Ta ut sedlar i Sverige eller på Cypern?

27 maj 2017 11:23
Visningar: 6985
Jag och en kompis ska åka till Cypern nästa vecka och jag undrar vilket som är billigast; att ta med sig sedlar dit eller att ta ut pengar där? (Alternativt betala med kort) Själv avskyr jag att gå runt med lösa pengar, så jag betalar helst med kort om det inte är jättedyrt.. Min kompis ska ta med sig sedlar, och många säger att det kostar mycket att ta ut pengar i Cypern? Är det stor skillnad på kostnaden för att ta ut pengar i Sverige och Cyper? Hur ska jag göra?
27 maj 2017 12:43
Det är oftast billigare att ta ut i bankomat på plats än att växla hemma. Undantaget är väl om automaten tar en hög fast avgift (förutom den den egna banken ev. tar) och om man tar ut småsummor flera gånger.
Av Birgere
27 maj 2017 14:01
EU land, mao samma avgifter som en lokal Cypriot får betala i bankomaten... mao troligtvis 0.
Finns ingen som helst anledning att växla i förväg förutom kanske 20-30€ om man inte redan har det liggandes i byrålådan.
27 maj 2017 21:35 (redigerad)
Ta ut på plats, du betalar endast valutapåslaget ( kolla vad som gäller med just ditt kort) blir inte många kronor extra. Ta endast ut i automaterna som finns utanför banken, ej de dom är märkta euronet, kan bli dyrt om ni inte är uppmärksamma. Går bra att betala med kort nästa överallt , behövs bara pengar till solstolarna om ni vill ha det ( kostar 2,5€/stol eller parasoll).