Hyra bil på Minneapolis airport

Av Permis
11 juli 2019 19:53
Visningar: 110
Nogon som har hyrt där utan att få problem ? Hur svårt är det att komma ur staden norr ut ? Och sedan tillbaka till Departure och lämna bilen hos uthyraren. Är det väl skyltat ? Vågar man köra in I staden ? Kan man parkera gratis någonstans om man tillbringar en dag där. Tänkte köra bl.a upp mot
Kanadensiska gränsen. Tack på förhand.
12 juli 2019 16:40
Jag har inte hyrt bil på Minneapolis-St Paul, men jag har flugit dit och spenderat en helg i stan. (Och hyrt/kört bil på andra ställen i USA.)

Flygplatsen är liten och (med amerikanska mått) modern, fin och trevlig. Ungefär som Malmö/Skurups flygplats, skulle jag säga.

Minneapolis delas av en av Interstate-vägarna (motorvägarna) och det enda problemet vi hade var att vi råkade plötligt komma ut på motorvägen igen när vi körde fel i stan. Annars är trafiken helt normal, betydligt lugnare än New York t.ex. Stora och breda gator. Gott om parkering i centrum (avgift) och gratis lite utanför centrum. Jag kan inte se några direkta problem alls med att hyra bil och köra i trakterna kring Minneapolis eller i stan.

GPS behövs inte om man kan använda sin telefon. Man kan ladda ned kartan för Google Maps för området så att den fungerar även om man inte har datauppkoppling. Men numera erbjuder de flesta operatörer paket för att använda telefonen i USA för en rimlig kostnad.