Koh mook transfer och valutaväxling

27 okt. 2017 10:45
Visningar: 982
Vi sticker till koh mook sista januari 2018 för två veckor• någon sa att det är jättejobbig transfer från krabi med usla båtar - flytvästar .? Dessutom hänvisar resebolaget till att det inte finns tid att växla valuta på Krabis flygplats p g a för lite tid innan transfer. Hänvisas till Forex i Sverigebsom är dyraste alternativet dessutomhar vi kvar USDollarsvsedan föregående resa och växlar man här blir det två växlingar - dollars till SEK och sedan till baht= dubbla avgifter. Vi skall bo på Charlies beach som tydligen inte har växlingsmöjligheter. Någon som nyligen har varit på koh Mook? Vi ville ha något litet och inte förvstort och med för mycket folk. Har varit på Holbox i Mexico två gånger som vi älskar men tänkte pröva Thailand för första gången - känns som vi är de enda svenskarna som inte varit där ..... någon mer som skall dit första två veckorna i februari?
Av Lena47
28 okt. 2017 15:28
Ska ni på på charle resort? Vi var där för iofs snart 10 år sen så mycket kan ku ha ändrats. Men jag gillade inte det alls ! Enda stället i Thailand vi mött otrevlig personal och saltade notor.
28 okt. 2017 22:15
Så synd att du haft så tråkig erfarenhet. Nu är det tydligen tio år sedan . Vi har bokat genom Tui, som vi rest med flera gånger till Mexico, Tobago, Egypten flera gånger, ISLA Margherita, Dominikanska, Fuertuventura m fl och vi har aldrig varit missnöjda. Så förhoppningsvis kanske det ändrats. Tack snälla i alla fall för ditt engagemang - ha de bra!
Av Monki66
30 okt. 2017 12:35
Hej Mialager,

Vi, jag och min man har varit på Mook och Charlie beach resort i 3 nätter 2015. Vi trivdes jättebra på ön och även på resorten, så vi åker dit nu igen i vinter och stannar 3 nätter igen (29 jan till 1 feb) för att sedan dra vidare på vår ö-luff.
Vi har även "lurat" dit vänner som vi ska dejta upp där.

Personalen var väl inte superintresserade men absolut inte otrevliga, men så stannade vi ju inte så länge heller.
Jag brukar alltid tänka att så som jag behandlar andra så blir jag behandlad själv. Bjuda på sig själv ger alltid gott tillbaka. Och är man longstay så blir man ju lite mer kompis med dom.

Gillar ni det lilla mysiga så tror jag ni kommer att trivas jättebra. Det finns inte så mycket att göra, men resorten erbjuder en pool, fin strand en minimart och så finns det en härlig restaurang på stranden uppe på en klippa. Utflykter till Emerald Cave och Kradan kan rekommenderas.

I övrigt så måste ni besöka restaurangerna uppe i "djungeln", efter vägen som leder till andra sidan där lilla Thaibyn och Sivalai resort ligger. Har aldrig ätit så god och billig mat (Hill Top). En mysig bar finns också precis där vägen över till andra sidan börjar.

Solnedgången är oslagbar och vill ni gå i potatismjölsand så finns det på andra sidan ön vid Sivalai.

Vad synd att ni inte kommer att hinna växla på Krabi Airport! Hoppas det löser sig till det bästa.

Önskar er en toppenresa :)

/Monica
30 okt. 2017 13:28
Hej Monica! Så jättetrevligt svar! Vi kanske t o m hinner ses innan ni drar från ön.!Vi anländer 31 januari (avresa 30) vi har varit på lilla ön Holbox utanför Cancun två gånger och älskade den. Men nu tänkte vi dra 11 timmar österut och bort från alla stora resorter och tyckte få att Mook såg bra ut. Vid min ålder (nyss fyllda 80) så gäller been there seen that och vill bara ha det mysigt och varmt. Och eftersom vi väl är de enda som INTE varit i Thailand prövar vi detta. Tittade först på Puh Quoc i Vietnam men det är tydligen byggboom där och det lät inget vidare.
En fråga : hur mycket pengar kostar en normal dag med käk etc? Senaste åren har kört all inclusive både i Mexico Egypten Dominikanska och har därför egentligen ingen aaaaaaning om vad det kostar i verkliga livet!
Ha det bra vi syns nog!!
30 okt. 2017 15:41
MOnica! Just nu ringde de från Tui och meddelade att Charlie beach är stängt för renovering från 1/11-17!-30/4 alltså hela säsongen. Tyckte kanske du skulle veta!
Vet du någon annan mustig ö man kan åka till - alltså inte för stor och massinvaderad!!! Vore kul att höra
Av Monki66
1 nov. 2017 21:55
Citerat från Mialager:
MOnica! Just nu ringde de från Tui och meddelade att Charlie beach är stängt för renovering från 1/11-17!-30/4 alltså hela säsongen. Tyckte kanske du skulle veta!
Vet du någon annan mustig ö man kan åka till - alltså inte för stor och massinvaderad!!! Vore kul att höra
Hej Mialager!

Vad säger du, är det stängt ? Vi har bokat hotellet via Agoda och inte fått någon information om det.
Skall genast kolla upp det. Mycket tack för informationen.

Du frågar om någon annan ö. Jag skulle vilja rekommendera er Koh Lanta och stranden Long beach. Väldigt mysigt, lugnt och fint vatten. Mer en vuxenstrand då det inte är långgrunt utan lätt att bada. Det finns några hotell som Tui har där. Vill man ha liv och rörelse så kan man lätt ta sig med tuktuk in till byn Saladan där det finns lite shopping och en massa trevliga restauranger.
Alla som jag träffat, gammal som ung trivs där och är återkommande gäster på ön.

´MVH Monica
Av Monki66
1 nov. 2017 22:40
Mialager, fortsätter med en annan ö.
Koh Nhai, Koh Hai, Ligger en liten bit från Mook.
Där var vi några nätter i januari i år. Även det en liten ö, men utan någon thaiby, bara resorter på rad efter stranden.
Fanstastisk frukost, fin strand med brassestolar. Tyvärr tråkig pool som ligger avsides, ej vid stranden.

Personligen så tycker jag att ön var ocharmig, fanns ingenting att göra, och inte så många valmöjligheter med mat osv.
Ingen affär/minimart annat än hotellets, där det var dåligt utbud och jättedyrt.
Nackdel också att vattnet försvatt på em, så då gick det inte att bada (ebb).

Läs gärna recensioner vad andra personer tycker, för det här är ju bara min och min mans åsikt.

Har mailat Charlie beach resort och hoppas få svar om renoveringen imorgon.

/Monica
2 nov. 2017 11:30
Hej igen!Tack för alla fina tips! Vi har dock tappat lusten för Thailand just nu och bokat resa till Tulum i Mexico med Ving. Tui meddelar att deras ”ändringsavdelning” ännu inte har klarhet - man undrar ju.., de bokar ju upp sina hotell långt i förväg. Och vi har betalat drygt 40.000 för två veckor! Bara uppgraderingen på flyget gick på 11.500 denna gång. När vi åkte till dominikanska i febr och till Mexico låg det på 6000 ..., samma restid..
Uppgiften om stängt för renovering 1/11-17 —30/4-18 fick jag på Krabiguiden.se med deras info om hotell.
Vi har bokat bunglowhotellet Los Lirios i Tulum. Mitt på stranden, men området i sig anses dyrare med käk och så tyvärr .
Låt mig veta vad som händer med dig och din resa! Jag har email
. (Logga in för att se e-postadress)

Finns också på Facebook under Margaretha Lagerdahl Ekenfalck
Hoppas det ordnar sig för för dig det finns väl andra små hotell på Koh Mook?
Hälsningar i höstvädret - visst skall det bli skönt med litet värme snart - oavsett Thailand eller Mexico!
2 nov. 2017 11:32
PS
Har både ringt och mailat Charlie beach utan framgång då det blir väl för din del Agoda du måste kontakta!
Av Monki66
2 nov. 2017 13:14
Hej igen Mialager,

Jag har pratat med TUI idag (vi åker flygstol med dom) och fick av dom bra information.

TUIs första info i måndags var att de skulle renovera resorten och inte hade rum till alla.

Nu hade de fått mer info: Det är thailändska staten (militären) som stängt hela Charlie beach resort för att de tydligen har byggt (tillträdit) område som är naturreservat. Det ska visst röra sig om fåtal meter....
Det är tyvärr så här det funkar nu i Thailand.

TUI försöker nu flytta sina resenärer till Koh Lanta, -Nakara long beach resort.
Mannen jag pratade med på TUI sa att det var kaos, och de tyckte verkligen synd om resorten, och framförallt om alla resenärer som bokat Charlie beach.

Jag har bokat Charlie beach med Agoda, och kan avboka fram till 13 januari, så vi kommer att behålla vår bokning och se vad som händer. Kanske de kan öppna igen om de kan lösa problemet.
Men...vi kommer att boka upp en plan B ändå :)

Läs inlägget på FB från Koh Mook Charlie beach resort.

Vad tråkigt att ni fick ändra era planer pga detta!! Men jag hoppas ni får en bra resa trots allt.

Och tusen tack än en gång för din information om läget.
Hälsningar Monica
3 nov. 2017 10:57
Tack för din info - du har fått met än jag som bokat för nästan 42.000!! Slåss med Tui som inte går med på att avboka eller ge anmälnavgift i retur. Trots att en av medarbetare muntligt meddelade att det skulle gå utan sjukanmälande - vi har betalt nästan 900 för av/ombokn. Vi är inte intresserade av resa till speciellt Koh Lanta där vi förlorade ett antal vänner i sunamin. Har prelbokat med Ving till Tulum. Men måste ha besked från Tui unna tisdag när anmälningsavgiften skall vara betald hos Ving. Just nu har vi tappat lusten för Thailand. Och om Tui beter sig så här INNAN man åker undrar man ju hur det skulle vara att bara på ön utan tillgång till guider etc.
Fortsättning följer...
3 nov. 2017 12:02
Nu har jag fått meddelande om att resan är avbokad . Efter att ha kontakta ARN (värdelöst) hallåkonsument, Eurocard, bank, advokat . Trist att det inte gick i lås men det var väl inte meningen att vi skulle dit! Har avbokat försäkringen för avbokning hos Ving då det tydligen är värdelöst, vi Bokar alltid med Eurocard och har deras skydd samt hemförsäkring.
Skulle vara kul att få feedback på er resa om det fungerade! Ha de bra!
15 dec. 2017 12:54
Hej Monki66 Hur har det gått för er med Thailandresan? Fick en blänk från någon annan som bokat med någon hotelsajt och visste inte att Charlie Beach var stängt. Ni åker till andra öar? Ha en trevlig Jul och Nyårshelg!
Margaretha
15 dec. 2017 12:57
Monki66 - fick ni någonsin något svar från hotellet Charlie Beach?
Av Monki66
15 dec. 2017 15:09 (redigerad)
Hej Mialager,

Ja, jag har fått mailsvar från Charlie beach där de talade om att de håller på att renovera den här säsongen.

De skrev att de har öppet för gäster som har reserverat/bokat, men att de inte kunde ta emot nya bokningar.
De var heller inga problem att boka av och få pengar åter om man ville det.

Jag tyder det som att även om man bokat med Agoda eller någon annan bokningssida så är det ju en reservation/bokning det med.

Som det ser ut nu så kommer vi att chansa och åka till Mook.
Vi ska vara där i 3 dagar och kommer då från Koh Lanta som är ca 1 tim bort med speedboat. Efter Koh Mook åker vi sedan vidare ner till Koh Lipe och Koh Bulone och återvänder sedan till Koh Lanta igen.
Skulle de inte kunna ta emot oss så finns det andra boenden på ön, och det gäller ju bara 3 nätter så det brukar inte vara något problem.

Vi hoppas få höra eller läsa mer, men det är väldigt tyst om detta ?! Vi har även bekanta som ska dit, och de har mailat Charlie beach för några dagar sen, men ännu inte fått något svar. Kul att höra om de får samma svar som mig.

Trevlig jul och Nyår på dig med och Hoppas ni får en bra resa till Mexico! Nedräkningen har börjat, 39 dgr kvar idag :)

Hälsningar Monica
16 dec. 2017 11:11
Tack för ditt svar! Man undrar ju litet.... men som du skrev så finns det andra boenden på ön. Märkligt att i så fall bara TUI inte kan ge sina gäster det de bokat. Vi som är litet äldre vill ju ha så litet bök som möjligt och därför bokat charter. Hur som helst så hoppas jag ni får en toppenresa och själva ser vi fram emot Mexico igen. Speciellt dessa gråa kalla dagar!
Ha det bra och trevlig helg!
Margaretha
18 dec. 2017 12:19
Hoppar in i diskussionen jag med.
Var för första gången någonsin i Thailand förra vintern, och då på Lanta, Muuk och Lipe. Riktigt charmiga ställen alla tre, om än olika.
Charlie Beach var ju helt klart stället men tillbringade dagarna på, en skön strand med bra bad och själva Resortens restaurang var riktigt bra och prisvärd. På kvällarna dukade de upp bord ute på stranden, med mysiga ljusslingor och det var riktigt populärt och som sagt, grym mat. Har faktiskt sagt att om vi skulle åka tillbaka till Muuk skulle jag absolut kunna bo på Charlie Beach Resort. Dock skulle jag vilja påstå att Muuk i mer än 4 dagar skulle bli tråkigt. Vi bodde på norra sidan av ön, på De Tara Beach. Lite dyrare skulle jag tro men var en skön mindre resort, vi hade de fina rummen med balkong ut mot havet. Den delen av ön var trots sin bakpulver-liknande sand inte så badvänlig.
Som Monki66 skrev, är man där MÅSTE man ta sig till Hilltop-restaurangen, ruskigt trevligt ställe där den 11-åriga flickan gick runt och skojade o drev med gästerna, samt fungerade som klockren servitör.
Skulle man trots allt vilja till Muuk går det nog att hitta andra helt okej boenden.
Låter konstigt att hela Charlie Beach Resort blivit stängd, är väl mer troligt att det blivit nåt knas mellan dom och TUI eller något sådant. Man är ju korkad om man stänger HELA resorten för att renovera om jag säger så..

Så det blir Tulum igen alltså? Jag var där för 2 år sedan, och hade föreställt mig paradiset. Det var det inte direkt, min fru hade varit där typ 6-7 år innan och då var det den där lååånga vita hyfsat isolerade stranden - nu var det resorts överallt och folk gick o skrek o hojtade på en och ville man skulle åka med deras båtar och snorkla o dyka osv.
Dessutom rätt så dyrt där i Tulum måste jag säga. Men om jag skulle åka tillbaka? Absolut. Jag säger bara tacos al pastor!
Men maten i Thailand var ruskigt bra den med.

Om 3 veckor sticker vi igen, denna gång blir det Kuala Lumpur, Bangkok, Phu Quoc och slutligen Koh Chang i 3.5 veckor! :)
Av Monki66
18 dec. 2017 12:48
Helt rätt Jaderfors, det handlar nog inte om en planerad renovering, då vore det helt galet.

Fick info från Tui i tidigt läge (jag ringde upp dom eftersom jag vet att Charlie beach är ett av Tui:s charterhotell) att det är Thailandska regeringen som stängt resorten, pga att de har byggt på naturreservatområde.

Är det så, så är det nog därför de kallar det "renovering".
Skulle tro att det t.om är gammalt bygge, befintligt kanske sen länge, men att de inte upptäckt det förrän nu!

Tyvärr funkar det så där, ungefär som när militären gick bärgsärkar på stränderna och rev alla thailändska strandhak och förbjöd solsängar.

Bara hoppas de fixar det, måste vara ett enormt ekonomiskt avbräck, och väldigt tråkigt både för dom och för alla gäster till hotellet.

Håller tummarna för dom, och hoppas vi får checka in.

/Monica
19 dec. 2017 11:25
Hej!
Efter att ha snubblat över denna tråden fick jag panik då vi åker i morgon bitti och vårt första stopp är 5 nätter på Charlie beach. Inga mailsvar kom tillbaka, inget från deras Facebook så jag ringde Agoda, vilka i sin tur ringde Charlie beach medan jag väntade.
Agoda fick informationen att det är ett par bungalows som ska renoveras, allt annat ska vara som normalt. Vår bekräftade bokning var bekräftad även av Charlie beach så allt var i sin ordning.

Gällande Charlie beach så är det andra gången jag & min fru åker dit, vi stormtrivdes där för 4 år sedan. Personalen var fantastisk (beror såklart på hur man är mot dom, gäller överallt i Thailand) och deras strandbar var toppen att sitta i vid solnedgång. Att promenera rakt över ön tar tio minuter och där finns det fina stränder, resorts & restauranger. Dock bara badbart vid högvatten (smaksak iofs).

Så, nu bör vi kunna andas ut inför resan om 20 timmar.
19 dec. 2017 11:58
tack alla för feedback - man har ju undrat en del. Hoppas nu att ni alla får verkligt sköna semestrar. Jag misstänker att Tulum, som alla andra paradis också råkat ut för väldig exploatering. Vi älskar Holbox, utanför Cancun, som vi varit på två gånger men märkte förra året att NU börjar det ändras även där. Kanske för att National Geografic och New ork Times förra året hade stora artiklar om ön. Hursomhelst, det finns mycket att se och göra runt om i Mexico så vi chansar på det. Det fanns ju ingen möjlighet att genom TUI boka till annat boende på Kho Mook, och erbjudandet om Kho Lanta och stort hotell var precis vad vi inte ville. Dessutom hade vi flera bekanta som bara försvann och aldrig hittades efter tsunamin och det kändes olustigt bara av den anledningen. Vi får se om man orkar (är 80) eller har råd nästa år med Kho Mook...... Förstår att de flesta av er fixar era resor utanför charter, vet inte om jag klarar det!
Trevlig jul och nyårshelger på er!!
Av Monki66
19 dec. 2017 13:31
Hej Senapsvargen,

Skönt att höra, då känns det lugnt för vår del också :)

Monica
19 dec. 2017 15:41
Hej Senapsvargen,
Vi åker också till Charlies i slutet på januari.
Kan du vara snäll och meddela oss här hur det går när ni kommit fram.

Mvh Magnus
19 dec. 2017 16:29 (redigerad)
Citerat från Jaderfors:

Så det blir Tulum igen alltså? Jag var där för 2 år sedan, och hade föreställt mig paradiset. Det var det inte direkt, min fru hade varit där typ 6-7 år innan och då var det den där lååånga vita hyfsat isolerade stranden - nu var det resorts överallt och folk gick o skrek o hojtade på en och ville man skulle åka med deras båtar och snorkla o dyka osv.
Dessutom rätt så dyrt där i Tulum måste jag säga. Men om jag skulle åka tillbaka? Absolut. Jag säger bara tacos al pastor!
Var i Tulum bodde du? Jag bodde nästan allra längst i söder. Det var knappt nåt folk där, absolut inga båtar, och efter sista hotellet var det total vildmark.
Att det är dyrare än övriga Mayarivieran håller jag dock med om.
19 dec. 2017 16:40
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Jaderfors:

Så det blir Tulum igen alltså? Jag var där för 2 år sedan, och hade föreställt mig paradiset. Det var det inte direkt, min fru hade varit där typ 6-7 år innan och då var det den där lååånga vita hyfsat isolerade stranden - nu var det resorts överallt och folk gick o skrek o hojtade på en och ville man skulle åka med deras båtar och snorkla o dyka osv.
Dessutom rätt så dyrt där i Tulum måste jag säga. Men om jag skulle åka tillbaka? Absolut. Jag säger bara tacos al pastor!
Var i Tulum bodde du? Jag bodde nästan allra längst i söder. Det var knappt nåt folk där, absolut inga båtar, och efter sista hotellet var det total vildmark.
Att det är dyrare än övriga Mayarivieran håller jag dock med om.
https://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g150813-d4265656-Reviews-Tunich_Jungle_Cabanas-Tulum_Yucatan_Peninsula.html

Hotel Tunich hette det visst. Helt okej boende, absolut. De körde mycket hälsoshots och annat i sin bar.
30 dec. 2017 11:57 (redigerad)
Citerat från Magnusj68:
Hej Senapsvargen,
Vi åker också till Charlies i slutet på januari.
Kan du vara snäll och meddela oss här hur det går när ni kommit fram.

Mvh Magnus
Hej!
Ber om ursäkt för att svaret dröjt. Här kommer en sammanfattning av vår mindre lyckade upplevelse av Koh mook.

Efter att ha blivit försäkrade av Agoda, som pratade med Charlie beach medan dom hade mig på luren så kände vi oss lugna. Vi hade även mailat Agoda, fortfarande utan svar, samt till dom tre mailadresser som fanns att tillgå på Charlie beach hemsida utan att ha fått svar när vi lyfte från Sverige. Min fråga var gällande status och att vi landar hos dom om två dygn.

När vi landat i Krabi och slog på mobilen så fick jag ett mail från den ena av resortens adresser ((Logga in för att se e-postadress)) .
Deras svar löd att dom har stängt resorten men att dom har ett par bungalows öppna för tillfälliga gäster samt att restaurangen var stängd och el enbart fanns kvällstid.

Mindre lyckat mail att få när vi nu sitter i en taxi på väg till Kuan Thung Ku Pier. Så det blir ett nytt samtal till Agoda (vill inte veta min mobilräkning senare) och när jag återigen förklarar mitt ärende så ringer dom till Charlie beach igen. Även denna gång försäkrar dom oss om att allt är OK. Vi andas ut och fortsätter resan.
Överfarten från Kuan Thung Ku Pier kostar 1000 Bath om man vill ha en egen båt till Charlie beach (500 per person), alternativt 100 Baht om man åker en gemensam båt med alla andra som avgår kl 12 och då går till piren på andra sidan ön.

När vi landar på Charlie beach så ser vi direkt att något inte stämmer. Man har rivit poolbaren, i den norra delen av resorten har man rivit 7 st bungalows, man har flyttat ut receptionen på stranden och ingen verkar vara direkt villig att hjälpa till.

Vi får vår bungalow och utsikten är över dom just rivna husen, en arbertsplats. I övrigt så är dom bakre regionerna som en spökstad, tomma stugor, alla parhusen är stängda, det är hål i taken efter fallna kokosnötter. Baren som låt nedanför, 100 meter norr om resortet på stranden var borta, nu var det mer en arbetsplats för ett gäng som byggde något dagarna i ända, möbler eller liknande.

Minner från senaste resan hit 2013 var dom trevliga middagarna på stranden. Av detta finnes inget. Restaurangen har öppet men ekar tom. Nästan ingen äter där, alla går upp mot ön istället, dock har dom öppet för dom få som inte vill/orkar gå iväg.

Frukosten lämnar sedan en hel del att önska. Den dukas fram kl 07 och då med värmeljus under kantinerna. Dessa slocknar efter 30-45 minuter och tänds sedan inte igen.
Av det som serverades varje morgon (stekta ägg, färdiga omeletter, skinka, stekt ris samt rostat bröd) så var allt detta kallt vid kl 09. Man har alltså bara ställt fram minsta möjliga att äta.

Vi hade förbetalt för en galamiddag på julafton (gick inte att välja bort vid bokning) och vi fick veta att denna inte skulle bli av och om vi ville ha tillbaka pengar så fick vi ta det med Agoda.
Vår bokning var på 6 nätter men efter två nätter så bokade vi om och valde att åka till Koh lipe tidigare istället. Vi sov en tredje natt sedan bar det iväg.
Personalen verkade inte förvånade eller ledsna, bara likgiltiga. Vi frågade runt lite bland personalen och ställena på ön men ingen verkade vilja prata om vad som verkligen hade hänt, men det verkade ha med markarealen att göra.

Här tog vi kontakt med Agoda igen och ville reklamera och dom var oerhört tillmötesgående. Vi får tillbaka pengar för 3 nätter samt galamiddagen. Trodde vi aldrig.

Slutsats:
Läser man en recension skriven 1/12 av en svensk resenär så hade inte restaurangen ens öppet, frukosten var väldigt minimal och åts i den lilla snackbaren på stranden.
När vi kom dryga 3 veckor senare hade lite blivit bättre, men inte enligt våra förväntningar.
Charlie beach har mer klivit tillbaka till att verka nyöppnat och oorganiserat. Sådana ställen man gillade att bo på förr när man visste att man skulle göra det och betalade därefter. Nu betalar man ganska mycket pengar för detta boende och då blir man grymt besviken.
Således, Om ni känner att ni betalat för att få ett spartanskt backpackerställe så åk. Känner ni att ni betalt för att kunna bli omhändertagan, ta ett dopp i poolen (som inte verkade göras ren, ingen använde den) så åk inte. Kontakta då Agoda, hänvisa till Charlie beach Facebook om det behövs.

Hoppas detta klargör lite mer.

PS: Håll er även borta från Koh lipe :) Saker har gått för fort här.

PS 2: Jag Hänger inte här så flitigt så om ni ser fler som frågar om Koh mook & Charlie beach får ni gärna sprida detta.
Av Monki66
30 dec. 2017 16:40
Hej Senapsvargen!

Tack för bra information om Charlie beach. Vi åker också dit i slutet på Januari, 3 nätter, precis som Magnusj68, och har bokat med Agoda och även mailat med Charlie beach.

Det har känns väldigt oroväckande då det varit så himlans tyst om det.

Vårt besök där 2015 var fantastiskt bra, men efter fb inläggen och deras svar samt det jag nu läser om ert besök så känns helt klart att vi ska skippa Charlie beach och testa boka nåt annat på ön eller försöka få boende på Kradan kanske.

Hur verkade det var övrigt på ön ? Var det några mer gäster än ni på Charlie beach ?

Bara börja googla igen då :)

Hälsningar Monica

Har du nån aning om hur resten av ön var ? Är det bara på Charlie beach som det är stökigt. Var det några andra som bodde där ?

Tusen tack för infon, nu är det bara börja googla runt igen.

MVH Monica
30 dec. 2017 21:44
Hej senapsvargen!
Hur är det på kho lipe menar du? Jag o min sambo funderar på att resa dit i februari -18, vi var där i feb 2014 o blev mycket förtjusta
Tacksam för svar då vi håller på att göra en reseplanering/rutt
Med vänlig hälsning,
Tina
31 dec. 2017 03:36
Citerat från Monki66:
Hej Senapsvargen!

Tack för bra information om Charlie beach. Vi åker också dit i slutet på Januari, 3 nätter, precis som Magnusj68, och har bokat med Agoda och även mailat med Charlie beach.

Det har känns väldigt oroväckande då det varit så himlans tyst om det.

Vårt besök där 2015 var fantastiskt bra, men efter fb inläggen och deras svar samt det jag nu läser om ert besök så känns helt klart att vi ska skippa Charlie beach och testa boka nåt annat på ön eller försöka få boende på Kradan kanske.

Hur verkade det var övrigt på ön ? Var det några mer gäster än ni på Charlie beach ?

Bara börja googla igen då :)

Hälsningar Monica

Har du nån aning om hur resten av ön var ? Är det bara på Charlie beach som det är stökigt. Var det några andra som bodde där ?

Tusen tack för infon, nu är det bara börja googla runt igen.

MVH Monica
Hej Monica!

Det var nog bara Charlie som hade problem. Vi promenerade runt ön och i övrigt verkade allt bra. Det går ju givetvis att ta sig till Charlie beach och bada eller titta på solnedgången.
31 dec. 2017 03:42
Citerat från Tinarosdahl:
Hej senapsvargen!
Hur är det på kho lipe menar du? Jag o min sambo funderar på att resa dit i februari -18, vi var där i feb 2014 o blev mycket förtjusta
Tacksam för svar då vi håller på att göra en reseplanering/rutt
Med vänlig hälsning,
Tina
Hej Tina!
Givetvis ska ni besöka Lipe :)
Jag tycker mest att det är oerhört överexploaterat nu. Kanske är det att vi är här under peaken, men att endast 20% av Pattaya är öppet för bad är väldigt trist, (stranden har överlägset bäst kvalité). Båtarna ligger i tre rader, vi räknade till drygt 400 longtails som låg inne samtidigt.
Dock är det fortfarande oerhört bra på norra delen av sunrise.
Personal på resort och restauranger känns trötta, det blir kanske bättre när peaken lagt sig.
31 dec. 2017 12:51
Hej Monnki och senapsvargen! Så ledsen man blir när ni åkt så långt, längtat och planerat! Dessutom blir jag heligt arg på TUI att de inte håller bättre reda på hur det förhåller sig med hotellen de bokar in människor på för dyra pengar, långa resor. Och - det tog mig en dryg vecka efter att ha konfronterat dem och pratat med många på bokningsavdelningen innan poletten trillade ner och erkännande kom att det var stängt. Skönt att ni åtminstone fick ekonomisk ersättning men det måste ha kännts pyton när man längtat och planerat åka till en plats ´som förut varit trevlig. Grymt besviken på TUI, som vi gör långa dyra resor med uppgraderade flyg varje år. Hoppas ni i alla fall får ett trevligt nyår och fortsatt trevlig semester på någon annan ö. Det är ju jättebra med sådana här bloggar så man kan få info som inte resebolagen ger! Så, fortsatt trevliga semestrar och hoppas allt går bra. Skulle vara trevligt att få fortsatt info om man nu orkar åka dit nästa år !GOTT NYTT ÅR!!
18 feb. 2018 17:07
Citerat från Jaderfors:
Hoppar in i diskussionen jag med.
Var för första gången någonsin i Thailand förra vintern, och då på Lanta, Muuk och Lipe. Riktigt charmiga ställen alla tre, om än olika.
Charlie Beach var ju helt klart stället men tillbringade dagarna på, en skön strand med bra bad och själva Resortens restaurang var riktigt bra och prisvärd. På kvällarna dukade de upp bord ute på stranden, med mysiga ljusslingor och det var riktigt populärt och som sagt, grym mat. Har faktiskt sagt att om vi skulle åka tillbaka till Muuk skulle jag absolut kunna bo på Charlie Beach Resort. Dock skulle jag vilja påstå att Muuk i mer än 4 dagar skulle bli tråkigt. Vi bodde på norra sidan av ön, på De Tara Beach. Lite dyrare skulle jag tro men var en skön mindre resort, vi hade de fina rummen med balkong ut mot havet. Den delen av ön var trots sin bakpulver-liknande sand inte så badvänlig.
Som Monki66 skrev, är man där MÅSTE man ta sig till Hilltop-restaurangen, ruskigt trevligt ställe där den 11-åriga flickan gick runt och skojade o drev med gästerna, samt fungerade som klockren servitör.
Skulle man trots allt vilja till Muuk går det nog att hitta andra helt okej boenden.
Låter konstigt att hela Charlie Beach Resort blivit stängd, är väl mer troligt att det blivit nåt knas mellan dom och TUI eller något sådant. Man är ju korkad om man stänger HELA resorten för att renovera om jag säger så..

Så det blir Tulum igen alltså? Jag var där för 2 år sedan, och hade föreställt mig paradiset. Det var det inte direkt, min fru hade varit där typ 6-7 år innan och då var det den där lååånga vita hyfsat isolerade stranden - nu var det resorts överallt och folk gick o skrek o hojtade på en och ville man skulle åka med deras båtar och snorkla o dyka osv.
Dessutom rätt så dyrt där i Tulum måste jag säga. Men om jag skulle åka tillbaka? Absolut. Jag säger bara tacos al pastor!
Men maten i Thailand var ruskigt bra den med.

Om 3 veckor sticker vi igen, denna gång blir det Kuala Lumpur, Bangkok, Phu Quoc och slutligen Koh Chang i 3.5 veckor! :)
18 feb. 2018 17:15
Jaderfors: Det blev Tulum kom hem för två dagar sedan. Bodde på Los Lirios mitt på stranden, fint hotell med lousy breakfasts... Stranden är fortfarande fin och inte särskilt mycket folk. Dock är området hysteriskt dyrt, omöjligt äta enkel middag för två med billigt lokalt vin under 1300 pesos (sek ca 650). Drinkarna överlag - kraftigt utspädda med krossad is - kostar från 150 pesos och uppåt. Maten dyr även på små ställen efter gatan. Vi tog taxi flera gånger upp till pueblon och åt på Mariachi loco, 5 tacos 80 pesos drinkarna 70 .ölen 35, det lönade sig att åka taxi dit. Området som helhet totalt överexploaterat och svindyrt. Även lilla Isla Mujeros - där jag var i slutet av 70talet, det var det värsta vi sett, vi tog färjan över och vände med nästa. Synd! Nästa gång om det blir Mexico blir det Holbox (tredje gången)om det inte skett stora förändringar där sedan sist (2 år sedan) Paradise lost? finns snart inga kvar. Hoppas dina resor varit bra i vinter!
Margaretha