Koh Lipe

Av Sek
8 dec. 2010 00:30
Visningar: 457
Uppdaterar sen senast, vi har bokat flygbiljetter och kommer landa i phuket den 4 januari och hemresa sker den 19 januari.

Än så länge har vi fallit för ön Koh Lipe, som verkar vara helt fantastiskt fin. Någon som varit där? Tips?

Även, klarar man 2 veckor på Koh Lipe eller inte mer än 1 vecka? helst vill vi kunna vara på en plats våra 2 veckor. Något boende som rekomenderas?
Övrigt?

Alla tips är högt uppskattade :)
Av Macho
9 dec. 2010 12:45
Hej.
Jag tror inte att 2 veckor på Koh Lipe blir för mycket.
Var där för ett år sedan i 10 nätter och hade gärna stannat några dagar till.
Det finns en hel del att titta på om man tar någon utav båtturena som finns.
Vi bodde på Bundhaya resort på Pattaya beach, ett helt okej ställe.

MVh Macho
10 dec. 2010 15:59
Hej!
Koh Lipe är i mitt tycke en underbar ö där det finns flera underbara stränder. Vi bodde i vintras på Bundaya vilket var ok med mkt bra mat. Nackdelen med stranden, Pattaya, är den oerhört störande trafiken med longtails under dagtid. Kvällstid är det en helt annan strand, där man ligger på utlagda mattor o njuter. Vi skall till Lipe i början av jan, men har valt att bo på Moutain Resort som har en underbar strand nedanför resorten. Nackdel att den ligger lite avsides från shoppinggatan, om man nu tycker det är en nackdel.....
Fjorton dagar här tycker jag verkar lite mycket. Varför inte passa på att se någon annan paradisö? Vi var på Koh Bulon förrra året och kommer att återvända dit även i år. Vi bodde på Pansand, bra boende, bra o billig mat samt mkt trevlig personal! Ön är mao väl värd ett besök. Ett annat tips är Koh Kradan om man uppskattar det totala lugnet. Jag tror att detta är den vackraste ön jag besökt, framförallt när det är högvatten, så att alla skiftningar i blått är som bäst. Återvänder dit för tredje gången för ett par nätter.
Lycka till med resplanerna!
Seastone
Av My53
10 dec. 2010 21:58
om det är för lång tid eller inte är ju omöjligt att svara på,det beror ju på vad man är för slags person o vad man är ute efter. Jag skulle kunna ligga o läsa o ta det lungt flera dar . Om du tar en longtailbåt till Koh Adang som ligger 10 min från Koh Lipe så kommer du till ngt helt annat än koh lipe; en restaurang, tom strand, ett par vandringsstigar o helt fritt från kvällsliv. Fantastisk snorkling direkt från stranden.Det finns ett fåtal bungalows och tält att hyra. Vi låg i tält (ngt jag aldrig trott jag skulle fixa!) o det var faktiskt helt ok o ganska mysigt. Ha en bra resa!
Av Amalie
11 dec. 2010 00:58
Citerat från macho:
Hej.
Jag tror inte att 2 veckor på Koh Lipe blir för mycket.
Var där för ett år sedan i 10 nätter och hade gärna stannat några dagar till.
Det finns en hel del att titta på om man tar någon utav båtturena som finns.
Vi bodde på Bundhaya resort på Pattaya beach, ett helt okej ställe.

MVh Macho
jag och min mann har tänkt oss till koh lipe och sen till langkawi malaisia,men inte för mars kanske det passar dårligt