Koh Mook till Sverige

5 sep. 2016 12:10
Visningar: 164
Nästa år i feb ska jag och min man åka på en 3 v resa med start i Kuala Lampur sedan Koh Lipe och därefter Koh Mook som vi besökte under jul/nyår och blev väldigt förtjusta i. Skulle behöva lite tips om transporter mm. Vi tänkte stanna två nätter i Kuala Lampur och sedan flyga till Langkawi. Är det ok att flyga samma dag som man vill ta färjan till Koh Lipe? Vad är sedan bästa sättet att ta sig hem från Koh Mook? Via Bangkok antar jag. Klarar men sig på en dag tro?

Tacksam för tips.
Av Sierra
5 sep. 2016 15:36
Det fungerar bra att samma dag flyga från KL till Langkawi och sedan ta färjan över till Lipe. Det går många dagliga flighter med AirAsia och Malaysia Airlines. Tag en flight som gör att ni är på Langkawi Airport senast 12:30. Från flygplatsen tar det knappt 15 min till Telaga Harbour varifrån närmaste färja avgår och sista avgång är 14:30 vilket passar er bra kan jag tro.
http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-one-way.html

När ni skall åka hemåt från Mook är det lämpligaste att ta en båt till Kuan Thung Ku Pier. Det tar ca 40 min och det fixar ni där ni bor på Mook. Från piren är det ca 2 tim taxi (2000 THB) till Krabi Airport där ni har många flighter till Bangkok. Även detta klaras lätt över dagen.
6 sep. 2016 22:37
Tack så väldigt mycket för dina tips. Är det lämpligt att boka resan mellan Lipe och Koh Mook hemifrån?

//Eva
Av Sierra
6 sep. 2016 22:55
Om ni skall vara ett antal dagar på Lipe kan ni boka båten till Mook på plats i någon av Thai Beach Travellers två travelshops på Walking Street. Vill ni boka tidigare gör ni det här: https://thaibeachtravellers.com/
7 okt. 2016 16:03
Hej igen!

Ny fråga här gällande visum i Malaysia och Thailand. Vi kommer stanna 2 nätter i Kuala lampur och sedan fortsätta till Koh Lipe- Koh Mook och avsluta i Bangkok några dagar. Läste någonstans att man bara får vara 14 d i Thailand om man kommer via båt?? stämmer det? Vi kommer att vara 18 nätter i Thailand. Mycket tacksam för svar på detta.
Hälsn
Eva
Av Sierra
7 okt. 2016 16:43
När ni kommer till Thailand (Lipe) med båt får ni 15 dagars (14 nätters) uppehållstillstånd.

I Malaysia får ni 90 dagars uppehållstillstånd utan kostnad. Ni kanske skall lägga några dagar på Langkawi innan ni tar färjan över till Lipe så att det inte blir overstay i Thailand?
7 okt. 2016 17:23
Tack för snabbt svar, Nu är boende bokat och klart så vad är alternativen då. Går det att ordna förlängning från Sverige innan?

Hälsn
//Eva
Av Sierra
7 okt. 2016 18:38
Nej, det går inte att förlänga från Sverige men det kan du göra med 30 dagar på ett Immigration Office i Thailand. Pris 1900 THB/pers. För er lämpligast i Bangkok eller i Krabi Town. Räkna med att ni måste stanna en dag i Krabi Town om ni väljer det alternativet. Ni flyger till Bangkok från Krabi Airport antar jag....?

En annan möjlighet är att betala overstay (500 THB/pers/dag) när ni passerar Immigration på Bangkoks flygplats när ni checkar in för flighten hem.

Du kan naturligtvis även ansöka om Tourist Visa Single Entry på Thai Embassy (Stockholm) eller Thai Consulate (Göteborg) innan ni reser. det ger er 60 dagar i Thailand. Pris 300 SEK.