Kort tid på Filippinerna

Av Malols3
21 apr. 2013 21:55
Visningar: 267
Hej

Vi har en vecka över när vi är i Hong Kong i oktober och funderar på att flyga till Cebu. Läser här att de flesta stannar flera veckor på Filippinerna. Nu har vi i te den möjligheten så nu undrar jag: ska vi åka till Filippinerna även om vi bara har ca en vecka över? Var ska vi i så fall bo? Vi reser med en tvååring, är det ett problem? Vi kommer inte backpacka utan ha "vanliga" väskor definitivt med mer än 10 kilo. Blir det jobbigt? Snällt om någon har lite tips!!!

Malin
Av Moltas
22 apr. 2013 13:41
Inga problem alls med barn och packning.
Ta en extra koll på när ni anländer så att det passar med en färja alt. flyg ut till Bohol och vidare till Panglao.
Tycker ni det låter krångligt kan ni istället ta en taxi till någon resort på Mactan Island (jag tror flygplatsen ligger där också) och njuta en vecka där. Men mitt tips är Panglao.
22 apr. 2013 17:00
Hej Malin;

Håller helt och hållet med Moltas första val. Satsa på Panglao. Bo på någon av resorterna vid Alona Beach. Ett tips är Oasis resort. Finns många andra. Micke Bulan som ofta är med oss här brukar nämna Alona Studios.Ni kommer inte att bli besvikna på Panglao och Alona Beach, också med er tvååring i högsätet. Dessutom ganska lätt att ta sig till. Fast Ferry från Cebu till Taglibaran, ca 1,5 tim. Därifrån tricycle eller taxi. Ca 30 min. till Alona.

Trevlig vistelse i Filippinerna. Som så många andra kommer ni säkert att vilja komma tillbaka!
Av Malols3
22 apr. 2013 23:51
Tack! Då ska vi satsa på det!!!
Av Jakob85
15 maj 2013 23:26
om ni bestämmer er för panglao finns det många utlänningar som har hus dom hyr ut. brukar hyra det och det är inga problem att hyra veckovis. skönt när man är en familj att ha vardagsrum, sovrum och kök :)

så for ni anländer i panglao är det rätt lätt att höra sig för vilka som hyr ut. Brukar vara filipinos som sköter om husen/hur ut dem medans ägarna är bortresta eller så har dom rentav flera hus på tomten.

ett ställe ca 1000m meter från Alona är Easyway, tror det är 5 hus på tomten.
Fråga efter dimitris place (bar utanför bohol divers) han brukar vara kontaktperson för vissa som hyr ut också.