Khao lak

Av Jbond
27 feb. 2017 13:51
Visningar: 3881
Hej
Jag och familjen har tänkt att besöka Khao lak 2 veckor i anslutning till årskiftet 2017-18. 2 vuxna samt 3 barn/ungdomar 17-25 år.
Har varit i Thailand flera gånger förut men ej i Khao lak så vi undrar var man ska leta boende?
Vi kanske vill ha ett lite lugnare område men det ska ju ej bli krångligt eller ej för öde.
Framför allt vilken strand rekomenderas samt om det finns på bra hotell helst med anslutning till havet men givetvis med ett ok pris.
Så är det någon som har tips är vi väldigt tacksamma.
Mvh
1 mars 2017 12:01
Hej!

Jag är nyss hemkommen från Khao Lak och hade tänkt skriva en tråd om det men det har inte blivit av.
Vi bodde i Bang Niang nere vid stranden vid Gerd & Noi Resort.

Det var våran första resa till Thailand och vi längtade redan tillbaks när vi satt på flyget hem.
Jag tyckte Khao Lak och Bang Niang var helt underbart.

Ganska lugnt men de fanns mycket restauranger och barer att besöka på kvällen.
Vi hängde ofta på förmiddagarna på Green Pepper on the beach (vilket låg max 3-4min gångavstånd från våran bungalow) vilket är en restaurang/bar men som ligger några steniga strapsteg ner till stranden och de erbjuder gratis solstolar.

Stranden ligger 1 husrad ifrån Gerd & Noi och enligt mig så tyckte jag stranden och havet var bättre där än de mer kända White Sand Beach tex.
White Sand beach var värt att besöka men jag tyckte det var för stenigt och det kryllade av folk så det förstörde lite hela känslan, men som sagt var de absolut värt ett besök.

Tyvärr så fanns det en liten begränsning av stranden där vi bodde, med betoning på liten.
Beroende på hög och lågvatten så var det ibland svårt att ta sig till stranden söder ut då det ligger en gigantisk resort i vägen så man får antingen ha tur med lågvatten så man kunde gå strandvägen, vilket då gör att man kommer väldigt fort till stranden ner mot Nang thong, eller så får man gå runt hela resorten vilket tar 10min+.
Men det finns strand att besöka även norrut både där man kan hugga en solstol gratis eller betala 80baht styck.

Annars var det även en väldigt trevlig marknad Måndag Onsdag och Lördag nästan uppe vid huvudvägen genom Khao Lak.
Där fanns det allt och lite till att köpa som Mat, kläder, väskor, armband, ryggsäckar, köksknivar (vilket jag rekommenderar att köpa) och allt möjligt annat.
Själv vågade jag mig på att köpa Phad Thai av en dam som stod med sin dotter och fixade på beställning, och de var den godaste Phad thaien jag ätit i hela mitt liv och magen gjorde inga utspel.

Undrar du fler saker så fråga på så ska jag svara så bra jag kan.
Av Jbond
2 mars 2017 13:50
Hej

Tack för svaret.

Jo det stämmer att när man sitter på flyget hem så kan man tänka sig att vända på direkten, och då har det ju varit bra.

Några följdfrågor och tacksam för svar.

Vi har ju köpt flygbiljetter samt bestämt oss för Khao Lak men funderar på var i Khao Lak eller vilken strand. Hur är området där ni bodde samt stranden? Jag har tittat på Google Maps och orienterat mig lite.

Är det en lugn strand eller mycket folk?? Stenigt? Finns det mycket resturanger utmed stranden? Den stranden ni bodde på jämfört med White Sand skrev du att det ej skillde så mycket?
Såg ni några andra hotell att rekomendera när ni var dä?

Är det långt till centrum från Hotellet ni bodde på?

Var ni på några bra utflykter som kan rekomenderas? Similing island? Marknader?

Massa frågor men jag är jättetacksam för svar, vi tänkte i första skedet orientera oss var vi ska bo kanske ej spelar jättestor roll men när man ändå kollar runt så.

Tack än en gång så länge / Med vänlig hälsning Jonas
Av Natw
2 mars 2017 14:52
Hej!

Vi bodde på Merlin Resort, och både hotellet och just den stranden är en av de bästa jag någonsin bott på! Jag kommer inte ihåg vad stranden hette, men kolla Merlin Resort Khao Lak, så ser du vilken strand det ligger på. Rekommenderar verkligen den stranden; lugn, väldigt vacker, knappt något tidvatten, lämpligt med restauranger, naturvacker utan massa hus, etc...

Fråga gärna ifall det är något annat du undrar!
2 mars 2017 15:30
Just där vi bodde i Bang Niang kan man säga att de fanns 3-4ställen att ta sig till stranden från våran resort.
2st var att man fick gå genom någon restaurang eller resort (vilket var ok för dem) och då ta sig till stranden där det fanns solstolar gratis eller för en mindre avgift.
1 var en strand med gratis solstolar som tillhandahölls av några som höll på med massage men de fanns ingen tvång att man var tvungen att ta massage för man låg där.
Och den sista var att man antingen fick gå ner för en stenig trapp (kan vara krångligt med barn) och gå söder ut mot en lång strand bakom massor av resorts och gå mot Nang thong, men de var bara om det var lågvatten för annars är vattnet en bit upp på stenarna där man går ner och vågorna kan då omkull en.
Men stranden söderut är lång, bred och fin ända långt förbi Nang thong.

Så den stranden söderut från Bang niang stranden ner till Nang thong skulle nog jag säga ger fler valmöjligheter men stranden vid Bang niang funkar den med.

Sen kan man alltid resa till White sand beach (vilket är stor och fin) men innehåller mycket "stenar" i vattenbrynet och man är absolut inte ensam där kan jag säga.
Solstolar där kostar 150baht för 2 om jag minns rätt.

Sen finns det Coconut beach, Memorys beach och Rimlay 1 och 2.
De ska alla vara väldigt fina men vi besökte bara Rimlay 1 av dem.
Den ligger norr om White sand och var lite samma där med stenarna men inte lika mycket folk enligt mig.
Rimlay 2 skulle vi egentligen besöka men hamnade på 1an istället då chauffören var osäker på vart vi skulle.
Rimlay 2 ska tydligen vara väldigt bra med fin strand och inte så överbefolkad enligt några bekanta som var där samtidigt som oss.

De stränderna vi besökte fanns det flera restauranger och barer samt tillgång till någon form av toalett.
Enligt mig så tycker jag själva stränderna och vattnet var bättre i Bang niang än tex White sand beach som har massa små stenar som samlats till en vall vid vattenbrynet.

I frågan om hotell och resorts så finns det ju multum av dem och det handlar väl mest om hur mycket man är villig att betala för de.

På våran "gata" låg det hotell som jag "gissar" kostar allt från 500kr till flera tusen per natt.
Vi valde Gerd & Noi då man fick en egen bungalow, frukost ingick, de hade en pool, möjlighet till tvättning och att de låg så bra placerat mot stranden och gatan upp mot restauranger och "stan".

Vi kollade även på ett ställe i Nang thong som hete Nang thong 1. http://www.nangthong.com/
De hade olika boenden i samma prisklass som Gerd & Noi men de hade även 2st Family apartment vilket kunde rymma 4 personer till ett pris av 3000baht vilket är enligt mig ett mycket bra pris med tanke på området och klass på boende.
Tyvärr så missade vi precis när vi bokade så vi kunde inte bo där under hela vistelsen vilket gjorde att vi bodde på Gerd & Noi istället.

Från där vi bodde tog de kanske 15min att gå till stora vägen där även 7eleven låg.
Och på vägen upp går man förbi drivor med Restauranger, barer, bokningsbyråer, skräddare, Massagesalonger, tatuerare och små butiker att köpa tshirts, flipflip, souvenirer, vatten och allt möjligt.

Precis utanför våran resort stod taxi parkerade för folk som åker ner till stranden så det var lätt att hugga en taxi om man skulle till någon annan strand, 7eleven eller till marknaden som ligger lite bakom 7eleven.

Förutom några få resor till någon strand så tog vi en dagsutflykt en dag.
Vi tittade på lite olika tempel och stora Buddahs.
Sen åkte taxin vidare till staden Takuapa där vi gick på en marknad i någon timme och fyndade en del grejer som vi inte sett inne vid Bang niang, och även till fast pris så man slapp stå och dividera om priset.
Sen körde han oss till Big C vilket är ett köpcenter där vi gick och strosade någon timme.

Vi var inte ut till Similian Island då vi blev varnade att det är fullsmockat med människor där jämt, så vi hoppade över de.

Annars finns det många vattenfall att se i närheten.
Vill man så kan man åka upp på en jungeltur i Kho Sok och vara där allt från 1dag till hur länge som helst.
En mindre jungeltur finns i närheten av Takuapa som heter "Little amazonas" där man får åka i någon mindre båt eller kajak mitt i jungeln och förhoppningsvis se lite ormar och annat intressant.
Man kan även åka in till Phuket och titta på en gigantisk vit Buddah de byggt på ett berg som tydligen ska vara magiskt att stå vid när solen går ner runt 18.30 på kvällen.

Annars rekommenderar jag absolut marknaden i Bang niang.
Där gjorde man många fynd av allt möjligt trevligt.
De har även ett stor urval av olika mat man kan köpa där för en mycket billig peng.
För den mindre kräsne så fanns det larver, syrsor, kackerlackor och sådant att prova äta där som snacks.
Av Erik777
25 juli 2017 11:18
Åk in till marknaden i Takua-Pa någon gång också. Ännu mer intressant än den i Bang niang.
Det är enkelt att åka in till Takua-Pa med både MC, Tuktuk, eller kanske bäst vanlig landsvägsbuss som stannar bl.a. vid 7-11.