egen strand, fanns lite andra restauranger i närheten men hotellets var bra med tillhörande bar osv. Vi bodde nog i det billigaste laget, fyrbädds rum i våningssängar med ac men där kunde man uppgradera sig och få lite finare rum om man ville. Vi var bara där i 4 dagar så vi hann inte göra så mycket, tog en regnskogspromenad till en liten by söderut men annars höll vi oss på hotellet så kan inte ge så mycket andra tips. Lycka till!
Av Wapppe
21 apr. 2016 13:42
Tack för tipsen, finns jätte lite info om ön tycker jag generellt, men man får väl testa sig fram när man kommer dit,
Om nån annan har något guldkorn dela snälla med er :-)
Av Mcenroe
21 apr. 2016 21:56
Jag tror du skulle trivas på stranden i Salang (ser att du är 20 år) - alltså sista anhalten med båten från Mersing. Salang ligger längst norrut på västsidan av Tioman, har många enkla boenden och drar ung publik.
C.