Langkawi

5 nov. 2015 19:53
Visningar: 57
Jag kommer att fara till Langkawi i mitten på december och behöver tips på boende, vart i Langkawi tycker ni att man ska bo, vi ska vara där sex nätter och vi vill bo hyffsat fint men behöver absolut inte vara lyx, men nära till stranden, helst på stranden!

Och så undrar jag, jag ska vara i Thailand från slutet av november till mitten av Januari och skulle egentligen ha visum men då lämnar vi landet och far till Malaysia, visst är det ok? eller hur ligger det till?
Av Sierra
5 nov. 2015 23:23
Området vid Cenang Beach på Langkawi är ok med många boenden, lite shopping och restauranger. Du skulle nog ha bokat tidigare då det kan vara svårt att hitta något nu i mitten av december.
Kolla agoda.com och booking.com

När du kommer till Thailand i slutet av november får du 30 dagars uppehållstillstånd. Stannar du inte dessa 30 dagar försvinner resterande när du åker till Malaysia där du får 90 dagars uppehållstillstånd.

Du skriver att du skall vara på Langkawi 6 nätter (=7 dagar). Återvänder du till Thailand med båt till Lipe får du 15 nya dagars uppehållstillstånd i Thailand. Flyger du tillbaka till Thailand får du 30 nya dagar. (Du kan inte flyga direkt till Thailand från Langkawi).