Makarska rivieran eller istrien

Av Ylvaaa
11 aug. 2016 19:54
Visningar: 2903
Förra sommaren bilade vi ner till istrien och kvarner (losinj) och förälskade oss i Kroatien. Favoriter var Vrsar utanför Rovinj (Rovinj gillade vi inte, vackert men på tok för mycket folk!), Veli Losinj och Valun på Cres. Vi gillade att orterna var så små och att man kunde sitta på en liten servering nästan med tårna i vattnet.

I början av nästa sommar åker vi tillbaka, med siktet inställt på att dels resa runt men också att hyra hus någon vecka. Nu funderar vi på om vi ska hålla oss i samma område eller om vi ska köra lite mer söder ut, till någonstans på Makarska rivieran? Förutom lugnet jag beskriver ovan gillar vi bad och snorkling! Inget nattliv men någon mysig hamnpromenad och restaurang uppskattas 😃

Så, var ska vi? Era bästa tips?!
Av Desires
12 aug. 2016 16:59
Ja, kan bara hålla med Gunillad! På ön Vis och den lilla fiskebyn KOMIZA kan du verkligen sitta med fötterna i vattnet på många platser, även flera tavernor som ligger precis intill vattnet i den charmiga o genuina fiskebyn! Just denna lilla by har blivit vårt favoritställe i Kroatien, åker dit 1 vecka varje år. Här kan du se många foton därifrån, flera av mina inlägg handlar just om Komiza på ön Vis. http://www.desires.se/#post136, http://www.desires.se/#post148, http://www.desires.se/#post167
http://www.desires.se/#post194 (Nr 2 i det inlägget handlar om Komiza!)

Även söta lilla Primosten passar in på det du beskriver, jättegullig liten ort, där det var underbart att bada! http://www.desires.se/#post194 (Nr 4 i samma inlägg som tidigare alltså)

Samt den lilla byn SUPETAR på ön Brac, som färjan lägger till i från Split hamn (närmaste ön från Split, ca 45 min) kan ni kanske gilla, även det en charmig by på fin ö (men de flesta åker till byn Bol där den kända stranden Zlatni Rat ligger).
Här lite foton från Brac, orterna Supetar och Bol http://www.desires.se/#post93
Av Ylvaaa
13 aug. 2016 00:11
Ser härligt ut!! Är det värt att köra de extra milen då? Eller kan man likväl hålla sig kring Istrien och Kvarner?
13 aug. 2016 08:38
Vet inte, har aldrig varit i norra Kroatien.
Men själv tycker jag alltid att det är trevligt att se mig omkring lite och prova något nytt.
15 aug. 2016 15:22
Jag ska snart tillbaka till ön Brac och hotell Velaris. Var där förra året i augusti och blev förälskad i platsen. Härliga bad, fin natur, lugnt och skönt, trevliga små restauranger i Supetar, bra spa på hotellet. Verkligen värt ett besök.
Av Monicae
18 aug. 2016 19:52
Jag tyckte Hvar stad var väldigt fin.. Många olika stränder att åka ut till. Vi bodde högt upp och där var det fridfullt och lugnt. Satt på kvällarna och kollade ner på hamnen när alla båtar kom in. Naturligtvis var det en del turister när man var ute på kvällarna men genuint och mysigt. Makarska är också fint men mycket turister. Vi åkte runt lite från Split till Brac och Hvar och sen till Trogir. Kroatien är fantastiskt fint.
Av Ylvaaa
28 aug. 2016 20:45
Tack för alla tips! Nu har vi landat i att börja med en vecka på istrien utanför Opatija. Efter det funderar vi på att köra lite mer söder ut och funderar på Kornatiöarna. Är det bra snorkling där? Var bor man bra för att ta dagsutflykt dit ut? Gärna utanför Zada du vi hellre bor i en mindre by/stad och kör en dagsutflykt i Zadar isf...
2 apr. 2017 11:04
Opatija är fantastiskt vackert, en favorit! Vi åker alltid och bor i Dramalj som är en lugn by och där semestrar Kroaterna själva. Sen tar vi oss till Crikvenica eller krk Baska med barnen och badar .....blivit vårt andra hem! Har massor med bilder om du vill se.
Av Ylvaaa
5 apr. 2017 12:28
Citerat från Zlatanmessi:
Opatija är fantastiskt vackert, en favorit! Vi åker alltid och bor i Dramalj som är en lugn by och där semestrar Kroaterna själva. Sen tar vi oss till Crikvenica eller krk Baska med barnen och badar .....blivit vårt andra hem! Har massor med bilder om du vill se.
Vad roligt att höra! Vi har bokat ett superfina hus utanför Opatija, i Brsec. Sedan kör vi vidare till Vis och Bol.