Koh Samui i sommar?! Kombinerat med hus/lägenhet i Bangkok

Av Fia1980
16 mars 2013 09:38
Visningar: 698
Vi är en familj med två barn på 4 och 2 år i sommar som funderar på att semestra i Thailand (vår favorit) och Europa eller USA. Norweigan börjar ju flyga direkt till BKK i juni och vi har hittat "billiga" biljetter. Så prismässigt kanske Thailand är det billigaste alternativet om vi vill vara borta i princip juni-aug? Eller vad tror ni? Tittar på att hyra sommarhus i Europa och USA och tycker det verkar vansinnigt dyrt.

Hur är det i Thailand under våra sommarmånader? Ska inte Koh Samui vara ok? Är det ett dåligt alternativ för barnen att hyra hus i bangkok eller kan man göra utflykter etc? Jag var på något vattenland där för några år sedan, vet någon vad det heter?

Vill inte boka en charter till Grekland i en vecka (som också kostar en massa) och sedan sitta här i vår lägenhet i stan och se sommaren regna bort, ursäkta min bitterhet.

Ge mig er synvinkel och tips tack!

KRAM
Av Fia1980
17 mars 2013 09:17
Tack Muangthai! Vet du något om Samet? När jag kollade runt verkar det som att det är ett än bättre alternativ än Samui under våra sommarmånader..
17 mars 2013 14:05
Citerat från fia1980:
Tack Muangthai! Vet du något om Samet? När jag kollade runt verkar det som att det är ett än bättre alternativ än Samui under våra sommarmånader..
Koh Samet är ett billigare alternativ jämfört med Samui om man tänker på transporten.
Men annars är nog Samui och grannöarna ett strå finare, samt att det finns mera att göra i detta område.

Vi var just på Samui i juni/july 2010 och det var Kanon väder varje dag i 2 veckor, det ända regn som kom var på kvällen/natten.
Har själv aldrig varit på Samet men det är ett av mina alternativ för får resa nästa sommar...

Om du vill bo på Samet, där det finns mest med affärer/restauranger så är det nog Hat Sai Kaew eller Diamantstranden (Diamond beach) som är en av populäraste och även en av dom finaste på hela Samet.

(Vädermässigt så brukar oftast Samui,HuaHin/ChaAm och även då Samet var dom bästa ställena att besöka om man vill ha sol under resan)

Mvh/Muangthai