Upplevelser & restauranger mellan San Fransisco och Los Angeles

Av Helenaj
16 okt. 2019 18:04
Visningar: 228
Vi är två familjer som snart åker till Kalifornien (23 oktober) och några olika skäl har vi inte hunnit planera så mycket - så nu hoppas jag på er bästa hjälp!

Barnens ålder är: 7, 8, 10 och 11 år

Boende är bokat enligt följande:

3 nätter i San Fransisco
1 natt i Monterey
2 nätter i Santa Barbara
3 nätter Los Angeles
1 natt San Diego

Så, ge oss gärna era bästa tips på restauranger och upplevelser. Tex bra redwood som funkar utifrån vårt körschema, trevliga vingårdar runt Santa Barbara etc.

Tack snälla på förhand!
Av Marulk
16 okt. 2019 20:24 (redigerad)
Monterey Bay Aquarium - hyfsat säker att samtliga i familjen kommer gilla detta. Boka med fördel biljett via web så ni slipper långa köer
I övrigt, gör stopp utmed Hgw1 o titta efter säl, utter o om ni har tur även val (inte säsong nu dessvärre )
Reedwood: det finns flera state parks både norr o söder om SF, mest känd är kanske Muir Woods som ligger norr om. Besök gärna tidig fm eller morgon o gärna vardag då det är populärt med picnic
17 okt. 2019 06:17 (redigerad)
Med 1 natt i Monterey hinner ni knappast med aqarium och Carmel, dessutom låter det långt att inte ha en till natt före SB, San Simeon är liten by med billigt boende. Ni har för lite dagar att hinna med SD och får säkert ta bort en natt i LA för att uppleva Hwy1. Jag skulle vara så drastisk att med eran planering får ni bättre resa att ta 5:an till LA. Jag antar att ni inte kört 1:an för det är en väldigt långsam väg med många stopp. I SF tror jag nu ska tycka om Disney family museum men svårt lägga tid där med bara 2 dagar i SF för att hinna alla måsten där cykeltur över GG borde vara en upplevelse för de äldre barnen.
Av Annaer
17 okt. 2019 06:54
Flyger ni in till SF och hem från SD?
Om ni inte flyger hem ifrån SD ska ni skippa det denna resan. Ni kommer inte att hinna se något av staden med bara en natt, lägg den natten.
På 10 nätter så bör ni minska er åkväg, annars blir det väldigt mycket bilåkande och med barn i bilarna så kan de få ganska tråkigt. Barn är sällan intresserade av att se vackra vyer och har ni otur så fastnar ni i trafiken.
Brycecanyon har bra förslag till er 👍
Av Hawaii
17 okt. 2019 10:06
Håller helt med - en natt i SD blir ganska meningslöst. Antingen slopa SD eller ha minst 2, och helst 3, nätter där.
14 apr. 2020 15:02
Om ni har möjlighet så boka en natt på Madonna inn 👌🏼
Riktigt roligt och galet hotell, med ett underbart poolområde.