Kao sok

Av Loppe
30 okt. 2009 23:25
Visningar: 355
Vi har varit i Thailand 2 ggr tidigare mestadels runt krabi och pha nga bukten nu ska vi testa norra phuket och Khao Lak samt ta oss neråt därifrån mot trang. vi undrar om det är värt att besöka Khao Sok parken vi har hört att det är ganska dyrt, men är det v
ärt det,är det nån som har några andra tips på vägen i det området när vi ändå är där??? Tacksam för svar.kan även komma med egna toppställen i området...
31 okt. 2009 11:59
Om man ska ta en tur till Kaho Sok ska man nog kolla vad som ingår i turen innan man bestämmer sig och jämföra.Vi har önskat själva och sen har dom lagt upp turen utifrån detta. Inte så dyrt, tycker vi. I Khao Sok finns världens största blomma Rafflesian. ( kolla gärna mitt resealbum om rafflesian )För att få se den måste man ha med en guide från parken och det kostar en slant. Klättringen i djungeln upp till blomman är jobbig men mödan värd när man kommer fram. Den blommar i januari - februari. Sen har vi åkt på flod 2 ggr. Ena gången på flotte och det tyckte vi var värdelöst. Andra gången åkte vi kanot och en helt annan sträcka och det var vackert och alla ljuden i djungeln var öronbedövande.( det finns ett resealbum från kanotfärden också ) Vi har även ridit på elefant, men det var turistigt och både guppigt och gungigt.
På vägen finns ett kloster som finns inhugget i en klippa. Nästan inga turister kommer dit och det är en alldeles fantastisk upplevelse. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det heter.
Hoppas ni får en trevlig resa
Av Karten
1 nov. 2009 10:51
Hej, vi glorde två dagsturer i feb till Khao Sok varav i den första ingick det elefantridning samt kanot tur på en flod som gick utmed vägen mot Surathani, dvs södra delen av Khao Sok och den andra turen var med båt på Ratchaprapa Dam.
Båda turerna var bra. Elefantridningen har vi väl vid det här laget fått nog utav men det gick inte att välja bort. Kanot turen gav "faktiskt" lite djungelkänsla där vi också fick se både ödlor av den större varianten samt apor och ormar och detta trots att vi var ganska nära landsvägen.
Båturen på dammen erbjöd otroliga bergsvyer men för att få ut lite mer spänning så kanske man ska ta en övernatting på dammen. Det finns ett flertal floating bungalows ställen att välja bland. Vi stannade på två ställen och fick bl.a lunch på ett ställe. Alla ställen verkar var väldigt primitiva men det är ju det som ger den extra spänningen.
Men var noga med att kolla vad som ingår för faktum är att när våra fruar bokade kanotturen så trodde dom att det också ingick båttur på dammen!!

Ca 20 mil norr om Khaolak ligger Koh Phayam som jag kan rekommendera. En bilfri ö som påminner om Lanta för 15 år sedan. Bra boende är Buffalo Bay Vaccation Club.

mvh joakim