Larnarca - Cypern

13 apr. 2012 02:13
Visningar: 864
Hejhopp!
Åker en sväng till Cypern , Larnarca, på måndag. 16-23 april 2012
Nån som är där, eller har bra tips?
mvh
Mia
13 apr. 2012 16:17
Hej!
Vi har varit i Larnaca ett par gånger, mycket trevlig stad med trevliga människor!
Vad är det Du vill ha tips om?
Kan tipsa om ett par restauranger som vi tyckte var mycket bra Spilleon, en enkel restaurang men med mycket god mat till bra priser. Art Cafe 1900, väldigt speciellt ställe, som att äta middag hemma i någons lägenhet, mycket god mat. Taratsa Tavern, åt Meze där, otroligt gott och vällagat. Black Turtle serverar också en bra Meze och är trevligt med live musik o.s.v. men de har bara öppet ett par dagar i veckan (Fre & Lör om jag minns rätt) så gå dit och kolla och boka bord.

Ska ni handla mat så gå till snabbköpet vid Larnaca market (Smart hette den om jag minns rätt) mycket billigare än i de små butikerna som finns överallt i stan. Ska ni ha själhushållning är en taxitur till Carrefour eller Metro lönt, eller promenera dit och taxi tillbaka. Lidl lär också ha öppnat sedan vi var där 2010.

Ni kan ta bussen till Nicosia, en väldigt intressant stad. En utfärd till Limmasol är också att rekomendera, går buss dit också. Gör ett besök hos KEO (öl och vinproducent) mycket trevligt, gott och prisvärt (gratis).
Gå till turistinformationen i Larnaca, där får ni alla öppettider och info ni behöver.
15 apr. 2012 21:43
Hej
Tack snälla för tipsen!
Jag kommer åka själv. Så det blir mycket strosande ensam. :)
Sökte lite efter ställen som spelar livemusik.
Har ni någon koll?
Då är jag mest intresserad av rock, jazz och bluesmusik. Inte så gärna inhemsk musik.

mvh
Mia