Lämplig rutt till LA

20 okt. 2010 21:50
Visningar: 239
Jag funderar på att resa till Kalifornien och åka runt en del med bil. Det som jag är intresserad av nu är lite förslag på vart jag ska starta resan. Finns det möjlighet att landa ungefär 60-70 mil in i landet och sedan köra mot LA? Jag vill försöka att undvika att köra alltför mycket på de jättstora vägarna. Jag vill se lite mer av landsbyggden, och därför hålla mig lite mer på småvägarna. Sedan får man väl köra en del på de större vägarna, annars kommer man väl aldrig fram...

Tips på lämpliga rutter och sevärdheter emottages tacksamt.
Av Hawaii
20 okt. 2010 22:08
Enda alternativet troligen Las Vegas. Men rent allmänt så brukar man ha bättre chans att få bra pris på flygbiljetter till destinationer med många flygningar (alltså mera konkurrens). Det innebär Los Angeles och San Francisco på Västkusten, även om det säkert finns bra chans att få bra priser även till Las Vegas och San Diego. Men om du skall köra en rundtur (alltså inte en enkel resa) så kvittar det om du hyr bil i Las Vegas eller Los Angeles. Du kör ju i alla fall samma vägar. Du nämner inte hur mycket tid du har. Omöjligt att ge tips utan att veta det!
Av Pelle77
20 okt. 2010 23:26
Starta i SF så åker ni längst ut närmast havet söderut. Missa inte Sonoma o Napa Valley norr om SF. Stanna vid Carmel och även vid Santa Barbara. LA är en stad man älskar eller hatar. Jag föreslår ett kortare stopp där o åk till San Diego. Mysig stad m bra klimat. Las Vegas måste upplevas. Läggs lämpligen in efter LA innan San Diego. Håller budgeten så besök Grand Canyon.
21 okt. 2010 10:39
Jag glömde skriva antalet dagar som jag tänker vara där. Det rör sig om ca 10 dagar.
Av Pelle77
21 okt. 2010 10:55
På tio dagar hade jag koncentrerat mig på enbart SF o LA, avstånden är längre än man tror. Räkna med
minst två övernattningar längs vägen.
Av Hawaii
21 okt. 2010 18:41
På enbart 10 dagar bör du slopa Las Vegas. Mitt förslag:
2 heldagar i SF
2 dagar att köra Highway 1 längs kusten (alltså en övernattning)
2 heldagar i LA
3 heldagar i SD
1 heldag att köra SD-SF
I så fall flyg till och från SF. Alternativt, flyg till SF, men flyg hem från antingen LA eller SD vilket innebär att du kan ha en extra dag i LA.