Krånglig visumfråga :-)

Av Tap4me
1 jan. 2011 21:15
Visningar: 1098
Hej!

Så här är det: jag är svensk medborgare och bor i sverige men är född i chile. Jag har både svensk pass och chilensk pass, alltså är jag också chilensk medborgare. Nu till sommaren hade jag, min sambo och mina två barn tänkt att åka till thailand i 1månad men jag planerar att åka 1månad tidigare för att jag skall fixa mina tänder i chiang mai.
Ok nu till min fråga: enligt en annan tråd gällande regler om visum så har jag som chilenare undantag när det gäller visum det står så här:

"Medborgare i nedanstående länder är undantagna från visumkrav genom bilaterala avtal med Thailand och kan stanna i Thailand som turist i högst 90 dagar utan visum:

Argentina, Brasilien, Chile, Korea (Republiken Korea) och Peru"

jag ska ju vara där i två månader, kan jag räkna med det här undantaget eller skall jag söka turistvisum och isåfall villken tror ni passar mig bäst?
Jag kanske åker till vietnam en sväng men det är inte säkert.

Sen vill jag bara säga att jag är stolt över att vara svensk och samtidigt även stolt att vara chilenare bara så ni vet ;-)
1 jan. 2011 22:30
Kontakta ambassaden så får du det bästa svaret på din fråga.
Ha en bra tur
Av Sierra
1 jan. 2011 23:29
Enligt p.12 på denna officiella länk, gällande "Ministry of Foreign Affairs, Kingdom of Thailand", kan du som chilensk medborgare stanna 90 dagar i Thailand utan visum.
http://www.mfa.go.th/web/12.php#thailand

Lämnar du för att besöka Vietnam får du 90 nya dagar när du återkommer.
Av Tap4me
2 jan. 2011 00:29
Citerat från sierra:
Enligt p.12 på denna officiella länk, gällande "Ministry of Foreign Affairs, Kingdom of Thailand", kan du som chilensk medborgare stanna 90 dagar i Thailand utan visum.
http://www.mfa.go.th/web/12.php#thailand

Lämnar du för att besöka Vietnam får du 90 nya dagar när du återkommer.
Låter ju fantastiskt, tack sierra för att du tog dig tid! Men du tror inte att det gör något att man är bosatt i sverige?
2 jan. 2011 11:43
Var du är bosatt någonstans har ingen som helst betydelse.
Av Sierra
2 jan. 2011 14:03
Tap4me,
Som Mondiano skriver har det ingen betydelse var du bor.
Det gäller bara att du inte glömmer ditt chilenska pass :-))

Buen viaje!
Av Tap4me
2 jan. 2011 17:36
aaah underbart! Tack Mondiano och Sierra!
6 dec. 2011 17:28
Hej då åker du bara på ditt Chilenska pass så klart !,
du behöver inte åka enda upp till chiang mai
för att fixa dina tänder
du kan lika gärna bara ta första bästa tandläkare ställe i Bankok skiljer bara väldigt lite i pris
jag lagade 3 stora hål i Bankok på khaosan road för ca 350kr och blekte tänderna för 200kr allting tog ca en timme =) hoppas inte du förbokat något med mera redan !
jag har varit nästan ett år i Thailand så jag kan mycket om allt där =)
Av Tap4me
6 dec. 2011 20:27
Tjena Danieldaniel! Det var faktiskt ett tag sedan jag ställde frågan, åkte till thaiand i juni men fixade aldrig tänderna då jag bara stannade en kortare tid, kanske åker i år igen, villken tandläkare rekommenderar du i bangkok?

mvh/Jaime
7 dec. 2011 00:51
hej jag ska själv ner och fixa tänderna nu i veckan som kommer finns bra erbjudande nu för 2 veckor tur retur saken är att det är bara att ta först bästa tandläkare man kan ju fråga runt lite på apoteken om dom kan rekommendera någon bra jag ska nog göra det men i Sverige kostar det mig 12 tusen att fixa mina tänder i Thailand kostar det 500 kr så valet är ju lätt =)
Av Kentbra
7 dec. 2011 03:45
Vart i Chang Mai ska du fixa tänderna. Har de hemsida.
Sitter på Koh Phangan och funderar på att fixa mina.
Eller rättare sagt dra ut skiten och in med löständer.
Mina egna bara faller sönder. Lagade upp hela munnen för tre år sedan. Redan så har 6 lagningar lossnat och minst två tänder måste ut.

Någon som vet vad det kan kosta och ett bra ställe att göra det på.
Här på Koh Phangan finns bara 2 privata tandläkare. Båda tyckte att det var för stort för dem. Funderar på att åka över till Thai International Hospital på koh Samui för att få ett kostnadsförslag.