Kort mellanlandning i Minneapolis - kommer jag att hinna?!

Av Baheno
23 sep. 2012 22:15
Visningar: 605
Har bokat biljett på "supertravelsaver.se" till USA i oktober.
Rutten går:
Stockholm --> Amsterdam
Amsterdam --> Minneapolis
Minneapolis --> Las Vegas

Och omvänd ordning för hemresan. Vad jag har funderat lite på är mellanlandningen på hemvägen! På Minneapolis flygplats är det bara 45 minuter tills nästa flyg går mot amsterdam igen. Känns väldigt optimistiskt såhär i efterhand med alla säkerhetskontroller och det faktum att man måste hämta ut väskan och checka in den igen på mellanlandningar inom US!

Så... hinner jag byta flyg i Minneapolis på 45 minuter??? Någon som har erfarenhet?
Av Evertg
23 sep. 2012 22:55
Jag har visserligen ingen erfarenhet alls av avståndet mellan gaterna i Minneapolis. Är flyget bara i tid känns det lugnt.
Men bagaget ska du inte behöva bekymra dig om, det ska kunna checkas hela vägen hem, dvs du slipper se det mellan Las Vegas och Stockholm. (Eller någon mer flygkunnig som kan kliva in och rätta mig, om jag har fel?)
mvh EG
Av Asok
24 sep. 2012 20:51
Nej måste ni hämta ut bagaget emellan så är 45 min alldeles för lite tid IMO. Har ni bokat biljetten genomgående så är ju flighten godkänd men ni får höra med supersavertravels. De finns på FB o svarar på frågor där.
24 sep. 2012 22:31
Om ni ska flyga från Las Vegas och dessa stopp så behöver ni inte bry er om eran väska. Då ska de inte vara några stora problem att hinna med.

Jag har själv bytt i Minneapolis på drygt 35 min för två år sen. De gick bra.

Sen är det väl lite så att dom inte gärna lyfter planet förren alla har kommit ombord. Detta är väl inget man ska utnyttja men de är ju så att skulle ni inte komma dit i tid så måste dom lasta ur era väskor igen. Detta är någon som de inte gärna gör så det brukar inte vara några stora problem.

Brukar kunna gå att komma förbi köer om man visar sin biljett och de ser att ni har bråttom.

Men ni bör nog hålla lite tempo iallafall :)

Lycka till!

//Sebastian
Av Bibby
26 sep. 2012 23:50
Jag hade 50 minuter i Amsterdam senast. Det gick inte, så blev kvar där i ett dygn. Sista gången jag bokar med så kort connection time.

Inte mycket du kan göra nu men förbered dig på en natt där, men lycka till.
Väskan antar jag går direkt LAS-ARN.