Kryssning eller Västindien

Av Pelle77
14 aug. 2010 23:17
Visningar: 2347
Har funderat på att testa en kryssning i Västindien. Har haft fördomar om detta men har hört mer o mer positiva rekommendationer om detta färdsätt. Hade tänkt 1 vecka antingen Östra el västra Västindien och en vecka i Florida. Vilken rutt är bäst! ( gillar dykning, strandhugg och exotiska resmål).
Rederi? Är inne på Celebrity cruises som nr ett, Holland america line som nr 2 och Rccl som trea. Utgångsport, Florida elPuerto Rico?

Är samtidigt skraj över att känna sig instängd på ett fartyg. Alt två är en komb av två öar i Karibien. Vill dyka och Curacao lockar (Bonaire ska vara "bättre" m vill göra mer än dyka). Funderar påAruba ihop m Curacao. En vecka var. Finns det andra bra komb att välja emellan? Har hittat bra priser m KLM, runt 8900 kr i Jan till Cur och Aruba. Ge mig inputs om både Karibien och kryssning.

Kan man hoppa av en kryssning i en hamn tex o flyga hem därifrån? ( uppgjort m rederiet)?
Har hittat flyg i karibien, insel air. Erfarenheter därifrån? Verkar billigt,
123$ mellan öarna.
Av Babbo
16 aug. 2010 11:37
Om du inte är speciellt intresserad av själva "kryssningslivet" utan ser det som ett komunikationsmedel så är det kanske bättre att ta sig runt själv..........?
När dom stora kryssningsfartygen anlöper en hamn så vill flera tusen passgerare shoppa eller uppleva samma servärdheter under några timmar.

Att ta sig runt är inte svårt. Det finns små och stora färjor/båtar och så finns ju LIAT, flygbolaget som "hoppar" mellan de flesta öarna (dock inte ABC-öarna) till en inte allt för hög kostnad.
16 aug. 2010 17:14
När tänker du resa? Vi blev varnade för att resa i september, för då är det den värsta orkantiden i Västindien. Så vi tog en kryssning i Medelhavet i stället. Men det är ju inte det målet du vill ha, så tänk på risken med orkanerna nu.

Gilla
Av Pelle77
16 aug. 2010 19:10
Vi hade tänkt att åka runt början av Januari, så någon orkansäsong är det ju inte. Jag har aldrig testat kryssningsalternativet, men är både nyfiken (samt skraj att det blir som en flock turister som väller ut vid varje landstopp).

Tror kanske att alternativet att flyga själv emellan de öar jag vill besöka passar bättre. Tack för flygbolagstipset, skall kollas.
Någon som bokat/flugit med Insel Air? Ser att de flyger mellan ABC öarna (och Miami).
19 aug. 2010 01:01
Hej!

Jag har rest runt en hel del på egen hand i Karibien och dessutom kryssat (dock endast till Bahamas). Jag tycker att om resmålet är viktigast ska man skippa kryssningen, för där är kryssningen viktigast och resmålen en bonus. Man hinner inte se så mycket de få timmar man har. Då är det bättre att stanna några nätter och sen flyga vidare.
Jag tyckte dock det var trevligt att kryssa, men som sagt: mer får kryssningen i sig,

Jag reste själv med Insel Air mellan Curacao och Aruba. Det var kanon. Jag flög från Trinidad till Curacao, kollade vilket flyg som gick till Aruba, gick in till Insel Airs kontor, köpte biljett och flög dit. Sen flög jag tillbaka till Curacao fyra dagar senare och spenderade tre dagar där. Båda öarna är super.
Men det finns ju många öar som är vackra. Du får väl se vad du är mest intresserad av och välja därefter.
Den bästa dykningen är nog på Curacao faktiskt. Klarare vatten än där har jag aldrig sett. Behövde inte ens mask för att se fiskar och koraller, man såg det genom att titta på vattenytan.
19 aug. 2010 17:10
Har varit på flera kryssningar i Västindien och man får uppleva väldigt mycket - även i matväg! Du behöver inte delta i de utflykter som rederiet har utan du kan ordna med en taxichaufför på orten och åka dit du vill. Det är både billigare och roligare, dessutom så kan de flesta bra engelska. Curacao och Aruba är ett bra val om du vill besöka 2 öar, där finns det en del att göra och uppleva. En annan ö som jag gillar är S:t Lucia med sina vulkanberg (Pitong) och fina stränder. Vet tyvärr inget om dykning. Vi flög med Air France till Martinique och sedan vidare till S:t Lucia. Till Martinique räknas det som inrikesflyg, så kolla med Air France. Min favoritö är Dominica, den lilla ön med sin vulkansjö och regnskog. Dit har jag bara kryssat, men det går också flyg dit från bl.a. Martinique.
Holland-america är ett trevligt rederi med klass. Fina båtar.Jag gillar deras gym och spa. Spelar ingen roll om du går på i Florida eller Puerto Rico, och visst kan du lämna kryssningen vid en annan hamn om du gör upp det med rederiet. Kolla med Globetrotter om olika kryssningar, de har också specialpriser på vissa turer. Då kan man få kryssning och flyg till ett bra pris.
19 aug. 2010 22:45
Hej hej hoppas att jag kan hjälpa dig eftersom jag kommer från Karibien. Jag har inte testat nån kryssning men från vad jag har hört, man hinner inte se mycket under en kryssning eftersom man har bara några timmer mellan öar. Jag är född i Barbados men har bott nästan hela mitt liv i St. Lucia. Jag kan rekommendera Barbados, St. Lucia, Grenada och Dominica. Dyking i St.Lucia är jätte bra och man kan också ''go whale and dolphin watching'' Det finns några öar som är bara vita stränder och klart blått vatten som heter The Grenadines..highly recommended. Under januari är det turist säsong så allt kommer att bli dyrare. Under påsk är det skönt att vara i Karibien plus är det inte lika mycket turister.

Nu är det dyrare att flyga mellan öarna med Liat men ett nytt flygbolag ska börja flyga mellan öarna snart. Lycka till och om du behöver mer tips, det är bara att fråga.

Hoppas att det inte var jätte svårt att läsa den här...engelska är mitt modersmål.
Av Pelle77
19 aug. 2010 22:51
Tackar för alla tips här ovan, väldigt bra svar. Men det är ändå svårt att bestämma sig. Jag ska kontrollera vad det kostar att ta en kryssning och sedan avsluta på en av öarna. Men gissar att det blir en ganska dyr resa.

Annars var tipsen om St Lucia och The Grenadines väldigt intressanta! Tackar ödmjukast!

/Pelle
20 aug. 2010 15:41
Jag har bara varit på Tobago och Cuba men kan rekommendera båda öarna starkt.

Åker du till T&T t ex kan du ta ett hopp till Latinamerikanska fastlandet och ta en koll på Venezuela dessutom.