Koh Lanta / Phi Phi / Koh Lipe / Langkawi

9 sep. 2013 16:05
Visningar: 1373
Hej!

I februari åker jag och min sambo till Thailand i två veckor. Vår plan är att åka runt lite på olika öar, vi har inte varit där tidigare. Vi har kommit fram till att vi gärna vill ta oss till Koh Lipe och därifrån ta en avstickare till Langkawi också när vi ändå är så nära samt att vi har vänner som befinner sig där. Här är några frågor:

1. Vad jag förstått så kan man stanna både på Koh Lanta och Phi Phi på vägen till Koh Lipe. Är det smidigast/billigast att åka från Phuket eller från Krabi?

2. Vi har inte bestämt om vi ska flyga till Phuket eller Krabi än, vilket ställe föredrar ni för fina stränder, sol och bad?

3. Vårt mål är att stanna på Koh Lipe den mesta utav tiden, men man kanske ska sova någon natt på vägen dit. Phi Phi eller Koh Lanta? Eller en natt på varje ställe?

4. Har någon koll på ungefärligt pris på båtresorna från Phuket/Krabi neråt mot dessa öar och upp igen?

Det vi prioriterar är vackra stränder och bra restauranger. Har ni andra tips som ni tror jag har nytta av är jag tacksam för det också :)
Av Sierra
9 sep. 2013 16:53
1. Om du vill stanna på Phi Phi är det smartast att flyga till Phuket. Annars måste du åka tillbaka mot Krabi när du vill vidare söderut.

2. Krabi

3. Du kan åka till Lipe över dagen, speedboat 09.00 från Phuket och du är på Lipe 14.00. Det är en smaksak var du skall övernatta om du vill det.

4. Pris och tider finner du här: http://thaibeachtravellers.com/transport

När det gäller Lipe och Langkawi har du info här:
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010

http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz1pszDJoie
10 sep. 2013 12:41
Tack för dina svar!

Om jag förstår det rätt går det alltså inte att åka rutten: Krabi - Phi Phi - Koh Lanta - Koh Lipe - Langkawi? Man måste börja från Phuket? Går det bara att åka direkt från Krabi till Langkawi, inga "mellanstopp" på öar på vägen?

Bör man boka hotell i förväg? Helst vill vi boka det mesta på plats men det beror ju så klart på om det går att få tag i något bra. Vi vill bo så nära stranden som möjligt, inget lyx men rent och gärna AC. Vi åker i februari. Är det något av ovanstående ställen där hotellen brukar bli fullbokade ganska snabbt, där man måste boka innan?
Av Sierra
10 sep. 2013 19:37
Visst går det att åka Krabi - Phi Phi - Koh Lanta - Koh Lipe - Langkawi.

Det går inte att åka direkt Krabi - Langkawi, du måste byta på Lanta och Lipe. Det är immigration procedur på Lipe när du lämnar Thailand och även på Langkawi då du kommer till Malaysia.

Det finns alltid boende att hitta på plats i februari. Här har du i alla fall en del tips: http://thaibeachtravellers.com/hotels