Kroatien

22 sep. 2008 13:35
Visningar: 1555
Hej!

vi är en familj med tre barn 8-14 år som har tänkt
att åka till Kroation sommaren-09. Har ni några tips
vart vi ska åka,bra hotell,bra bad,sevärdheter osv.
Av Robbo
22 sep. 2008 14:03
Korcula ska tydligen vara fint.
Dubrovnik är charmigt med sin gamla ringmur.
22 sep. 2008 16:12
Hej

Ska ni bila? Isf ligger Istrien bra till. Har varit i Rabac och Porec, Rabac är lugnare, Porec finns det mer att göra, framför allt eftersom ni har lite större barn. Glöm inte cyklop och snorkel, otroligt fina och klara vatten. I Pula finns det en amfiteater som är värd att åka till. Stränderna är nästan överallt stenstränder och det blir fort djupt. God mat och sol&bad, som en semester ska vara.
22 sep. 2008 23:45
Blev själv väldigt förtjust i Sibenik. Mysig stad och fantastiskt bra bad. Bodde på Solaris anläggning ca 6 km utanför stan med klappersten-strand och även en cementerad "kaj" med trappor ner i vattnet. Härifrån kan man göra fina utflykter med båt eller buss till bla vattenfall.
Porec, Vrsar och RovinjIstrien är också väldigt vackra platser. Här är de flesta stränderna byggda terrasser med trappor men det finns också mindre sandstränder.
Jag kan rekommendera att köpa eller ta med badskor för att undvika taggar från sjöborrarna som det finns gott om. Men eftersom vattnet är så fantastiskt klart ser man dem.
Av Neena
11 maj 2009 22:47
Jag har varit både i norra Kroatien och i södra, och båda har sin charm, men jag måste nog säga att jag gillar Istrien (norra) mer. Lite billigare, lättare om man ska bila, och inte riktigt lika varmt (men jag kan garantera att ni inte kommer frysa :P). I söder runt Split finns dock många fina öar, t.ex. Hvar och Brac, och fördelen med detta området är att det är lätt att ta sig mellan öarna, de ligger tätt och är lika fina allihopa :).

I norra Kroatien ligger Rovinj, som är en av de vackraste städer jag vet, mysiga gränder och härliga klippor inne i gamla staden, kanske inte så barnvänligt att bada från klipporna då det är väldigt djupt. Lovran är en liten fin stad som är lite lugnare, då jag var där var det nästan tomt på turister, men jag vet att de har byggt ett stort hotell och börjat chartra dit, så det kan ha ändrats lite.
Av Zoca
12 maj 2009 00:08
Hej Oskarsson!
Trevligt att det blir Kroatien till somaren och jag förstår att det är inte lätt att välja var ska man åka ,men vad man än väljer i Kroatien det blir inte fel...Om ni ska flyga till Split då är Brac med stranden Zlatni rat rätt bra val, lätt att ta sig dit med färja eller katamaran cca 1 timme till ön,fint bad ,vatten aktiviteter ,utflyksmöjligheter och nära till Split (vacker stad) främst tänkte jag på barnen de vill säkert ha fin strand och ha roligt ...Platser lägst kusten som Makarska ,Baska voda ,Brela är också bra val...Istrien är bra allternativ om man flyger till Pula då är Porec, Rovinj, Baska på ön Krk,Umag om man flyger till Zadar då stannar man i Zadar och gör fantastiska utflykter till ön Ugljan,Dugi otok och National parken Kornati med över 300 hundra öar som liggr i Zadars arhipelag...Vatenfall Krka ligger nära Sibenik och inte långt borta från Zadar och är absolut värt att besöka...Hoppas ni väljer platser som passar er bäst..Trevlig resa..mvh Zoca