Koh samui i Juni

19 jan. 2012 07:51
Visningar: 2234
Hej, vi är en familj på 2 vuxna och en 9 åring som har bokat flygstol till Koh Samui i Juni-12.
Hoppas att kunna få en massa tips på hotell som passar våra krav. Det ska vara relativt barnvänligt, ha ett bra pool område, bra frukost, rätt nära till shopping, strandnära och ligga på max 700 sek :).

Vi tänkte boka genom t.ex sawadee och undrar oxå om priserna på hotell sjunker ju närmre resedagen man kommer? Kanske till och med bara ska boka några dagar och boka resten på plats?

Någon strand man bör undvika "på grund" av lågvatten?

/Danne
19 jan. 2012 12:28
Boende Koh samui.

Det jag kan rekomendera som verkligen var lungt och väldigt fräscht är Grand Manita. Rummen är renoverade med altan och fin grön trädgård utanför. Det finns även pool och stranden är väldigt nära.

För två personer ligger priset på 386kr per natt, det går även att ta en extra bädd för en billig peng...

Jag brukar boka via Sawadee.com
Direktlänk: http://www.sawadee.com/hotel/677082/Grand-Manita-Beach-Resort

bilder: http://www.sawadee.com/hotel/677082/Grand-Manita-Beach-Resort

Vad jag har sett brukar det inte bli billigare närmare resedagen.... Men boka du några dagar och sedan kan man ju alltid förlänga vistelsen på resorten, i Juni är det ju inte några problem, då det fortfarande är lågsäsong
19 jan. 2012 20:52
Hej!

Vi på Samui med våra 2 små barn 1-6 år gamla i juni/juli sommaren 2010, och det var super bra.
Dessa månader så är det ju "lågsäsong" på Samui, så det var lite turister som bara är positivt :-)
Vädret kunde nästan inte vara bättre sol varje dag i 2 veckor runt 30 i luften och 27 i vattnet, det enda regn som kom var i bland på kvällen/natten.

Vi bodde i Maenam som ligger på den norra delen av Samui.
Maenam är en av dom längsta och mest avkopplande beacherna på ön, med en sand som är lite rödkornig.
Hotellet "The Florist Resort" som vi bodde på ligger mitt på beachen, från alla rum som hotellet har tar det max 1 min att gå till stranden, man kan knappt bo närmare en strand!

Hotellet har 2 pooler en stor samt en lite mindre, vi bodde med våra barn i ett mini superior rum med den stora poolen precis utanför rummet.
Frukosten som man äter med stranden samt grann ön Koh Phangan som utsikt, är enkel men allt finns som bröd,ägg,pannkaka,te,kaffe,ljuce,frukt mm, sedan kan man köpa till annan mat till en billig penning som finns på menyn om man känner för det.

I själva Maenam byn, så är utbuden på restauranger och affärer lite begränsat med det finns ett antal som tex våran favorit restaurang "Twins", som serveras suverän mat.
Hotellet själv dukar upp bord bla på stranden på kvällen, där man kan sitta och höra vågornas ljud till den underbara thaimaten.
Dessutom så finns det roomservice...

Om nu skulle vilja röra på sig lite mera och utforska lite större utbud på bla restauranger så kan man ta en taxi "songthaew" 10-15 min till Chaweng som är det största turiststället med störst utbud på allt!

Hotellet har suverän service, och dom hjälper gärna till med allt ni önskar.

Vi bokade genom en site som vi har haft hälp av många gånger...sawadee.com
http://www.sawadee.nu/hotel/677297/Florist-Resort

Skickar även med vårat album från resan!
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tillbaka-till-thailand-4419

Lycka till/Muangthai
3 feb. 2012 16:18
Hej!

Vi sitter och letar efter samma sak :) Kan ju dela med mig av vad jag har kikat på. Vi kommer nog inte bo på samma ställe hela tiden, utan troligtvis börja på Aloha Resort vid Lamai stranden. Vattnet är lite djupare där än Chaweng, med känns som vi kommer vara mer runt poolen istället för havet (manet noja :) ) Verkar vara helt okey för priset. Sen har ju Pandora fått helt okey omdömme, tyvärr verkar deras pool inte vara så stor som vi önskat, men kommer kika förbi där och se om det verkar vettigt. Men har sett att man får "mer" för pengarna norrut runt Boput, kunde få en "villa" för 600-700kr, med bra pool området. Det enda jag har hört är att vissa stränder norrut har lite dyig botten som kanske inte är så trevligt, men man kanske överlever :)

Hör av mig igen om jag hittar något trevligt ställe. Vi sticker 19 juni..3v.

/M