Kryssning i östra karibien

Av Sancul
24 juni 2014 20:41
Visningar: 717
Hej,

Vi är två familjer som ska kryssa för första gången med Royal Caribbean Independence of the seas och vill ha lite tips på vad man ska tänka på i helhet och om någon har något "guldkorn" vid våra stop St Maarten, St Kitts, San Juan, och Haiti
Barnen är 6,12,12,13 och 14år

Vad hinns med på de timmar man är i land ? Vad ska man undvika och var är det bästa stället att snorkla på mm.. Hinner man ta en taxi till nån strand och njuta av Karibien eller är det de guidade turerna som gäller?

Tacksam för alla tips och råd
28 juni 2014 22:30
Har varit mycket i Karibien, men av öarna du nämner har jag bara varit på St Maarten. Jag kan dock säga att det är svårt att hinna med något riktigt bra när man åker på kryssning.

Åka på utflykter som rederiet anordnar är slöseri med pengar om det inte är något väldigt specifikt som är komplicerat att fixa själv (dvs. något äventyrligt som rafting, simma med delfiner, snorkla etc)
Många öar har bussar man kan ta sig runt med, annars funkar taxi - i synnerhet om ni vill spara tid.

En känd strand på St Maarten är Maho Bay, som ligger precis vid inflygningen. Kanske kul för era barn. Andra fina stränder på ön är t.ex. Long Bay, Happy Bay
De andra tre öarna är väl inte precis kända för sina stränder.
Av Sancul
30 juni 2014 12:54
Hej Marie.
Tack för tipsen.
Mvh Sandra
26 juli 2014 08:49
Hej.

Vad härligt att ni ska åka på kryssning. Ni kommer älska det. Royal caribbean och fartyget Independence är ett bra val för familjer, ja eg för alla oavsett ålder. Det finns så mkt att göra ombord och servicen är fantastisk. Jag har kryssat med Royal 11 ggr och med just det fartyget en gång. Jag har även varit på alla era stopp. Ni kan läsa om allt vad gäller kryssningar på min blogg www.danieloftheseas.com där jag skriver om både fartyget, stoppen och annat som kan vara bra att veta.

I land hinner man med ganska mkt, oavsett om man köper en utflykt eller utforskar stoppet på egen hand. Det finns mkt att göra och välja på, allt handlar om vad man vill göra.

/Daniel