Komma in i landet, hem från annat land

Av Jezpr
13 jan. 2014 13:47
Visningar: 110
Hejsan!

Jag och min Flickvän bokade härom dagen Stockholm -> bangkok 19 feb och hem från annan ort: Kuala lumpur -> Stockholm 24 mars.
Alltså det är samma biljett men returen är från malaysia iställtet för thailand.

Jag har läst lite att man ibland inte får åka in i landet på enkelbiljett, nu har vi ju en tur retur men returen sker ju utanför dessa 30 dagar som man får som visum. Dock ifrån malaysia (vi kommer ju befinna oss i malaysia i en vecka eller två och därför kommer vi ju klara visumet). Men i teorin antar jag väl att de kan neka oss och säga: Ni kommer ju vara i landet fram till 23 eller 24 mars och bryta visumstiden och därmed neka oss. I och med att vi inte har någon utresa ifrån Thailand bokad, vi har tänkt ta båt ifrån koh lipe till malaysia runt 14 mars kanske men vill inte boka någon båt här hemifrån.

Så jag undrar väl egentligen kommer det bli några problem för oss? Eller är jag lite nojig i onödan? Tips på vad vi skulle kunna göra för att försäkra oss att det inte blir några problem uppskattas :)
Av Hille2
13 jan. 2014 14:20
Det är inte speciellt nån stor risk att de skulle neka dig inresa i Thailand utan det brukar vara i Sverige när du ska checka in som det kan bli problem. Risken för det är väl inte jättestor heller för så få dagar, men vissa flygbolag kan vara kinkiga. Varför inte boka resan från Lipe till Malaysia för att vara på den säkra sidan?
Av Jezpr
13 jan. 2014 15:20
Jo visst får väl göra det om det behövs men då måste man passa en viss dag man kanske känner att man vill stanna någon mer dag osv. Sedan är det också det med att köpa en båtbiljett över internet och betala innan, känns lite sådär halvbra. Visserligen är det inga större summor. Hittat flera olika sidor och man vet ju inte direkt vilken man kan lita på.
Av Jezpr
13 jan. 2014 19:56
Okej då tar vi nog och bokar på någon av de sidorna innan, tackar :)