Köpenhamn -> Billund med småbarn

Av Jgmj
30 mars 2017 09:53
Visningar: 1306
Hej,

nu planerar vi en del av sommarens semester, det lutar åt att det blir Legoland i Billund i två dagar och det är det vi planerar runt. Massor av funderingar som vi efter vår novisa förmåga benat ner till följande:

- Legoland två dagar i mitten av augusti känns bättre än mitt i sommaren, så vi utgår ifrån det
- Vi tänker oss att vi flyger till Köpenhamn och stannar där i ett par nätter och utforskar huvudstaden efter någon barnvänlig "checklista"
- I Köpenhamn hyr vi bil och kör mot Billund, men stannar längs vägen (kan tänka oss en liten avstickare), för att hitta en avkopplande och rolig strand/plats att göra annat om det reganr, som är lämplig för barn, under ett par-tre dagar
- Vi avslutar med två dagar på Legoland innan vi flyger hem från Billund direkt till Arlanda.

Vi har inte tänkt oss att ta vi ska ta oss från nöjespark till nöjespark till Legoland, men något i den stilen.

Barnen kommer vara 2 år (tillbakalutad tjej) och 4½ år (energisk kille).

- Vad tror ni om upplägget?
- Vad får vi inte missa eller vad kan vi missa i Köpenhamn?
- I vilket område är det bra att bo inne i Köpenhamn (hänsyn tagen till aktiviteter som är värda att göra)?
- Vilken är den bästa stranden mellan Köpenhamn och Billund (vi kan tänka oss någon kortare avstickare från rutten om det skulle vara värt det)?
- Vart är det värt att bo runt Billund/Legoland? Vi är hyffsat bekväma och jag är lite kräsen :)

Tacksam för svar och andra tips!
31 mars 2017 17:30 (redigerad)
I Danmark så börjar eleverna i skolan vecka 33. Så i mitten på Augusti är det kanske lite färre besökare på Legoland och förhoppningsvis ngt kortare köer.

Varför inte bo i eget semesterhus på Lalandia i Billund så har ni tillgång till äventyrsbad och kan laga egen mat i huset om ni vill. Sedan gångavstånd till Legoland.

Barnsemester är en bra sida med tips för barnfamiljer:

http://www.barnsemester.se/attraktioner/lalandia-billund
6 apr. 2017 00:10
Med barn i Köpenhamn är ju zoo och Tivoli alternativ (jag föredrar Bakken men yngre har lika kul på Tivoli) men annars tycker jag en kanaltur från Nyhavn är bra. Då får ni vuxna lite historia medan en aktiv fyraåring får se en hela tiden förändrande stadsbild, båtar m.m. Tivoli har eget hotell med pool vilket är ganska nytt och fräscht men kanske inte i den mest centrala eller roliga delen av stadskärnan. Arp-Hansen har fräscha hotell lite varstans. Danmarks nationella akvarium har nyligen fått ny adress i form av Den blå planet ute vid Kastrup. Där kan man se lunnefåglar, havsutter, bläckfisk, hajmatning och en massa annat och lära sig mer om djur och miljö. Äta kan man t.ex. hamburgare i en spårvagn på Sporvejen mitt i de centrala delarna: http://www.sporvejen.dk/

På väg till Billund kör man över Fyn där Odense (HC Andersens födelsestad) har massor för barn (zoo, järnvägsmuseum. Andersens hus som är lika intressant för vuxna m.m.). Strax innan Odense (direkt efter Stora Bältbron) kommer man till Nyborg som har en blåflaggad sandstrand. Inte lika fina som Jyllands stora stränder eller Bornholm men ganska halvvägs på väg till Billund och rent och fint. Kerteminde i närheten har fina fiskrestauranger som kanske mer uppskattas av de vuxna.