Kalabrien, södra Italien

13 okt. 2011 12:15
Visningar: 6412
Hej!

Ska resa iväg 2 veckor med sambon nästa år i augusti, september och vi har funderat på att åka till Kalabrien i Södra Italien.
Nu undrar jag om det finns någon som varit där och kan berätta om ert resemål dit, mat, shopping, stränder, när man på året bör åka dit samt VAR i södra Italien man ska åka till? Eller finns det något helt annat land ni kan rekommendera? :)

Tack för svar, ser framemot att få läsa era svar! :)
Av Sisso
13 okt. 2011 15:42
Hej!
Vi besökte Kalabrien en vecka nu i sensommar (31/8-7/9).
Det var många år sedan vi sist var på en charter (varit lite anti), men nu har vi en liten son och kände att en charter vore det perfekta för en välbehövlig semester.
Vi åkte därför med Solresor till Kalabrien och Tropea. Vi är mycket nöjda med denna semestervecka. Italien är ett av mina absoluta favoritländer - längtar alltid tillbaka till Italien. vi funderar på att tågluffa västkusten till våren :)
Om vi inte hade haft en 1-åring i år så hade jag valt att resa med ryanair till Kalabrien/Sicilien för att sedan hyra bil och åka runt...detta för att jag älskar att upptäcka nya saker. Dock var inte detta vårt syfte denna gång utan istället att få njuta av sol, bad, lugn, mat, vin glass och italiensk atmosfär!

Vad har ni tänkt er för typ av resa?

Tropea är en mycket trevlig stad som ni inte får missa om ni åker till kalabrien. Vi har även varit på Sicilien och kan nog rekommendera er att göra en Komboresa om ni har möjlighet dvs. både Kalabrien och Sicilien. Vi besökte vulkanen Etna och åkte runt en del på ön.

Hör av dig och berätta mer om era reseplaner så kan jag bidra med det jag kan.
Ett resealbum från kalabrien finns på min sida.

//Sisso
Av Desires
13 okt. 2011 19:28
Var i Kalabrien, Tropea för några år sedan, tyckte det var ett väldigt mysigt semestermål, och ännu inte SÅ mycket turister som hittat dit, vi var ändå där i juli. Maten var toppen just i Tropea, flera små mysiga tavernor i gränderna i denna söta stämningsfulla stad, som serverade jättegod mat, var inte besvikna någon gång.... Den lilla staden Tropea på Kalabriens västkust ligger på en klippa ca 70 m över havet och omgärdas av riktigt fina stränder, både den närmaste inne i Tropea och andra närliggande. Shopping var det däremot inte så mycket just i denna stad (om du menar kläder alltså, det fanns en hel del annat att shoppa såsom, italienska matprodukter).

Är ni i Kalabrien tycker jag också ni ska besöka staden Pizzo, ca en timmes resväg ifrån Tropea. I denna stad hittar du också mer shopping.
vill du läsa o se foton från denna resa kan du titta på min reseblogg http://www.desires.se/#post12.

Här kan du läsa mer om Kalabrien.
http://www.expressen.se/resor/resmal/europa/italien/1.84459/italien-kalabrien-kustens-parla
http://www.italiantouristoffice.se/sv/a/71.html.
Av Annl
15 okt. 2011 07:44
Hej,

Vi har inte varit i Kalabrien (har i och för sig varit på g och även kollat på detta en hel del) men väl på Sicilien och i Campagna (området som ligger norr om Kalabrien).

Vd gäller shopping i dessa områden så är det inte fråga om klädshopping så är det detta du tänkt dig bör du välja ett annat resmål. Dock finns mängder med italiensk keramik och liknande att handla.

Maten är som den är i Italien (vi har rest en hel del i Italien och inte bara i dessa regioner kan tilläggas).

Det innebär att det är "La mammas mat" som gäller och det betyder att i Campagna är det bara mat från den regionen som serveras och på Sicilien är det bara mat från den regionen som severas och i Florens detsamma osv. Detta innebär att om du skulle befinna dig i Campagna och vara sugen på en risotto (som ju faktiskt också är italiensk mat men i och för sig från en annan region) så kan du glömma detta.

Dessutom är det bara italiensk mat som gäller - det finns i princip inga andra restauranger så om du är sugen på sushi eller indiskt så får du vackert vänta med detta tills du kommer hem. Så det är inte som i New York eller London där du kan få allt och lite till...

Dock skall sägas att om man är borta en eller två veckor så är ju detta kanske inte något stort problem - man hinner inte tröttna och det är rätt trevligt att äta färsk buffelmozzarella till capresen och tomatsåsen är mustig och god till pastan. MEN när man som vi var borta en månad blev det väldigt tjatigt med same same hela tiden.

Vad gäller vädret bör du tänka på att det kan vara rejält hett i augusti och då har dessutom italienarna sin semester så då är det mycket folk.

Som någon av de föregående talarna skrev; tala om vad ni är intresserade av så kan vi bistå med tips om roliga och spännande platser att besöka.