Kuala Lumpur

28 sep. 2010 14:45
Visningar: 2079
Hej. Jag ska åka med min dotter 4 år och min mamma till Malaysia i december/januari 10/11 i 30 dagar. Vi flyger till Kuala Lumpur som utgångsstart. Min fråga är följande skulle ni hellre börja med Kuala Lumpur eller ska man ta den staden som slut mål innan man åker hem. Jag tänkte t.ex. shopping är det bättre i Kuala Lumpur eller runt om i landet, i så fall om det är i staden så shoppar man på slutet för att inte konka runt med det.

Hur länge tycker ni man ska avsätta för Kuala Lumpur. Tänkte kanske ta en heldagsutflykt för min dotter till någon nöjespark sedan har jag ingen uppfattning hur länge är lagom tid med tanke på att vi ska resa runt i landet totalt 30 dagar.

Är tacksam för alla tips och inspirationer.
/Maria (ser fram emot min första Malaysia resa)
28 sep. 2010 19:02
Ohh vad härligt att ni ska åka till Malaysia! Jag har varit där två gånger, båda gångerna i KL men jag har även varit på Redang Island utanför Malsysias nordostliga kust. En paradisö med vit sand och turkost vatten.
Om jag vore du så skulle jag både börja och sluta i KL. Visst finns det mycket shopping i KL men det finns så mycket att se också. Petronas Twin Tower i mörkret, vackert upplysta. Skaffa biljetter och åk upp i tornen. Dom kostar inget men måste förbokas på morgonen den dagen man vill upp i tornen.

Har du lust så kan du titta in på min sida, där finns ett album från när vi var i Malaysia. Är det något du undrar så svarar jag gärna om jag kan.

Ellismellis
Av Brokke
1 okt. 2010 08:35
Vi var i KL 5 dgr, då hann vi med det mesta tex, akvariet, tv-tornet, bad i parken vid petronas towers
djurparken, massor av shoppingcentra, fjärilsparken. Det fanns ett stort shoppingcentra som hade en berg o dalbana högst upp,
6 okt. 2010 14:03
Oh tack för tipsen. Brokke, kan du komma på vad schoppingcentrat hette. PS Hur var shoppingen i Malaysia, Kuala Lumpur? Bra kvalite? Bra priser? Så man får en uppfattning hur mkt saker och ting kostar där (schoppingkassa) och vad man kan köpa där.

Tack
Av Brokke
6 okt. 2010 14:47
Nej tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette. Märkeskläder och sånt hade lägre pris, medan elektronik inte var vidare billigt.
missa inte petaling street i chinatown med dess kopior och prutande, jättekul
shoppingcentrat i bottenvåningen på petronas towers hade mycket märkesbutiker
köpte reseprylar där billigt å bra, vi kollade med hotellet vad det fanns för shopping + att vi hade
willmaguiden
6 okt. 2010 15:36
Ta KL och shoppingen i slutet på resan, det är skönare och bättre! Shoppingmallet med Bergodalbanan heter Times Square. Affärerna i det mallet var inte de bästa enligt mig men häftigt att kolla in bergodalbanan. Min favoritgalleria var helt klart Pavilion, många bra butiker och ligger mitt i smeten! :)
6 okt. 2010 16:03
Tack så hemskt mkt för tipsen. Jag tror att vi har bestämt oss att fira nyårsafton i KL och vara där fyra dagar tills vi åker hem. En dum fråga bara, kan ni ge mig ett ungefärlig riktlinje med vad ni menar med billigt. T.ex. hur mkt kostade en fake-väska i Chinatown, hur mkt kostade en tröja (ex en fin lätt kofta) ca i en shoppingmal samt t.ex. hur mkt kostar barnkläder för en 4-5årig om ni har så klart en hum om det). Massa frågor i luften, men det är bara för att jag ska få en uppfattning vad ni menar med billigt o dyrt.

ps hur mkt kostar det att käka middag i KL, i en std restaurang (ej super fancy)

/Maria (budgetplanerare för Malaysiatrip)