Var i Italien ska vi åka?

Av Timmiep
8 apr. 2018 19:44 (redigerad)
Visningar: 534
Hej!
Jag och min sambo hade tänkt att åka till Italien i sommar och skulle behöva lite hjälp med var vi ska åka. Vi är ute efter en stad/by med fin sandstrand och även lite mysiga restauranger och barer. Ett ställe där man kan få lite av allt och med gångavstånd till både restaurang och strand.
Vi har tittat en del på Kalabrien men få resor dit och de vi hittat finns inte till så bra pris.
Vi har även tittat på att flyga till Milano eller rom för att sen bila max 2-3 timmar.
Någon som har något/några bra tips?

/Timmie och Andréa
Av Sierra
9 apr. 2018 19:05 (redigerad)
Kolla in badorten Senigallia som ligger vid havet 30 km nordväst om Ancona.

Ni kan flyga med Lufthansa till Ancona (byte i München).
Av Vronkan
10 apr. 2018 08:33
Nu är det mååånga år sedan vi var i Italien senast, men jag kan rekommendera Sperlonga som är en jättemysig liten stad inte alltför långt från Rom. Vi bodde i Terracina, vilket var sådär, om du frågar mig. Däremot gjorde vi en dagsutflykt till Sperlonga och det var väldigt fint. Om det blir trist att ligga på stranden kan man även ta en båttur ut till ön Ponza - också väldigt fint.
Av Timmiep
10 apr. 2018 20:44
Tack för svar vi kollar på era förslag!
Av Frodo
17 apr. 2018 13:58
Om ni ändå flyger till och från Milano får ni inte missa att ta 1-2 dagar i denna fantastiska stad. Allt från maten och arkitekturen till shopping och sevärdheter gör stan värd att besöka. Fast man behöver ju inte heller flänga runt och "se" allt, det räcker gott med att bara sippa på espresso på ett litet café tillsammans med Milanoborna själva för att få en känsla för stan. Här finns bra info om Milano: https://www.milanoitalien.se

Men för att svara på din fråga så är kanske Albenga, Finale Ligure och Alassio bra alternativ på platser nära Milano?
Av Pelle44
17 apr. 2018 16:52
Vi bilade från Geneve till San Remo. På vägen ned (och tillbaka) mot San Remo stannade vi och bodde på agriturismos.
Just att bo på "bondgårdar" (är ju inte riktigt bondgårdar, kanske mer lantligt boende) uppskattade vi mycket. Mysiga omgivningar med väldigt bra mat. Ofta 7 rätter med råvaror från gården och området inkl vin. Länkar de två vi bodde på. Vi gillade båda väldigt mycket. Båda hade pool. Beroende på hur länge man är borta så några nätter på två olika lantligare boenden och resten vid havet hade varit mitt val. På ett av boendena åkte vi spontant med ägaren av Boendet till en vinodlare 10 min bort och fick kika på vinodlingen och köpa vin. Nebiolovin (ligger väl runt 150-200 kr på bolaget) köpte vi för 5 euro.
http://www.cascinapapamora.it/?lang=en
https://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g1580991-d6875134-Reviews-Ciabot_Bolichino-Diano_d_Alba_Province_of_Cuneo_Piedmont.html