Kläder på Island?

17 juni 2010 19:40
Visningar: 7948
Hej, panikfråga...vad för kläder ska packas när vi åker imorgon. Baddräkt javisst, men vi ska på valsafari (kallt?) rundtur gyllene cirkeln, cykla och dyka (då har vi torrdräkt...:-)).
Är det vinterjacka och kängor som gäller eller? Inget uteliv hade vi tänkt utan pizzakvällar på lokalpizzerian och liknande.
/resepiraterna
Av Anna__
17 juni 2010 22:47
Ta med regnjacka och regnbyxor! När jag var där mitt i sommaren började det hagla(!) en halvtimme efter att det varit varmt och strålande sol.
17 juni 2010 23:21
Packa vindtätt, vattentätt. Tjock varm tröja.
Pizzeria kan bli svårt, men de har Mc donalds och fiskur og franskar.
18 juni 2010 09:37
Kan bara hålla med övriga här för en bekväm och minnesvärd Islandsresa är det viktigare med underställ varm tröja mössa grova skor och ett bra funktions/regnställ än finkläder, de flesta åtminståne på landet går ju runt så själva, Islänningar är inte särskilt ytliga totalt sett även om många där gillar mode så är de sällan fåfänga vad gäller kläder man använder det som krävs av vädret ifråga till skillnad mot här hemma, så man passar in överallt med fritidskläder ingen tittar snett på en om man kommer så mitt inne i reykjavik heller för den delen.

Nu inte sagt att man alltid har regn och kallt där men det är ju betyddligt trevligare att ha regntätt och varma kläder med och inte behöva använda dom än att man har otur med vädret och bara har opraktiska finkläder och resan blir mer eller mindre förstörd pga. det.

Hoppas ni får det gott jag är riktigt avundsjuk på er min resa dit nu till midsommar blev inte av pga att hästtävlingarna vi skulle på blev inställda, kanske tar vi en tripp dit senare istället, men som sagt ha det riktigt gott och lämna gärna en rapport senare.
mvh. Bosse.
21 juni 2010 21:56
Tack för alla tips!! Nu har vi kommit hem igen och vi fick användning för både skidjackan, grova vandringsskor och regnbyxor. Vi hade inte mycket regn men blåsten och avsaknaden av sol för det mesta gör vind/regnbyxor till ett bra "tillskott". Lager på lager var hemligheten, att ta på eller skala av efter behov...Fö var Island jättehäftigt och jag åker gärna dit igen, fast då med hyrbil och en tur runt hela ön....
Av Sus73
18 sep. 2010 16:17
Hur är priserna på Island? Boende? Mat? Bilhyra?
Av Hathor
18 sep. 2010 18:36
priserna är dyra...kan ha ändrats sen jag var där...
baddräkt?????????baddräkten ska ni ha i blå lagunen eller?
har väl aldrig gått att bada i havet om ni inte är vinter badare....
ha e trevlig resa...
18 sep. 2010 20:43
Kan vara blåsigt, regnigt, soligt i en salig kombination. Har varit där på sensommartid.
Regnkläder behövs tror jag.
Men, Island är en upplevelse oavsett väder.
Av Hathor
18 sep. 2010 22:24
håller helt med ingemar...
storslaget...