Bästa och billigaste bolaget att hyra bil från för USA biltripp?

26 feb. 2017 23:23
Visningar: 3181
Hej,

Så har skrivit om våra reseplaner här:
https://www.reseguiden.se/diskussioner/tips-infor-bilresa-i-kalifornien-46476

Vi tänkte i dagarna, ta och boka vår resa, cirka 2 månader november-december i år. Biltrip Washington - Oregon- Kalifornien - Nevada och Arizona (Las Vegas och Grand Canyon) - Utah - Colorado.

Men frågan är vilket bolag man bör hyra sin bil (och kanske flyg?) genom? För billigaste och bästa, där alla nödvändiga försäkringar och allt man behöver ingår?

Vi har sökt på:

momondo.se där hittar jag för biltrip, hyra bilen i Seattle och lämna tillbaka i Denver, för 20.501 kr och den dyraste 64.608 kr för 47 dagar.

Från hyrbil24 kommer det fram från 10.857 kr och uppåt föra 47 dagar. Och då är det samma bolag och samma slags bilar på båda som Alamo tex!

Men så olika prisskillnader. Hur kan det vara det tro?

Nedan tänkte jag dela med mig av våra frågor till två bolag som jag förstår hyr ut bilar eller hjälper till att hyra bilar eller hur det funkar? Jag tänkte fråga vad ni tycker? Finns det tex någon här som använt http://www.hyrbil24.se/ ? Är det att rekommendera? Jag tycker hittills de verkar vara de bästa och billigaste alternativet.

Vi frågade http://www.usa.se/ som rekommenderar: http://www.hyrbil24.se/

De skrev bla:

"Jag rekommenderar er att hyra bil här, www.hyrbil24.se, då ingår alla försäkringarna som ni behöver med noll kronor i självrisk. Det går även att söka envägshyra. Ni kan hyra bil i Seattle och lämna tillbaka i Denver."

Vi frågade:

"Vi sökte på www.hyrbil24.se och vi hittar bilar för runt 10-11.000 kr för 46 dagar. På momondo.se hittar vi endast bilar för cirka 20-29.000 för samma antal dagar. Där skulle man skriva in antalet passagerare vilket är två st, men inget sådant på hyrbil24.se

Kan det ha att göra med att det vart så billigt, eller är det billigare där tro?"

De svarade:

"Antal passagerare har ingen betydelse när ni hyr bil, ni hyr hela bilen och får vara så många ni vill i den. Däremot kan det kosta extra med en extraförare (runt $10 per dag) om ni vill ha det. Ibland går det att hitta paket på hyrbil24 där extra förare ingår."

Vi frågade:

"Varför vill de då på momondo.se veta antalet passagerare om det inte har någon betydelse tro?

Men hur kan det vara så stora prisskillnader? Konstigt att den billigaste som kommer upp på momonda är 20.501 kr och den dyraste 64.608 kr för 47 dagar. Från hyrbil24 kommer det fram från 10.857 kr och uppåt föra 47 dagar.

Det finns olika bolag som Budger, Hertz, Thrifty, Alamo och National. Är det något bolag ni skulle rekommendera före de andra? Har de samma villkor, försäkringar osv? Något seriösare/mindre seriöst bolag?

Hur är det när vi kommer i oktober och ska åka genom november till Colorado, där det kan vara snö osv, får vi vinterdäck redan från början i Seattle när vi hyr bilen eller ska det bytas? Kanske man inte får åka med genom Kalifornien under oktober. Om det ska bytas, ingår det i hyran eller blir det extra kostnader och vart gör man det?

Vad är det för skatter för att åka bil och för vägkostnader vi kan räkna med under trippen?"

De svarade:

"Gissningsvis har de antal passagerare med för att sortera bort resultat där man inte får plats i bilen. Varför momondo.se lägger på en stor marginal kan jag inte svara på. Använd inte dem bara :)

De stora bolagen du nämner är seriösa, Alamo är vår favorit. Villkoren är mycket lika.

Vad gäller vinterdäck är det en bra fråga, jag är osäker, ska försöka ta reda på mer och återkomma. Under tiden rekommenderar jag er att boka hyrbilen (eftersom det ändå går att boka av gratis fram tills ett par dagar innan) och sedan skriva till det uthyrningsbolag ni valt och fråga vad som gäller. Gillar ni inte villkoren för vinterdäck så byt bolag.

Alla skatter är inkluderade i din bilhyra. Det går alltid att undvika vägtullar och det finns inte så mycket av dem i USA. Osäker på just er sträckning. Ingen större utgift oavsett så oroa er inte för det nu."

När vi frågade Swanssons svarade de:

"Bil 09-03/nov ALAMO (mellanklass sedan) 27 880 sek. I detta pris har ni alla nödvändiga försäkringar och första tanken bensin. Båda får köra bilen förutsatt att ni är över 25 år.
På plats tillkommer envägshyra $500 + lokal skatt."

Så de tycks vara ungefär lika dyr, eller dyrare som
momondo.se.

Vi frågade Swanssons igen, detta:

"Angående pris för hyrbil, så hittar vi liknande priser från cirka 22-28.000 kr osv på momondo.se. Men på: http://www.hyrbil24.se/ hittar vi för samma antal dagar många olika bilar för mellan 10-11.000 kr, bla från Alamo och där alla skatter tydligen är inkluderad i bilhyran.

Hur kan det komma sig att priserna skiljer så mycket?"

Vi fick till svar från Swanssons:

"Ofta ligger den stora skillnaden i priser på vilka försäkringar som är inkluderade eller ej.
Själva hyran på bilen kan nog mycket väl vara ca 11 000 sek sedan är resten försäkringar skatter och andra avgifter."

Vi frågade också http://www.usa.se/ och visade det Swanssons skrev och frågade dom:

"Men som vi förstod er så är dessa priser både för hyra, och då alla försäkringar som vi behöver, samt skatterna?

Så nu blir vi lite förvirrade med olika svar, men har Swanssons fel där? Vad menas det med envägshyra, och ingår det i priset när man hyr bil på hyrbil24.se ?"

Vi fick till svar från http://www.usa.se/ :

"Hej!

Det var ett mycket oärligt svar av Swansson. Alla försäkringar ingår i det priset som du ser på hyrbil24, det tillkommer inga mer avgifter. Förutom möjligtvis envägshyra om detta är något ni ska ha. Detta ser ni i ett senare steg i bokningen, om där inte står "gratis envägshyra".

Läs mer om envägshyra: www.hyrbil24.se/tips/envagshyra/

Swansson gör allt manuellt och lär alltid vara mycket dyra."
27 feb. 2017 09:09 (redigerad)
Hej!

Så mycket felaktigheter och massor att kommentera så jag har tyvärr inte tid :(

Först, ofta går det inte att boga mer än en månad hos vanliga uthyrare så kolla att dela upp trippen i två eller fler etapper.

Momondo lägger inte på någon marginal, de jämför bara priser, de är ingen uthyrare, det är inte hyrbil24 heller, de har ingen som helst info om vem de är vad jag kan se, undvika mellanhänder istället. Använd t.ex. Momondo för att jämföra lite grovt, kolla sen hos uthyrarna. När du hittar ett bra pris så (bli så klart medlem hos aktuell uthyrare) boka med fri av ombokning, du har ju gott om tid till resan och när du hittar ett bättre pris gör du bara en ny bokning, då kan man alltid vara säker på att få det bästa priset fram till avresan (om man håller koll).

Sämst är att binda upp sig för ett visst pris så långt i förväg.

Att försäkringarna ingår är rent nonsensargument det gör det i princip hos alla uthyrare (iallafall de som normalt sett hyr ut till europeer) stöter du på motsatsen är det bara att hoppa över den uthyraren.

Du kan ju lägga lite tid på att leta rabatter, det kan bespara dig en 25-30%.

Det finns många uthyrare, själv har jag hyrt av flera men prismässigt har Avis legat bra till ganska länge nu, Hertz är bra men ofta väldigt dyra, Sixt har funkat bra och de kan ibland ha bra priser.

Hittade faktiskt lite info om Hyrbil24. Verkar vara en privat sida som bara viarebefordrar Rentalcars (TrawelJigsaw) (Den största sökmotorn för hyrbilar tror jag är Cartrawler som du hittar via t.ex. Holidayautos, kollar du båda dessa får du en bra bild av prisläget) tjänst och får provision för det, finns ju inget värde i att boka där framför vilken annan liknande sida som helst förutom att de verkar ha lite information och försöker hjälpa folk som ska hyra bil.
27 feb. 2017 09:33
Tittade snabbt på resetråden, vet inte riktigt vilken slutgiltig rutt ni valt men de jag såg ska inte ha någon avgift för envägshyra.
28 feb. 2017 02:55
Tack för infon Floridasidan, men det blir väl inte dyrare om vi bokar genom tex hyrbil24? Om man får hjälp och råd dessutom, är det väl bra?
28 feb. 2017 07:59
Citerat från Pernordin:
Tack för infon Floridasidan, men det blir väl inte dyrare om vi bokar genom tex hyrbil24? Om man får hjälp och råd dessutom, är det väl bra?
Det vet jag inte, man får ju jämföra, när jag kollat priser de senaste åren har inte Rentalcars varit billigare än t.ex. Avis. Ju fler man jämför ju bättre chans att hitta bäst pris, ingen är alltid billigast och priserna kan skilja enormt mellan uthyrare.
Min erfarenhet är att det är bäst att hyra direkt av uthyrare, gärna ha en eller ett par favoriter som man är medlem hos (det ger rabatter och många andra fördelar) och håller sig till, om inte någon annan skulle vara oemotståndlig på en viss hyra.

Fortfarande kan du inte hyra någon bil av Hyrbil24, de hyr inte ut bilar, du hyr via deras sida, hos Rentalcars som i sin tur förmedlar bilar från olika uthyrare. Mellanhänder är ingen fördel, ju fler dess sämre.

Info är ju bra men ärligt talat är deras sida väldigt tveksam, det är väldigt oklara formuleringar och en del som jag ser som rena felaktigheter (man får ju vara medveten om att hela målet där är att man ska boka hos Rentalcars via deras sida), massor av syftningsfel som gör att man själv få försöka tolka vad de menar. Det är också direkta fel i svaren de skrivit till dig. De har säkert en god förutsatts men tyvärr tycker jag inte det är speciellt lyckat.

Oftast funkar en bilhyra okej, men alla förstår ju att en kund som hyrt genom en agent, som ska ha sin del, och ger dåligt betalt inte är favoritkunden, risken att de vill ta tillbaka det de missat till agenten direkt från kunden genom (ibland aggressiva) försök att sälja på extra tillägg som uppgraderingar, försäkringar mm. är oerhört mycket större än om man hyr direkt och som 'trogen" kund (medlem). Det kan kanske vara tillfälligheter men vi får knappt en fråga om några tillägg när vi hyr direkt men massiva övertalningskampanjer och lögner när vi hyrt genom agenter.
Blir det sen problem med hyran så är min erfarenhet att det enbart är nackdelar med att ha en mellanhand, det slutar ofta med att man inte får någon rätsida på något och man har två motparter som skyller på varandra.
Av Birgere
28 feb. 2017 09:51
Långa (>30 dagar) envägshyror brukar aldrig fungera bra att plocka upp från agenter eller söksidor, här är det bästa att ringa runt till hyrbilsfirmorna för att få rätt pris.
Tänk på den lömska ev extra förare kostnaden som kan kosta en halv förmögenhet om ni behöver detta, vissa firmor tar inte betalt för make/maka medan andra vill ha $10-13/dag. Ställ det i relation mot en bilhyra för en mindre bil på kanske $25 så blir det dyrt om du väljer firmor som Alamo, Dollar, Sixt osv.
Håller med i allt Floridasidan skriver.
28 feb. 2017 13:03
Tack så mycket Floridasidan och Birgere för infon.

Jag tycker detta verkar komplicerat och invecklat.

Men all försäkringar och skatter brukar ingå i priset när man hyr en bil från en hyrbilsfirma?

Så egentligen är det bästa att bara söka igenom på hyrbilsfirmor egna hemsidor som Budger, Hertz, Thrifty, Alamo, National och Avis osv? Och sedan jämföra vilka som har de billigaste priserna, och så de har alla försäkringar, skatter osv ingår i priset, sedan bli medlem där och boka, och då boka så att man kan avboka om man vill?

Har jag förstått rätt då?

Jag har också läst att de flesta hyrbilsfirmor tar ut en avgift på mellan 500-1000 dollar när man hämtar och lämnar bilen på olika ställen.

Stämmer detta?
28 feb. 2017 13:07
Sedan har jag hört att vissa menar att man bör boka flygbiljett och hyrbil samtidigt, tex att boka bil genom flygbolaget och att det skulle ha fördelar och bli billigare? Vad anser ni om det?

Hur brukar ni göra? Vart bokar ni flyg och vart bokar ni hyrbil?
Av Birgere
28 feb. 2017 13:20
Har nog aldrig hittat en bra fly-drive biljett.
Då du har en udda bokning så måste du RINGA Avis, Hertz osv för att få rätt pris och kolla då även vad som gäller med vinterdäcken och att du får ett korrekt pris på ev envägshyra.
28 feb. 2017 13:23
Citerat från Pernordin:
Sedan har jag hört att vissa menar att man bör boka flygbiljett och hyrbil samtidigt, tex att boka bil genom flygbolaget och att det skulle ha fördelar och bli billigare? Vad anser ni om det?

Hur brukar ni göra? Vart bokar ni flyg och vart bokar ni hyrbil?
På vilket sett menar du?

Du kan ju boka genom ett flygbolag, men du bokar de facto inte bilen där utan fortfarande genom en tjänst som de förmedlar, t.ex. CarTrawler. Man kan få vissa rabatter t.ex. om man bokar hotell + flyg hos Expedia o.s.v.

Det intressanta är ändå slutpriset och vilket som är "bäst/bekvämast/säkrast för en själv, detta är ju personligt vad man värderar.

Som sagt, bäst/säkrast/bekvämast är att boka direkt av uthyraren t.ex. Avis, Hertz, Sixt, Enterprice, Dollar o.s.v. detta är också ofta minst lika billigt.

Själv bokar vi i regel flyget direkt hos flygbolagen, samma sak där gällande mellanhänder.

Hotell i regel hos hotels.com, ja det är en mellanhand men vi har allrig upplevt något negativt med dem och det är i det stora oslagbart prismässigt, dels är de ofta billigast, de har ett bonusprogram som ger upp till 10% tillbaka, jag får dessutom provision på egna bokningar vilket ger ytterligare lägre pris, man har alla bokningar samlade.

Hyrbil som sagt i regel hos uthyrarna, på senare tid har Avis varit billigast och de har vi inga problem med, smidigt och bra.

Observera mina "i regel" finns inga regler utan undantag. Ibland kan en resebyrå eller agent vara så billiga att man inte kan säga nej, ett hotell kanske inte finns hos Hotels.com, man kanske vill hyra lägenhet istället, det kanske inte finns smidigt flyg med vanliga flygbolag, då kan specialslösningar eller t.o.m. (ve och fasa) charter bli aktuellt ;-)
28 feb. 2017 13:30 (redigerad)
Sen skulle jag ju kanske tillägga att flygbolagen ofta har samarbeten med uthyrare som ger rabatter, som medlem hos ett flygbolag kan man få rabatt hos t.ex. Avis, Hertz, Sixt om man nvänder speciella rabattkoder eller kopplar ihop medlemsskapen (så gör man hos t.ex. Sixt).

Som sagt, totalpris gäller.

Fundera på vad du behöver och kolla priset inkl. allt detta oavsett om det ingår från början eller är tillägg, saker som ingår men du inte behöver är inget att värdera heller.

Det där med vinterdäcken har jag inte ens funderat över i USA ;-)
Kanske ytterligare en anledning att dela upp hyran i två (eller flera) etapper?

Så här står det t.ex. hos Avis:

Ski Racks and Snow Tires

Avis offers ski racks and snow tires on selected vehicles in some U.S. locations. Please call ahead and check with the rental location after reserving online, or call 800-633-3469.
28 feb. 2017 14:54
Tack för infon.

Jag ser att både Avis, Hertz, och Sixt, också finns i Sverige med svenska hemsidor, så lär väl kontakta dom.

Men jag tror vi kollar upp och bokar flyg först och sedan kollar efter bil.

Brukar ni använda http://www.momondo.se/ när ni söker och bokar flyg? Eller något annat ni rekommenderar?
Av Birgere
28 feb. 2017 15:09
testa lite olika sökmotorer, skyscanner, momondo, google flights, reseguiden osv.
Lägg upp bevakningar o slå till när priset är rätt.
Innan du bokar kolla vad priset är direkt med flygbolaget.
Signa upp dig på lämpliga flygbolags hemsidor o följ dom på Facebook så dyker det även upp erbjudanden där.
28 feb. 2017 15:11
Citerat från Pernordin:
Tack för infon.

Jag ser att både Avis, Hertz, och Sixt, också finns i Sverige med svenska hemsidor, så lär väl kontakta dom.

Men jag tror vi kollar upp och bokar flyg först och sedan kollar efter bil.

Brukar ni använda http://www.momondo.se/ när ni söker och bokar flyg? Eller något annat ni rekommenderar?
Avis har olika priser på sina olika sidor, använd rabattkoder det spar mycket pengar. Hertz tror jag man hamnar på den svenska automatiskt om man inte kringgår genom någon tjänst, använd rabattkoder. Sixt brukar ha samma priser på alla sidor knyt medlemskap i andra företag t.ex. SAS till kontot för att få rabatter.

Det kan ibland vara lite svårt att få korrekta svar från t.ex. Avis Sverige, de har inte alltid koll på reglerna hos Avis tyvärr men ring runt och hör vad alla kan erbjuda ;-) MEN jämför med vad du hittar själv, som sagt kan det löna sig att dela upp en hyra men det beror på så mycket, två hyror med envägsavgift kan bli mycket dyrare också.....

Jag brukar kolla t.ex. Momondo, Skyskanner, google.se/flights/ för att hitta lämpligt flyg sen bokar vi direkt hos flygbolaget. Ibland finns inte alla lågprisbolag med så där kanske man får titta separat.
1 mars 2017 13:36
Tack för svaren :)

När jag sökte och fick fram de billigaste, för drygt 3000 kr per person tur och retur, så är det på flygbolag som: KLM, Delta Air Lines, Icelandair osv.

Inte några jag känner till som de mer kända som SAS, Norwegian osv.

Känner ni till dessa flygbolag och om de är bra? Eller rekommenderar ni att man hellre kostar på lite mer och väljer ett mer känt flygbolag som SAS och Norwegian?

Är det skillnad tro på flygplanen, storlek, mat, service osv?

Har hört att det bara är SAS och Norwegian som flyger direkt från Sverige till USA utan att stanna av och göra byten.
1 mars 2017 14:17
Citerat från Pernordin:
Tack för svaren :)

När jag sökte och fick fram de billigaste, för drygt 3000 kr per person tur och retur, så är det på flygbolag som: KLM, Delta Air Lines, Icelandair osv.

Inte några jag känner till som de mer kända som SAS, Norwegian osv.

Känner ni till dessa flygbolag och om de är bra? Eller rekommenderar ni att man hellre kostar på lite mer och väljer ett mer känt flygbolag som SAS och Norwegian?

Är det skillnad tro på flygplanen, storlek, mat, service osv?

Har hört att det bara är SAS och Norwegian som flyger direkt från Sverige till USA utan att stanna av och göra byten.
Iceland Air flög vi med i somras, helt okej, KLM är okej, skulle ju inte ranka Norwegian eller SAS som bättre. Delta har vi inte flugit på evigheter.

3000:- låter ju extremt billigt, se upp med långa bytestider och flera byten....

Visst är det skillnad läs på t.ex. http://www.flyertalk.com/ https://www.seatguru.com/ http://www.airlineratings.com/ http://www.worldairlineawards.com/awards/world_airline_rating.html
1 mars 2017 15:54
Vet inte vilka datum ni åker eller vilka flygplatser men British Airways har bra priser.
Väljer ni deras A380 så blir det inte bekvämare än så (deras 747 är lite mer tveksamma, de undviker vi om möjligt), den flyger de dock inte på alla destinationer.
Dreamlinern är också bekväm men i princip, ju större dess mindre påverkan av väder och vind. Luftgropar är det i regel, mer eller mindre, inte för att skrämmas, det är ju tämligen odramatiskt även om det kan skaka och hoppa, i regel just när maten serverats av någon anledning ;-)
1 mars 2017 16:01
Inte bestämt exakt, men tex 5 oktober, från Stockholm till Seattle. Sedan den 5 december från Denver tillbaka till Stockholm.

Tack för tipset ska kolla upp British Airways.
Av Birgere
1 mars 2017 17:11
Med så ruskigt bra priser med Delta är det bara att slå till även om dom säker bara kör med gamla 767or över pölen
1 mars 2017 17:20
Citerat från Birgere:
Med så ruskigt bra priser med Delta är det bara att slå till även om dom säker bara kör med gamla 767or över pölen
Ja drygt 3000 kr per person, och 1 byte med Delta och även med KLM. Är de så pass billiga tro, eftersom de förmodligen har gamla flygplan eller vad kan haken vara?

Och vad gör det för skillnad i praktiken?
Av Birgere
1 mars 2017 17:29
Dom har väl en kampanj just nu. Du får kolla seatguru eller google flights för att se tex flygplanstyp vad dom har för videosystem osv.
KLM o Delta samarbetar så även om du tex bokar KLM kan det vara ett Deltaflyg, men det ser du på oxo på seatguru eller google flights.
1 mars 2017 18:02
Aha. Tack för det. Skulle ni säga att Lufthansa är bättre än KLM och Delta?
Av Birgere
1 mars 2017 18:12
Personligen föredrar jag Europeiska bolag och dom är likvärdiga hela bunten.
Viktigare för min del är benutrymme och att det finns video on demand (VOD) samt inte är en liten Boing 757 då det i mitt tycke är ett medeldistans o inte långdistansplan men vissa Amerikanska bolag på vissa rutter plus Iceland Air kör med dom över Atlanten.
1 mars 2017 18:18
Jag kollade på google flight som du rekommenderade.

Jag hittade dessa:

https://www.google.se/flights/#search;iti=ARN,BMA,NYO_SEA_2017-10-05*DEN_ARN,BMA,NYO_2017-12-05;tt=m;sel=ARNAMS0KL1104-AMSSEA0DL145;px=2

Exempelvis denna: https://www.google.se/flights/#search;iti=ARN,BMA,NYO_SEA_2017-10-05*DEN_ARN,BMA,NYO_2017-12-05;tt=m;sel=ARNCDG0AF1463-CDGSEA0DL35;px=2

Pris: 6652 för två vuxna.

Till Usa: KLM 1104 Boeing 737 till (Genomsnittligt benutrymme (76 cm))

Och tillbaka till Stockholm: Delta 145 · Airbus A330 (Genomsnittligt benutrymme (79 cm) )

Och denna: https://www.google.se/flights/#search;iti=ARN,BMA,NYO_SEA_2017-10-05*DEN_ARN,BMA,NYO_2017-12-05;tt=m;sel=ARNCDG0AF1463-CDGSEA0DL35;px=2

Pris för två vuxna: 7102 kr.

Till Usa: Air France 1463 · Airbus A320

Tillbaka till Stockholm: Delta 35 · Airbus A330.

Och Lufthansa: https://www.google.se/flights/#search;iti=ARN,BMA,NYO_SEA_2017-10-05*DEN_ARN,BMA,NYO_2017-12-05;tt=m;sel=ARNFRA0LH809-FRASEA0LH490;px=2

Pris för två vuxna: 9566 Kr.

Till Usa: Lufthansa 809 · Airbus A320 ( Benutrymmet är mindre än genomsnittet (74 cm))

Tillbaka till Stockholm: Lufthansa 490 · Boeing 747 (Genomsnittligt benutrymme (79 cm) )

(Flyget är ofta försenat minst 30 minuter)

Vad anser ni om de flygplanen? Vad hade ni valt, tro?
1 mars 2017 18:40
Komplicerat detta. När jag söker på Momondo kommer det upp flyg för KLM tex för drygt 3000 kr. Men när jag söker på deras egna hemsida, kommer resan inte upp och det står att det inte finns resor på det datumet. Samma med andra bolag. Konstigt.
Av Birgere
1 mars 2017 18:48
Det du skrev om plantyp till USA stämmer inte, måste vara mellan ARN till resp EU flygplats.
Men vad jag såg hade alla plan WiFi o VOD mao relativt nya alt renoverade plan så helt OK.
Undvik CDG mellanlandning, hopplöst ställe.
På Momondo hittar du vad resebyråer har plockat ihop, samma utbud får man inte på resp flygbolags hemsida.
Men kolla även med Deltas hemsida.
1 mars 2017 19:07 (redigerad)
Citerat från Birgere:
Det du skrev om plantyp till USA stämmer inte, måste vara mellan ARN till resp EU flygplats.
Men vad jag såg hade alla plan WiFi o VOD mao relativt nya alt renoverade plan så helt OK.
Undvik CDG mellanlandning, hopplöst ställe.
På Momondo hittar du vad resebyråer har plockat ihop, samma utbud får man inte på resp flygbolags hemsida.
Men kolla även med Deltas hemsida.
Tack för infon. Men hur kommer det sig att resebyråerna kan plocka ihop sådana priser, men att man inte kan få fram de priserna på flygbolagens egna hemsidor?

Man kan väl boka samma resor, för samma pris direkt via flygbolagen, eller?

Vad står CDG för?
1 mars 2017 19:14
Hmm på Deltas hemsida, hittar jag resa för 13.000 kr. Suck.

Är det kanske bättre att jag bokar genom resebyrå?
Av Birgere
1 mars 2017 20:39
Citerat från Pernordin:

Tack för infon. Men hur kommer det sig att resebyråerna kan plocka ihop sådana priser, men att man inte kan få fram de priserna på flygbolagens egna hemsidor?
Det är resebyråernas jobb att plocka ihop flygresor, flygbolag är inga resebyråer.
Man kan väl boka samma resor, för samma pris direkt via flygbolagen, eller?
Samma resa säkert men inte alltid samma pris.
Vad står CDG för?
Charles de Gaulle
Av Birgere
1 mars 2017 20:40
Citerat från Pernordin:
Hmm på Deltas hemsida, hittar jag resa för 13.000 kr. Suck.

Är det kanske bättre att jag bokar genom resebyrå?
Skiljer så mycket ska du definitivt boka genom en resebyrå
1 mars 2017 20:55
En sak du kanske vill ta med i beräkningarna är om det ingår mat och dryck ombord.
1 mars 2017 21:16
Tack för infon och hjälpen båda två.

Är det bra plan de där på länken till BA? Airbus A320 jet, Boeing 777 jet , Boeing 747 jet, och Boeing 767 jet.
Av Hawaii
1 mars 2017 21:56 (redigerad)
Vad är "bra plan"? Vad som är bra för mig är inte nödvändigtvis vad som är bra för någon annan. 767 t.ex. är en äldre maskin, men jag tycker de är "bra" för de har 2+3+2 seating i Economy. Många 777 (d.v.s. nyare maskiner) har ofta 3+4+3 som jag inte tycker är "bra". Och IFE (In Flight Entertainment) i stolsryggen är väldigt viktigt för många. Själv har jag med mig något att läsa så IFE av mindre betydelse för mig. Omöjligt för oss att veta vad som är bra för dig om du inte definierar "bra".
1 mars 2017 22:52
Ok, bra som stora, pålitliga och stabila flygplan typ :)
Av Hawaii
1 mars 2017 22:56
Allt det där är subjektivt, men det finns inga bolag som trafikerar Europa eller Nord-Amerika med flygplan som INTE kan betraktas som "pålitliga".
Av Birgere
2 mars 2017 00:25
Citerat från Hawaii:
Vad är "bra plan"? Vad som är bra för mig är inte nödvändigtvis vad som är bra för någon annan. 767 t.ex. är en äldre maskin, men jag tycker de är "bra" för de har 2+3+2 seating i Economy. Många 777 (d.v.s. nyare maskiner) har ofta 3+4+3 som jag inte tycker är "bra". Och IFE (In Flight Entertainment) i stolsryggen är väldigt viktigt för många. Själv har jag med mig något att läsa så IFE av mindre betydelse för mig. Omöjligt för oss att veta vad som är bra för dig om du inte definierar "bra".
o värre ska det väl bli, A380 finns väl nu (är på gång?) med 3-5-3 seating så du får in ett helt fotbollslag per rad.
A330/340 har väl alla även dom 2 säten vid sidorna (2-4-2) vilket är bra.
Sämst i alla kategorier är Boing 757 och snart även Norwegians 737MAX med sina 3-3 konfigurationer.
Av Hawaii
2 mars 2017 00:41
I princip har ju samtliga Airbus och Boeing "narrow bodies" 3+3 seating i Economy, så inget unikt med 737MAX och 757. Exakt likadant för samtliga 737:or OCH alla maskinerna i A320 familjen, vilket givetvis inkluderar den nya A321neo som kommer att trafikera många linjer över Atlanten.
2 mars 2017 09:09
Om jag får gå tillbaka till det här med att hyra bil.

"Först, ofta går det inte att boga mer än en månad hos vanliga uthyrare så kolla att dela upp trippen i två eller fler etapper."

Via hyrbil24.se hittade jag att man kan hyra bil för både 50 och 60 dagar, hyra från Seattle och lämna in i Denver, verkar finnas ganska mycket:

61 dagar:

http://boka.hyrbil24.se/SearchResults.do?country=USA&doYear=2017&puTimeCombined=10%3a30&doFiltering=false&dropFtsIata=SEA&fromLocChoose=true&filterTo=1000&adcamp=&dropLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsType=A&affUrl=boka.hyrbil24.se&affiliateCode=LasVegasTravel&longitude=-122.308&ftsLocationSearch=43786&dropFtsSearch=L&preflang=sv&doDay=6&filterFrom=0&searchType=&puMonth=10&ftsIata=SEA&dropCountry=USA&iata=&doTimeCombined=10%3a30&dropLongitude=-122.308&puDay=6&puHour=10&dropFtsLocationSearch=43786&dropFtsEntry=1473019&ftsEntry=1473019&city=Seattle&latitude=47.4492&dropCity=Seattle&dropFtsType=A&driversAge=25&ftsCountry=USA&dropFtsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsCity=Seattle&dropCountryCode=us&doMinute=30&countryCode=us&puYear=2017&dropFtsCountry=USA&locationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&puMinute=30&coordinates=47.4492%2c-122.308&adplat=Hyrbil24&dropLocation=43786&doHour=10&target=parent&dropLatitude=47.4492&dropCoordinates=47.4492%2c-122.308&dropFtsLocation=43786&ftsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsLocation=43786&ftsSearch=L&location=43786&doMonth=12&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

Verkar som det går att hyra bil så länge?

"Info är ju bra men ärligt talat är deras sida väldigt tveksam, det är väldigt oklara formuleringar och en del som jag ser som rena felaktigheter (man får ju vara medveten om att hela målet där är att man ska boka hos Rentalcars via deras sida), massor av syftningsfel som gör att man själv få försöka tolka vad de menar."

Vad är det som är rena felaktigheter?
2 mars 2017 09:15 (redigerad)
Citerat från Pernordin:
Om jag får gå tillbaka till det här med att hyra bil.

"Först, ofta går det inte att boga mer än en månad hos vanliga uthyrare så kolla att dela upp trippen i två eller fler etapper."

Via hyrbil24.se hittade jag att man kan hyra bil för både 50 och 60 dagar, hyra från Seattle och lämna in i Denver, verkar finnas ganska mycket:

61 dagar:

http://boka.hyrbil24.se/SearchResults.do?country=USA&doYear=2017&puTimeCombined=10%3a30&doFiltering=false&dropFtsIata=SEA&fromLocChoose=true&filterTo=1000&adcamp=&dropLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsType=A&affUrl=boka.hyrbil24.se&affiliateCode=LasVegasTravel&longitude=-122.308&ftsLocationSearch=43786&dropFtsSearch=L&preflang=sv&doDay=6&filterFrom=0&searchType=&puMonth=10&ftsIata=SEA&dropCountry=USA&iata=&doTimeCombined=10%3a30&dropLongitude=-122.308&puDay=6&puHour=10&dropFtsLocationSearch=43786&dropFtsEntry=1473019&ftsEntry=1473019&city=Seattle&latitude=47.4492&dropCity=Seattle&dropFtsType=A&driversAge=25&ftsCountry=USA&dropFtsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsCity=Seattle&dropCountryCode=us&doMinute=30&countryCode=us&puYear=2017&dropFtsCountry=USA&locationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&puMinute=30&coordinates=47.4492%2c-122.308&adplat=Hyrbil24&dropLocation=43786&doHour=10&target=parent&dropLatitude=47.4492&dropCoordinates=47.4492%2c-122.308&dropFtsLocation=43786&ftsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsLocation=43786&ftsSearch=L&location=43786&doMonth=12&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

Verkar som det går att hyra bil så länge?

"Info är ju bra men ärligt talat är deras sida väldigt tveksam, det är väldigt oklara formuleringar och en del som jag ser som rena felaktigheter (man får ju vara medveten om att hela målet där är att man ska boka hos Rentalcars via deras sida), massor av syftningsfel som gör att man själv få försöka tolka vad de menar."

Vad är det som är rena felaktigheter?
"ofta" är ordet...

Jag har varken tid eller lust att gå igenom deras sida och hjälpa till att rätta den men du kan ju tänka på att det är en sida som vill tjäna pengar på att du hyr genom Rentalcars, deras info går just ut på det, därmed inte opartisk utan reklam för Rentalcars, t.ex. stämmer inte det de skriver om försäkringar. Språket på sidan gör dessutom att mycket är väldigt oklart vad de menar.

Du får boka var du vill och hur du vill, mina råd är bara mina egna personliga för att du ska få det smidigast och bäst, du behöver inte ta åt dig om du inte vill för mig kvittar det var någon bokar.
Av Birgere
2 mars 2017 09:26
Undantagen bekräftar bara regeln.
Därför bör du som sagts tidigare kontakta bilfirmorna direkt och få ett pris inklusive envägsavgift och om ni är två som ska köra extra förareavgift. Samt även kontrollera detta med vinterdäck.
Av Birgere
2 mars 2017 09:29
Citerat från Hawaii:
I princip har ju samtliga Airbus och Boeing "narrow bodies" 3+3 seating i Economy, så inget unikt med 737MAX och 757. Exakt likadant för samtliga 737:or OCH alla maskinerna i A320 familjen, vilket givetvis inkluderar den nya A321neo som kommer att trafikera många linjer över Atlanten.
Visst kommer den nya A321Neo med på banan om några bolag vill köra den. Men min point är att 3+3 är "50% sämre" än tex 2-4-2.
2 mars 2017 10:25
Citerat från Floridasidan:
Citerat från Pernordin:
Om jag får gå tillbaka till det här med att hyra bil.

"Först, ofta går det inte att boga mer än en månad hos vanliga uthyrare så kolla att dela upp trippen i två eller fler etapper."

Via hyrbil24.se hittade jag att man kan hyra bil för både 50 och 60 dagar, hyra från Seattle och lämna in i Denver, verkar finnas ganska mycket:

61 dagar:

http://boka.hyrbil24.se/SearchResults.do?country=USA&doYear=2017&puTimeCombined=10%3a30&doFiltering=false&dropFtsIata=SEA&fromLocChoose=true&filterTo=1000&adcamp=&dropLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsType=A&affUrl=boka.hyrbil24.se&affiliateCode=LasVegasTravel&longitude=-122.308&ftsLocationSearch=43786&dropFtsSearch=L&preflang=sv&doDay=6&filterFrom=0&searchType=&puMonth=10&ftsIata=SEA&dropCountry=USA&iata=&doTimeCombined=10%3a30&dropLongitude=-122.308&puDay=6&puHour=10&dropFtsLocationSearch=43786&dropFtsEntry=1473019&ftsEntry=1473019&city=Seattle&latitude=47.4492&dropCity=Seattle&dropFtsType=A&driversAge=25&ftsCountry=USA&dropFtsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsCity=Seattle&dropCountryCode=us&doMinute=30&countryCode=us&puYear=2017&dropFtsCountry=USA&locationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&puMinute=30&coordinates=47.4492%2c-122.308&adplat=Hyrbil24&dropLocation=43786&doHour=10&target=parent&dropLatitude=47.4492&dropCoordinates=47.4492%2c-122.308&dropFtsLocation=43786&ftsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsLocation=43786&ftsSearch=L&location=43786&doMonth=12&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

Verkar som det går att hyra bil så länge?

"Info är ju bra men ärligt talat är deras sida väldigt tveksam, det är väldigt oklara formuleringar och en del som jag ser som rena felaktigheter (man får ju vara medveten om att hela målet där är att man ska boka hos Rentalcars via deras sida), massor av syftningsfel som gör att man själv få försöka tolka vad de menar."

Vad är det som är rena felaktigheter?
"ofta" är ordet...

Jag har varken tid eller lust att gå igenom deras sida och hjälpa till att rätta den men du kan ju tänka på att det är en sida som vill tjäna pengar på att du hyr genom Rentalcars, deras info går just ut på det, därmed inte opartisk utan reklam för Rentalcars, t.ex. stämmer inte det de skriver om försäkringar. Språket på sidan gör dessutom att mycket är väldigt oklart vad de menar.

Du får boka var du vill och hur du vill, mina råd är bara mina egna personliga för att du ska få det smidigast och bäst, du behöver inte ta åt dig om du inte vill för mig kvittar det var någon bokar.
Ok förstår, jag tackar för dina råd. Det uppskattas verkligen.

Så, då antar jag att det inte stämmer när de skriver att alla försäkringar man behöver ingår i priset som dyker upp när man söker på deras hemsida?

Om jag förstår det rätt nu, så blir hyrbil24 en mellanhand om man bokar genom dom, sedan automatiskt en till mellanhand med Rentalcars, som hyrbil24 i sin tur bokar igenom, istället för att gå till bilbolagen direkt?
2 mars 2017 10:28
Citerat från Birgere:
Undantagen bekräftar bara regeln.
Därför bör du som sagts tidigare kontakta bilfirmorna direkt och få ett pris inklusive envägsavgift och om ni är två som ska köra extra förareavgift. Samt även kontrollera detta med vinterdäck.
Har skickat e-brev till Hertz. Tänkte ringa runt sedan. Det jag tänker på då, som vissa varnar för är att de skulle kunna försöka lura på en onödiga försäkringar och andra kostnader man inte behöver?
2 mars 2017 10:46
Citerat från Pernordin:
Citerat från Floridasidan:
Citerat från Pernordin:
Om jag får gå tillbaka till det här med att hyra bil.

"Först, ofta går det inte att boga mer än en månad hos vanliga uthyrare så kolla att dela upp trippen i två eller fler etapper."

Via hyrbil24.se hittade jag att man kan hyra bil för både 50 och 60 dagar, hyra från Seattle och lämna in i Denver, verkar finnas ganska mycket:

61 dagar:

http://boka.hyrbil24.se/SearchResults.do?country=USA&doYear=2017&puTimeCombined=10%3a30&doFiltering=false&dropFtsIata=SEA&fromLocChoose=true&filterTo=1000&adcamp=&dropLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsType=A&affUrl=boka.hyrbil24.se&affiliateCode=LasVegasTravel&longitude=-122.308&ftsLocationSearch=43786&dropFtsSearch=L&preflang=sv&doDay=6&filterFrom=0&searchType=&puMonth=10&ftsIata=SEA&dropCountry=USA&iata=&doTimeCombined=10%3a30&dropLongitude=-122.308&puDay=6&puHour=10&dropFtsLocationSearch=43786&dropFtsEntry=1473019&ftsEntry=1473019&city=Seattle&latitude=47.4492&dropCity=Seattle&dropFtsType=A&driversAge=25&ftsCountry=USA&dropFtsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsCity=Seattle&dropCountryCode=us&doMinute=30&countryCode=us&puYear=2017&dropFtsCountry=USA&locationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&puMinute=30&coordinates=47.4492%2c-122.308&adplat=Hyrbil24&dropLocation=43786&doHour=10&target=parent&dropLatitude=47.4492&dropCoordinates=47.4492%2c-122.308&dropFtsLocation=43786&ftsLocationName=Seattle+Flygplats+(SEA)&ftsLocation=43786&ftsSearch=L&location=43786&doMonth=12&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

Verkar som det går att hyra bil så länge?

"Info är ju bra men ärligt talat är deras sida väldigt tveksam, det är väldigt oklara formuleringar och en del som jag ser som rena felaktigheter (man får ju vara medveten om att hela målet där är att man ska boka hos Rentalcars via deras sida), massor av syftningsfel som gör att man själv få försöka tolka vad de menar."

Vad är det som är rena felaktigheter?
"ofta" är ordet...

Jag har varken tid eller lust att gå igenom deras sida och hjälpa till att rätta den men du kan ju tänka på att det är en sida som vill tjäna pengar på att du hyr genom Rentalcars, deras info går just ut på det, därmed inte opartisk utan reklam för Rentalcars, t.ex. stämmer inte det de skriver om försäkringar. Språket på sidan gör dessutom att mycket är väldigt oklart vad de menar.

Du får boka var du vill och hur du vill, mina råd är bara mina egna personliga för att du ska få det smidigast och bäst, du behöver inte ta åt dig om du inte vill för mig kvittar det var någon bokar.
Ok förstår, jag tackar för dina råd. Det uppskattas verkligen.

Så, då antar jag att det inte stämmer när de skriver att alla försäkringar man behöver ingår i priset som dyker upp när man söker på deras hemsida?

Om jag förstår det rätt nu, så blir hyrbil24 en mellanhand om man bokar genom dom, sedan automatiskt en till mellanhand med Rentalcars, som hyrbil24 i sin tur bokar igenom, istället för att gå till bilbolagen direkt?
Det beror ju på vilka försäkringar just du vill ha och behöver, man kan inte generellt säga att alla behöver vissa försäkringar, normalt sett CDW ALI men vissa vill ha eller behöver mer.

Nja, inte riktigt. Hybil24 hyr inte ut någonting, de har bara en annons på sin sida där du fyller i vad du vill hyra sen skickas du till Rentalcars där affären görs, H24 är inte ens ett företag som det verkar (kan vara men jag hittar inte info om det) och om du bokar via deras länk eller direkt på Rentalcars har ingen betydelse, vill du gynna dem för deras hjälp kan du använda deras länkar. Rentalcars är däremot en mäklare/mellanhand, de förmedlar bilhyran hos olika uthyrare.

Det är ju väldigt oklart hur era resplaner ser ut så konkreta tips går knappast att komma med, det är helt ogörligt att skriva allting som har med hyrbilar och flyg mm, i en tråd här. Jag har skrivit en del om hur vi bokar, hyrbilar, tips och info om försäkringar mm. mm. du får gärna plöja igenom och se om där finns något ni kan ha nytta av...
t.ex. http://www.floridasidan.se/BokaResa.php
http://www.floridasidan.se/FlTra.php
2 mars 2017 12:54
Förstår, tack Floridasidan. Ska kika på länkarna.

En fråga bara om när det gäller att ha en extra förare som kostar extra. Hur har bilbolagen koll på det egentligen? Är det om polisen stannar oss och vill se att båda har tillstånd att köra eller hur fungerar det, tro?
2 mars 2017 13:12
Citerat från Pernordin:
Förstår, tack Floridasidan. Ska kika på länkarna.

En fråga bara om när det gäller att ha en extra förare som kostar extra. Hur har bilbolagen koll på det egentligen? Är det om polisen stannar oss och vill se att båda har tillstånd att köra eller hur fungerar det, tro?
Om ni råkar ut för något och någon som inte är registrerad som förare kör bilen så kan ni få betala allt själv, kan röra sig om miljoner dollar så fundera inte ens på det. Om ni t.ex. skjutsar någon i bilen som inte är försäkrad (t.ex. om ni träffar någon som ni vill skjutsa hem) och ni då råkar ut för något så är ni ansvariga för denna person och även det kan kosta miljoner, är man i det läget så ska man ha en PAI-försäkring vilket i regel inte ingår när man hyr som svensk om man inte aktivt väljer det.

Läs lite så kan du ju återkomma om något fortfarande är oklart sen ;-)
2 mars 2017 14:08
Tack. Japp, ursäkta ska ta det lugnt med frågorna nu :)

Ska läsa dina länkar nu.
Av Rk68
2 mars 2017 19:47
Avis 360 är en bra produkt kolla den.
Och boka bil på hyrbilsbolagens egna hemsidor då slipper du allt strul.
Av Lotta29
16 mars 2017 13:40
Vi bokade precis bil med Avis och betalar 5700kr för 3 veckor, dem har just nu en kampanj med 15% rabatt på hyrbil i USA. Och jag ser att du frågat om flyg, ju tidigare du bokar, vi brukar boka 6 månader innan, ju billigare blir det. Vi betalar för 4 st 14000kr, vi beställde genom momondo och tog Ticket som resebyrå( man kan välja bland resebyråna när man beställer).
18 mars 2017 02:34 (redigerad)
Tjenare Per det verkar vara en lång och trevlig roadtrip som ni ska åka på västkusten i USA.

Jag har hyr bil i USA ett par ggr. och via www.rentalcars.com och även Avis och det funkar bra. Så jag tycker att du kan kolla på (hyrbil24.se = rentalcars.com) om priset är rätt för er plånbok. jag provbokade på www.avis.com och dom vill ha 4.000:- $ ca.35.000:- Sek för 2 månader.

Men du kan ju prova och ringa dom (Avis) här i Sverige och få en bättre deal om du tex. jämför dom med ombudet rentalcars och du kanske kan prata till dej en lägre eller gratis extra förare också om ni behöver det, ring även Budget & Hertz och fråga/deal'a ☺

Och om det skulle bli snö på vägarna så kan du ju alltid köpa snökedjor på www.walmart.com/search/?query=snowchain&typeahead=snowchai se här för montering www.youtube.com/watch?v=EvIP0tIUmhw eller hyr en 4 wheel drive så är det oftas lugnt.

Samt någon GPS behöver ni inte hyra dyrt om du nu inte redan har en, eller så kan man köpa en där från 60 dollar.
www.walmart.com/search/page=1&query=gps+navigator+for+car&sort=price_low&typeahead=gps#searchProductResult

Eller

En bra mobil app GPS (Scout)
Som ej behöver var uppkopplad på nätet som jag alltid använder utomlands och billiga kartor att ladda ner så slipper man hyra deras GPS, och den varnar även för dolda väg radar =) den senaste uppdateringen verka ha blivit lite strulig men hoppas att den blir bra till nästa uppdatering.

Iphone mobil https://itunes.apple.com/se/app/gps-navigation-maps-traffic/id335306430?mt=8
Android mobil https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skobbler.forevermapng

Och mitt avslutande tips på ett flygbolag är med American Airline över Atlanten som har mycket bra tv-skärm underhållning kan vara skönt att ha nåt bra att kolla på långresan över, men pass på dom är i alliance med British Airways så ha koll på flight info så ni inte får åka med "Bowing 747" dvs. dom gamla jumbojetarna dom har sämst tv-skärm små och suddiga helt meningslös skärm.

Dessutom har BA planer på spara in gratis dricka dvs. öl-vin-drinkar-läsk samt ett mål mat på långresor så håll ett getöga på det.☺ KLM är helt okej och håll koll på tiden i mellanlandningar 2-3 timmar är bra för ofta så blir det lite förseningar med det första flyget så det kan bli stressigt med andra flyget säkerhets kontroll samt hitta runt på dom stora flygterminalerna.

Lycka till
27 mars 2017 19:02
Hej Rk68, Lotta29 och Miguel_de_la_rocka ,

Tack så mycket för era svar. Ursäkta sent svar från mig :)

Vi har i alla fall bokat flyg, blev KLM . Jag kollade på nätet och hittade billigt ca 3800 per person tur och retur, det måste vara billigt. Vi frågade på Ticket och bokade resan genom dom och den blev lika billig, så gjorde så.

Har ännu inte bokat bil, men tänkte göra det i dagarna.

Ska kolla runt, och sedan se om Ticket om de kan kan fixa lika billiga bilar, i sådant fall lär vi boka genom dom, känns säkert, för man kan vända sig till dom direkt om man får problem så hjälper de oss, sa de. Men ska jämföra lite priser först.

Tack för tipsen :)

Mvh Per
Av Birgere
27 mars 2017 19:56
Citerat från Pernordin:
Hej Rk68, Lotta29 och Miguel_de_la_rocka ,

Tack så mycket för era svar. Ursäkta sent svar från mig :)

Vi har i alla fall bokat flyg, blev KLM . Jag kollade på nätet och hittade billigt ca 3800 per person tur och retur, det måste vara billigt. Vi frågade på Ticket och bokade resan genom dom och den blev lika billig, så gjorde så.

Har ännu inte bokat bil, men tänkte göra det i dagarna.

Ska kolla runt, och sedan se om Ticket om de kan kan fixa lika billiga bilar, i sådant fall lär vi boka genom dom, känns säkert, för man kan vända sig till dom direkt om man får problem så hjälper de oss, sa de. Men ska jämföra lite priser först.

Tack för tipsen :)

Mvh Per
Även om Ticket är en i mitt tycke seriös resebyrå så har du en mellanhand att böka med om något skulle strula. Det finns säkert hundratals inlägg på forumet där folk kommit i kläm mellan resebyrån och den som säljer tjänsten (flygbolag, hotell, biluthyrare osv). Den enda fördel man kan uppnå är om man bokar allt som ett paket, då gäller paketreselagen.
14 juli 2017 21:09 (redigerad)
Hej!

Lite sent, men här följer ett svar från oss på Hyrbil24!

Det stämmer att vi på Hyrbil24 har ett samarbete med Rentalcars och priserna kommer att vara samma på båda sidor. Det finns alltså ingen nackdel med att boka hos Hyrbil24. Fördelarna är att ni har även tillgång till vår support och hjälp om det skulle uppstå problem.

Floridasidan skriver: ”Jag har varken tid eller lust att gå igenom deras sida och hjälpa till att rätta den men du kan ju tänka på att det är en sida som vill tjäna pengar på att du hyr genom Rentalcars”.

Du får gärna kontakta oss och berätta vad som är felaktigt, så ändrar vi det direkt. Vi har hyrt bilar över 50 gånger i USA och övriga världen för att kunna ge så korrekt info så möjligt för att våra kunder inte ska råka ut för problem när de hyr bil. Vårt mål är att ha så bra och korrekt information så möjligt.

Floridasidan skriver att ni ska tänka på att vi försöker tjäna pengar. Det stämmer såklart. Men jag vet inte riktigt hur man ska göra för att hyra en bil utan att någon försöker tjäna pengar. Dessutom försöker vi inte maximera vinst utan ge objektiv information, t.ex. rekommenderar vi att hyra bil med rätt kreditkort istället för att lägga till försäkring (det senare tjänar vi på)

Momondo, som du rekommenderar, försöker såklart också tjäna pengar. Hos Momondo går pengarna till ett bolag värt 194 miljarder kronor i USA medan vi driver ett svenskt aktiebolag. Bokar ni hos Hyrbil24 stannar alltså en del av pengarna kvar inom Sverige och vi betalar omkring 50% skatt.

”Ju fler mellanhänder ju sämre” – Det uppmanas att man ska kapa mellanhänder. Detta är inget som stämmer, precis som Hotels,com kan de genom sin storlek pressa priserna och därför kan du boka en bil billigare hos oss än direkt hos Avis eller Alamo. Till exempel när ni handlar på ICA och köper potatis. Det är varken tidseffektivt eller billigare om du själv åker till 10 gårdar och försöker hitta den billigaste potatisen. ICA köper upp stora volymer, precis som Rentalcars. Därför hittar du nästan alltid den billigaste hyrbilen när du söker hos Hyrbil24 eller Momondo. Det går även fint att söka hyrbilar här på Reseguiden, även detta är ett svenskt bolag. Precis som det är bättre att boka med oss är det bättre att boka med reseguiden än direkt med Rentalcars.

Momondo som ni tar upp använder Cartrawlers plattform, vi använder Rentalcars. Momondos sökmotor fungerar alltså precis likadant som Hyrbil24 men använder en annan plattform (lika många mellanhänder). Vi har gjort ett aktivt val mellan dessa två och valde Rentalcars då vi anser att den är bättre. För den som vill jämföra priser är det såklart enkelt att söka på både Hyrbil24 och Momondo. Detta var precis vad Pernodin gjorde och i detta fallet var Momondo väldigt dyra och därför bör han självklart inte boka via dem.

Det finns flera hyrbilssidor som inte är direkt riktade mot den europeiska marknaden och då ingår inte försäkringar. Det är lätt att hamna på dessa och jag själv gjorde detta misstaget innan vi startade Hyrbil24. Då kostade min försäkring på plats mer än vad hyrbilen kostade, men jag hade inget val vid upphämtning mer än att betala. Vi har även hört liknande historier på senare tid och det är därför viktigt att skriva att försäkring ingår.

Mvh
Hyrbil24
15 juli 2017 11:29
Citerat från Hyrbil24:
Hej!

Lite sent, men här följer ett svar från oss på Hyrbil24!

Det stämmer att vi på Hyrbil24 har ett samarbete med Rentalcars och priserna kommer att vara samma på båda sidor. Det finns alltså ingen nackdel med att boka hos Hyrbil24. Fördelarna är att ni har även tillgång till vår support och hjälp om det skulle uppstå problem.

Floridasidan skriver: ”Jag har varken tid eller lust att gå igenom deras sida och hjälpa till att rätta den men du kan ju tänka på att det är en sida som vill tjäna pengar på att du hyr genom Rentalcars”.

Du får gärna kontakta oss och berätta vad som är felaktigt, så ändrar vi det direkt. Vi har hyrt bilar över 50 gånger i USA och övriga världen för att kunna ge så korrekt info så möjligt för att våra kunder inte ska råka ut för problem när de hyr bil. Vårt mål är att ha så bra och korrekt information så möjligt.

Floridasidan skriver att ni ska tänka på att vi försöker tjäna pengar. Det stämmer såklart. Men jag vet inte riktigt hur man ska göra för att hyra en bil utan att någon försöker tjäna pengar. Dessutom försöker vi inte maximera vinst utan ge objektiv information, t.ex. rekommenderar vi att hyra bil med rätt kreditkort istället för att lägga till försäkring (det senare tjänar vi på)

Momondo, som du rekommenderar, försöker såklart också tjäna pengar. Hos Momondo går pengarna till ett bolag värt 194 miljarder kronor i USA medan vi driver ett svenskt aktiebolag. Bokar ni hos Hyrbil24 stannar alltså en del av pengarna kvar inom Sverige och vi betalar omkring 50% skatt.

”Ju fler mellanhänder ju sämre” – Det uppmanas att man ska kapa mellanhänder. Detta är inget som stämmer, precis som Hotels,com kan de genom sin storlek pressa priserna och därför kan du boka en bil billigare hos oss än direkt hos Avis eller Alamo. Till exempel när ni handlar på ICA och köper potatis. Det är varken tidseffektivt eller billigare om du själv åker till 10 gårdar och försöker hitta den billigaste potatisen. ICA köper upp stora volymer, precis som Rentalcars. Därför hittar du nästan alltid den billigaste hyrbilen när du söker hos Hyrbil24 eller Momondo. Det går även fint att söka hyrbilar här på Reseguiden, även detta är ett svenskt bolag. Precis som det är bättre att boka med oss är det bättre att boka med reseguiden än direkt med Rentalcars.

Momondo som ni tar upp använder Cartrawlers plattform, vi använder Rentalcars. Momondos sökmotor fungerar alltså precis likadant som Hyrbil24 men använder en annan plattform (lika många mellanhänder). Vi har gjort ett aktivt val mellan dessa två och valde Rentalcars då vi anser att den är bättre. För den som vill jämföra priser är det såklart enkelt att söka på både Hyrbil24 och Momondo. Detta var precis vad Pernodin gjorde och i detta fallet var Momondo väldigt dyra och därför bör han självklart inte boka via dem.

Det finns flera hyrbilssidor som inte är direkt riktade mot den europeiska marknaden och då ingår inte försäkringar. Det är lätt att hamna på dessa och jag själv gjorde detta misstaget innan vi startade Hyrbil24. Då kostade min försäkring på plats mer än vad hyrbilen kostade, men jag hade inget val vid upphämtning mer än att betala. Vi har även hört liknande historier på senare tid och det är därför viktigt att skriva att försäkring ingår.

Mvh
Hyrbil24
Tillskriv inte mig saker jag inte påstått!
Mycket av det du skriver är lögn! Viktigast är ju citat: "Därför hittar du nästan alltid den billigaste hyrbilen när du söker hos Hyrbil24 eller Momondo."
Jag har jämfört hyrbilspriser i över 10 år och aldrig har Rentalcars varit billigast i USA!
Det är ett brott att påstå sådant utan stöd i undersökningar.
16 juli 2017 18:51
Hej Floridasidan,

Vi kanske får nöja oss med att vi tycker olika. Vår erfarenhet är att det är svårt att hitta billigare bilar direkt hos bolagen, men det är ju inte svårare än att besöka dessa sidor och jämföra.

Dessutom erbjuder Rentalcars en prisgaranti och lovar att slå alla priser, denna gäller även när man bokar via Hyrbil24 eller Reseguiden. (hyrbil24.se/prisgaranti)
16 juli 2017 22:53 (redigerad)
Citerat från Hyrbil24:
Hej Floridasidan,

Vi kanske får nöja oss med att vi tycker olika. Vår erfarenhet är att det är svårt att hitta billigare bilar direkt hos bolagen, men det är ju inte svårare än att besöka dessa sidor och jämföra.

Dessutom erbjuder Rentalcars en prisgaranti och lovar att slå alla priser, denna gäller även när man bokar via Hyrbil24 eller Reseguiden. (hyrbil24.se/prisgaranti)
Precis, vi blir nog aldrig ense om detta, du (ni) pratar för egen vinning och håller dig (er) ju inte riktigt till sanningen.

Varför boka hos en agent om det är dyrare, lägsta prisgaranti som man får t.ex om man bokar hos Rentalcars via Floridasidan ;) är inget argument i mina ögon, man bokar billigare direkt från uthyrarna och bokar om ifall någon sänker priserna. Jag har aldrig påstått att Rentalcars aldrig är billigast, tvärtom, men att påstå att agenterna alltid är det är osant.

Det är mina personliga erfarenheter och de stämmer till 100% ingen kan påstå att det är fel, och jag utgår från att var och en jämför och funderar på för och nackdelar oavsett vad de köper så de kan skappa sin egna bild och göra som det passar dem.
17 juli 2017 05:13
Själv så sökte jag på flygbolagens egna hemsidor och biluthyrningsföretagens hemsidor, och fick både billigare flygbiljett och billigare hyrbil via en mellanhand (Ticket) än om jag hade bokat direkt från företagen som flyger och hyr ut bilar, så jag har förstått att det helt klart kan vara billigare med mellanhänder, så ju fler mellanhänder desto sämre verkar inte alltid stämma, även om det säkert ibland också kan vara bättre att hyra direkt via företagen, så jag antar att det kan bero på från gång till gång, men man behöver väl inte utesluta det ena eller det andra utan att kolla först. När jag jämförde kunde ticket fixa billigare flyg och bil, och jag jämförde även med andra mellanhänder och de var billigast, och hade redan bokat flyg med dem, så kändes tryggast att boka bil med dem också, eftersom de sa att de då kunde hjälpa till om det blev problem osv, och som sagt de hade bäst pris.

Kanske kan det ändras också något, men orkar inte hålla på att krångla för mycket.

Men men, så kan säkert vara bra med Hyrbil24 också, men man kan alltid höra direkt med biluthyrningsföretagen, flygbolagen och jämföra med resebolagen osv, innan man bestämmer sig. Kan säkert vara olika, har ingen erfarenhet av detta tidigare, men denna gång var det bäst med en mellanhand för oss. Så kan förstå Hyrbil24 poäng, samtidigt som Floridasidan säkert också har rätt.

Undersök och jämför själva.
17 juli 2017 07:10
Citerat från Pernordin:
Själv så sökte jag på flygbolagens egna hemsidor och biluthyrningsföretagens hemsidor, och fick både billigare flygbiljett och billigare hyrbil via en mellanhand (Ticket) än om jag hade bokat direkt från företagen som flyger och hyr ut bilar, så jag har förstått att det helt klart kan vara billigare med mellanhänder, så ju fler mellanhänder desto sämre verkar inte alltid stämma, även om det säkert ibland också kan vara bättre att hyra direkt via företagen, så jag antar att det kan bero på från gång till gång, men man behöver väl inte utesluta det ena eller det andra utan att kolla först. När jag jämförde kunde ticket fixa billigare flyg och bil, och jag jämförde även med andra mellanhänder och de var billigast, och hade redan bokat flyg med dem, så kändes tryggast att boka bil med dem också, eftersom de sa att de då kunde hjälpa till om det blev problem osv, och som sagt de hade bäst pris.

Kanske kan det ändras också något, men orkar inte hålla på att krångla för mycket.

Men men, så kan säkert vara bra med Hyrbil24 också, men man kan alltid höra direkt med biluthyrningsföretagen, flygbolagen och jämföra med resebolagen osv, innan man bestämmer sig. Kan säkert vara olika, har ingen erfarenhet av detta tidigare, men denna gång var det bäst med en mellanhand för oss. Så kan förstå Hyrbil24 poäng, samtidigt som Floridasidan säkert också har rätt.

Undersök och jämför själva.
Om du läst tråden så vet du ju att det Hyrbil24 argumenterar mot är inget jag sagt utan deras egna påhitt.
Av Birgere
17 juli 2017 20:03
När allt funkar perfekt så fungerar det ofta bra att gå via en massa mellanhänder, men det är ju vid strul som man är tacksam för att dit inte finns 3-4 parter inblandade o alla skyller på varandra.
Så även om en mellanhanden skulle vara några kronor billigare så tar man en stor risk, dessutom så är det inte helt säkert att man kan koppla sina kundförmåner till en extern bokning så att man tex inte kan gå direkt ut i garaget o hämta bilen utan att man behöver stå i kö kanske en timme innan man får bilen.
18 juli 2017 18:39 (redigerad)
Citerat från Pernordin:
Själv så sökte jag på flygbolagens egna hemsidor och biluthyrningsföretagens hemsidor, och fick både billigare flygbiljett och billigare hyrbil via en mellanhand
Hej Pernordin,
Precis, jämför och undersök själv! Vi Skriver inte här för att försöka få ett par enstaka bokningar, 60 svar ner i en tråd som få orkar läsa utan ville bara rätta till felaktig information som förekom. Jag tror att du är bra påläst nu för att kunna hitta billiga resor i framtiden!

Ticket är ett svenskt och bra bolag så fint att du hittade bra priser där! Jag tror att det är ett av få ställen där man kan boka flygbiljetter billigt samtidigt som det är möjligt att få bra support. Priser på flygbiljetter är annars ganska intressant, där får man ofta ett lägre pris hos resebyråerna om man går via någon jämförelsesajt istället för direkt till dem även med exakt samma sökning. De har blivit duktiga på prisdiskriminering och detta är något som sprider sig mer och mer inom resebranschen (speciellt hotell). Vilket gynna konsumenter som dig.

Du får ha en trevlig resa och ta det lugnt i Vegas ;) Missa inte Omnia, det är något utöver det vanliga!
Citerat från Birgere:
När allt funkar perfekt så fungerar det ofta bra att gå via en massa mellanhänder, men det är ju vid strul som man är tacksam för att dit inte finns 3-4 parter inblandade o alla skyller på varandra.
Så även om en mellanhanden skulle vara några kronor billigare så tar man en stor risk, dessutom så är det inte helt säkert att man kan koppla sina kundförmåner till en extern bokning så att man tex inte kan gå direkt ut i garaget o hämta bilen utan att man behöver stå i kö kanske en timme innan man får bilen.
Hej Birgere,

De flesta resebolagen är mycket mån om sina kunder. Därför tror jag det är få som bara håller på att skylla på varandra om problem uppstår. Jag bokar även alltid hotell och kryssningar via mellanhänder och har då chans att få hjälp av flera parter, dessutom ett lägre pris och större utbud. I vårt fall har vi kontakt med representanter högt upp hos Rentalcars, så om någon skulle bli felaktigt behandlad så tar vi det med dem och kommer fram till en bra lösning. Jag tror de flesta liknade resebolag gör det samma, speciellt i Sverige. Det är inte alltid så lätt att själv stå upp mot dessa miljardbolagen i resebranschen.

Flygbiljetter är ett undantag men det kvittar nästan hur man gör. Blir det problem sitter man ofta i skiten oavsett var man bokar… Tyvärr :(

Sen ska man tänka på att det inte alltid är lägsta pris som är det bästa priset. Det är även skillnad på olika uthyrare. Ungefär som att det är skillnad på hotell och flygbolag. För att hitta de bästa uthyrarna är det lätt att jämföra recensioner från massvis av kunder. Här kan man se att Alamo och National (samma ägare) ofta ligger klart högst med höga betyg. De har snabb service och erbjuder de bästa hyrbilarna. Dessutom får kunderna ofta gratis uppgraderingar på plats. Ingen ska förvänta sig att de kan gå direkt till garaget och hämta upp sin bil även om de bokar direkt på hyrbolagens sidor. Är man däremot stamkund så kan man få dessa fördelar och få låga priser direkt hos dem. Men du har en poäng, många bolag har egna program med förmåner som man inte får när man bokar på andra sidor men man får också oftast betala ett högre pris för det.
18 juli 2017 21:22 (redigerad)
Citerat från Hyrbil24:
Citerat från Pernordin:
Själv så sökte jag på flygbolagens egna hemsidor och biluthyrningsföretagens hemsidor, och fick både billigare flygbiljett och billigare hyrbil via en mellanhand
Hej Pernordin,
Precis, jämför och undersök själv! Vi Skriver inte här för att försöka få ett par enstaka bokningar, 60 svar ner i en tråd som få orkar läsa utan ville bara rätta till felaktig information som förekom. Jag tror att du är bra påläst nu för att kunna hitta billiga resor i framtiden!

Ticket är ett svenskt och bra bolag så fint att du hittade bra priser där! Jag tror att det är ett av få ställen där man kan boka flygbiljetter billigt samtidigt som det är möjligt att få bra support. Priser på flygbiljetter är annars ganska intressant, där får man ofta ett lägre pris hos resebyråerna om man går via någon jämförelsesajt istället för direkt till dem även med exakt samma sökning. De har blivit duktiga på prisdiskriminering och detta är något som sprider sig mer och mer inom resebranschen (speciellt hotell). Vilket gynna konsumenter som dig.

Du får ha en trevlig resa och ta det lugnt i Vegas ;) Missa inte Omnia, det är något utöver det vanliga!
Citerat från Birgere:
När allt funkar perfekt så fungerar det ofta bra att gå via en massa mellanhänder, men det är ju vid strul som man är tacksam för att dit inte finns 3-4 parter inblandade o alla skyller på varandra.
Så även om en mellanhanden skulle vara några kronor billigare så tar man en stor risk, dessutom så är det inte helt säkert att man kan koppla sina kundförmåner till en extern bokning så att man tex inte kan gå direkt ut i garaget o hämta bilen utan att man behöver stå i kö kanske en timme innan man får bilen.
Hej Birgere,

De flesta resebolagen är mycket mån om sina kunder. Därför tror jag det är få som bara håller på att skylla på varandra om problem uppstår. Jag bokar även alltid hotell och kryssningar via mellanhänder och har då chans att få hjälp av flera parter, dessutom ett lägre pris och större utbud. I vårt fall har vi kontakt med representanter högt upp hos Rentalcars, så om någon skulle bli felaktigt behandlad så tar vi det med dem och kommer fram till en bra lösning. Jag tror de flesta liknade resebolag gör det samma, speciellt i Sverige. Det är inte alltid så lätt att själv stå upp mot dessa miljardbolagen i resebranschen.

Flygbiljetter är ett undantag men det kvittar nästan hur man gör. Blir det problem sitter man ofta i skiten oavsett var man bokar… Tyvärr :(

Sen ska man tänka på att det inte alltid är lägsta pris som är det bästa priset. Det är även skillnad på olika uthyrare. Ungefär som att det är skillnad på hotell och flygbolag. För att hitta de bästa uthyrarna är det lätt att jämföra recensioner från massvis av kunder. Här kan man se att Alamo och National (samma ägare) ofta ligger klart högst med höga betyg. De har snabb service och erbjuder de bästa hyrbilarna. Dessutom får kunderna ofta gratis uppgraderingar på plats. Ingen ska förvänta sig att de kan gå direkt till garaget och hämta upp sin bil även om de bokar direkt på hyrbolagens sidor. Är man däremot stamkund så kan man få dessa fördelar och få låga priser direkt hos dem. Men du har en poäng, många bolag har egna program med förmåner som man inte får när man bokar på andra sidor men man får också oftast betala ett högre pris för det.
Vilken felaktig information menar du?
Du menar att du sitter inne med sanningen trots att andra har precis motsatta erfarenheter. Trollar du eller tror du på det du skriver?

Var finns föresten info om resebolaget hyrbil24 har ni ställt resegaranti o.s.v. och varför påstår du att man bokar hos er när man ju inte gör det. En informationsida om hyrbil är ju bra men detta är ju oärligt och egentligen bedrägligt.
18 juli 2017 21:53
Hej Hyrbil24,

Bra poänger och tack så mycket för lyckönskning och för tipset :)

Ha det gott :)
18 juli 2017 23:45
Ticket hyr inte heller ut bilar, de anlitar också en agent, Autoeurope.

Kollade för skojs skull ett pris hos Ticket, Autoeurope, och Avis.

Ticket var faktiskt rejält dyrare än direkt hos AE! Avis ytterligare ett par hundra billigare. Finns ingen anledning att betala mer för en sämre hyresupplevelse och återigen visar sig snacket om att agenter i regel är billigast fel så priset är alltså sällan en anledning att blanda in mellanhänder och enligt de flestas erfarenhet inte heller servicenivån, tvärtom.
Av Birgere
19 juli 2017 00:12
Citerat från Hyrbil24:
Hej Birgere,
Jag hej du... förvånad att inte admin har raderat dina inlägg då man som företagare inte får göra smygreklam här ;-)
De flesta resebolagen är mycket mån om sina kunder. Därför tror jag det är få som bara håller på att skylla på varandra om problem uppstår. Jag bokar även alltid hotell och kryssningar via mellanhänder och har då chans att få hjälp av flera parter, dessutom ett lägre pris och större utbud. I vårt fall har vi kontakt med representanter högt upp hos Rentalcars, så om någon skulle bli felaktigt behandlad så tar vi det med dem och kommer fram till en bra lösning. Jag tror de flesta liknade resebolag gör det samma, speciellt i Sverige. Det är inte alltid så lätt att själv stå upp mot dessa miljardbolagen i resebranschen.
Men hallå, hur långt bort från verkligheten befinner du dig, tvivlar på att du någonsin har varit ute o rest o stött på problem. Är ert företag så naiva så ni tror att ett visitkort från en mellanchef på Rentalcars ska hjälpa till när man står kl 21 en lördagkväll (kl 03 söndag morgon i Sverige) vid hyrbilsdisken i Miami trött som fan och din bokning inte finns? Då känns det gott att visa upp en orginalbokning från hyrbilsfirman...end of discussion.
Flygbiljetter är ett undantag men det kvittar nästan hur man gör. Blir det problem sitter man ofta i skiten oavsett var man bokar… Tyvärr :(
Oj så fel du har här, samma problem igen. Många beslut kan inte fattas mellan dig som resenär och flygbolaget direkt utan måste gå via beställaren...åter igen händer alltid sådant på fredagkvällar och då är man rökt. Du kan läsa o lära lite här på forumet om alla fall som andra råkat ut för och jag kan även räkna upp ett antal jag själv brottats med.
Sen ska man tänka på att det inte alltid är lägsta pris som är det bästa priset. Det är även skillnad på olika uthyrare. Ungefär som att det är skillnad på hotell och flygbolag. För att hitta de bästa uthyrarna är det lätt att jämföra recensioner från massvis av kunder. Här kan man se att Alamo och National (samma ägare) ofta ligger klart högst med höga betyg. De har snabb service och erbjuder de bästa hyrbilarna. Dessutom får kunderna ofta gratis uppgraderingar på plats.
Åter igen visar detta på en total verklighetsfrånvaro, i det stora hela så skiljer eg det inte så mycket mellan hyrbilsfirmorna och man kan ALDRIG med bestämdhet att någon är bättre än andra. Det man som kund möter är en individ som antingen är anställd av hyrbilsfirman eller jobbar hos en franchise. Det är helt rätt att olika upphämtningsställen är mer eller mindre bra men om Alamo är duktiga i Moskva så hjälper det mig inte i Miami.
Ingen ska förvänta sig att de kan gå direkt till garaget och hämta upp sin bil även om de bokar direkt på hyrbolagens sidor. Är man däremot stamkund så kan man få dessa fördelar och få låga priser direkt hos dem. Men du har en poäng, många bolag har egna program med förmåner som man inte får när man bokar på andra sidor men man får också oftast betala ett högre pris för det.
Åter igen ett bevis på att du tyvärr inte vet ett smack om hur det fungerar på hyrbilsmarknaden. Är man bara gratismedlem tex Avis eller Hertz så knallar man bara rätt ut till bilen o sätter sig o kör. Men bokar man genom er agent så får man köa en timme efter 24h resa och sedan höra tjatet om alla extras man måste lägga till. Tycker ni ska nämna denna en-timmas "service" på er hemsida.