Makarska Rivieran!

Av Sahlena
5 mars 2010 10:50
Visningar: 4418
Ska åka till Makarska rivieran och bo på Apartments Zaja i mitten av maj.
Några frågor:
* Är det ett bra hotell?
*Hur är värmen då?
*Hur ligger priserna på mat/dryck/saker?
*Utflykter? Tips!!
*Uteliv?

Vi är fyra tjejer som åker (38-42)

Hoppas någon kan svara på mina funderingar..
Längtar efter att få åka nu!
Av Haikko
6 mars 2010 10:54
Vidarebefodrar detta från min kompis Ivan från Kroatien.
Hotellet kan han inte svara på hur det är.
Värmen är ok men inte lika varmt som i Grekland eller Turkiet under den perioden, han tror att temperaturen ligger på runt max 25 grader på dagen och det är tydligen rätt svalt på kvällen.
Öl och vin billigare än i Sverige men däremot maten ligger närmare svensk prisnivå om man håller sig kring turistställena.
Han rekommenderar att ta en båtutflykt till Hvar eller Brac som ligger i skärgården sen snacka han även om nån flod där man kunde testa forsränning.
Utelivet tror han inte ni kommer bli missnöjda med, fartfyllt under sommaren! Många kroater festar på rejält då också så(har själv sett bilder)
6 mars 2010 13:28
Hej!

Har bott i Makarska och ena året var det sommarvärme i maj andra var det svalt. Jag håller med ovan skrivare det är ganska svalt på kvällen ta med kläder så ni slipper gå runt och frysa. Även inomhus kan det vara svalt i maj månad uppvärmning och isolering är ej som hemma.
Vatten temperaturen brukar stiga över tjugo grader i början av juni men det beror ju också på vädret, så det kan vara friskt i maj. Dagtid ska ni säkert få sol och värme iallafall. Maj är ju för-säsong så det är ganska lugnt med turister men Makarskas invånare roar sig på helger och kvällar på de lokala barerna och restaurangerna oavsett. Café-livet är annars det som många ägnar sig åt, mysiga caféer som serverar allt från vin till mat finns överallt. Pizza, musslor, pasta, cevapcici osv... Mums!
Jag skulle vilja rekommendera lilla restaurang Ancora som ligger vid stranden. Det är eg. hotell/restaurang. De har läcker mat och bra läge där stortrivdes vi, man kan sitta direkt vid havet. Priserna är bra, maten är underbar och likaså lokala drycker. Makarska ärverkligen superfint, folk jättetrevliga och vattnet kristallklart ni kommer trivas! Ska ni handla hem lite mat och drycker till lägenheten så finns det ett Konzum på shoppingcentret vid hamnpromenaden. Den är bra jämfört med andra supermarkets...
Har ni tid och lust så åk på en dagstur till Dubrovnik, helt oslagbart. Tar dock ca 3 timmar med buss enkel väg men det är det klart värt för att få flanera runt i gamla stan.
Av Sahlena
24 mars 2010 21:28
Tack för den info jag fick.. tyvärr har det uppstått problem,
så det blir ingen resa nu som vi hoppats såå mycket på.
Men kanske vi kommer iväg längre fram...