Kalabrien i september - bra idé?

12 apr. 2013 21:00
Visningar: 2554
Hej alla!

Jag har surfat runt här på siten och kommit fram till att KALABRIEN är stället att resa till på vår kommande semester! Vi vill inte ha så mycket folk, inga Bamse-klubbar etc men kunna njuta av utsikt och kunna snorkla i Medehavet och se en fisk eller tre. Vi har varit ett par gånger på charterresa i Grekland och tänkte oss nu Italien. Efter alla tips här på Reseguiden tänkte vi oss Kalabrien alltså.

Vi behöver nu ett passande hotell, gärna inte så stort men väldigt trevligt. Inte så lyhört och inte en massa discodunk. Tyst o lugnt alltså. :) Är det någon som har något bra tips? Dyrt eller billigt spelar inte så stor roll eftersom resan är en present. Standard är inte viktigt det heller. Jag misstänker att det inte är så mycket turister i september.

Och så en annan fundering: Är det för kalt i havet i början av september? Vi har läst att det är fina stränder och fint vatten, men finns det något att se (fiskar alltså)? Jag kan inte hitta något om bra "snorkel-stränder" i Kalabrien.

Tack för alla synpunkter!

Petter :)
Av Desires
12 apr. 2013 23:40
Kalabrien låter som ett bra val för er tycker jag! Och i september är det nog jätteskönt i havet och lagom varmt i luften.Skulle tippa på ca 24-25 grader i vattnet vid den tiden. Och inte heller så mycket turister, vi var där i juli och det var inte jobbigt mycket turister då heller - så i september är det nog tyst och lugnt.....

Vi bodde i den genuina och väldigt mysiga staden Tropea ett par veckor, bodde ej på hotell utan hyrde en privat lägenhet där. Det är kanonfina stränder runt Tropea med ett hav som skiftar från kristallblått till smaragdgrönt, det finns dykcenter på många olika platser längs hela den kusten vet jag, så det borde inte vara svårt att hitta. I själva Tropeas hamn hittar du Torre Ruffa Diving Club, även området utanför Capo Vaticano ska vara perfekt för snorkling och dykning.

TIps på hotell:
Rocca Della Sena ska vara ett underbart hotell som ligger vackert vid havet, med egen strand http://www.activehotels.com/1/sv/1/3583065-hotel-rocca-della-sena-tropea.html.
eller dessa:
http://www.residencetropea.it/en/tropea.aspx
http://www.donnaciccina.com/
http://www.residenzailbarone.it/en/home.html

Vill du se foton o läsa min reseberättelse om Tropea med omgivningar kan du titta in här http://www.desires.se/#post12
13 apr. 2013 10:46
Hej Desires!

Tack så jättemycket för ditt utförliga, och positiva svar och tack för alla länkar!

Jag har förstås läst om både Kalabrien och andra ställen (Sardinien mm) på din trevliga blogg. Det var förresten där jag fick känslan av att Kalabrien var det bästa valet för oss. :)

Petter
Av Babbo
13 apr. 2013 11:51
Hej Petter

Ska ni resa i början eller slutet av september? Slutet av månaden kan det kanske vara osäkert väder men i början troligtvis väldigt fint. Och vattnet är varmt vid den tiden :-). En liten varning dock och det gäller maneter. Maneter är inte helt ovanligt så ha koll på det. Vi hade tur, men veckan innan vi var där så hade det varit många.

Mitt tips är att ni ska bo inne i Tropea. Hotellen vid Capo Vaticano ligger rätt utspridda och det går inte många bussar. De flesta hotell har "Animation" eller underhålning så det är inte så lugnt och tyst. Så välj ett mindre hotell.

Du kanske sett mitt album ifrån Kalabrien:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/en-vecka-pa-stovelns-spets-kalabrien-6856
Av Babbo
13 apr. 2013 17:14
Citerat från sierra:
Villa Vittoria även kallad Villa Italia är ett trevligt B&B med mycket bra recensioner och läge i Tropea. Vi skall själva bo där första veckan i oktober.

http://www.bbvillaitalia.it/index_eng.php
http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g194939-d1724988-Reviews-Hotel_B_B_Villa_Italia-Tropea_Province_of_Vibo_Valentia_Calabria.html
Det ser riktigt trevligt ut Sierra!
Man kanske kan tänka sig att återvända i alla fall ;-) .......
Ska bli kul med en reserapport när du kommer tillbaka.
Av Sierra
13 apr. 2013 18:54
Citerat från babbo:
Det ser riktigt trevligt ut Sierra!
Man kanske kan tänka sig att återvända i alla fall ;-) .......
Ska bli kul med en reserapport när du kommer tillbaka.
Även om det är sent på säsongen, första veckan i oktober, så räknar jag med en toppenvecka och rapport kommer :-)
Av Desires
13 apr. 2013 18:57
Javisst ska ni bo i Tropea, det är det bästa valet utmed denna kust! (som jag också nämnde) Vi hyrde en lägenhet där mitt i stan i 2 hela veckor (det är längre tid på samma plats än vi brukar uppskatta.....) Tropea är en jättemysig genuin stad med skön stämning!

Bättre då att ta hyrbilen för att utforska närliggande områden som Capo Vaticano, Pizzo, och Scilla t ex som ligger mitt emot Sicilienens nordöstra udde. Ni kommer nog trivas i charmiga Tropea, hoppas ni hittar trevligt boende också!
14 apr. 2013 10:10
Hej!

Tusen tack för alla svar och glada tillrop!

Nu blir det till att läsa på om alla hotellförslag, flygresor osv...

(Vi reser i början av september.)

Petter :)