Södra Italien

Av Rajraj
14 apr. 2011 20:09
Visningar: 10149
Planerar resa till nedre delen av "stöveln" i juli. Flyg till Brindisi, hyrbil 2 veckor, hemresa från Lamezia, Kalabrien. Turen är planerad så långt att det blir ett antal nätter i Alberobello, sedan över till Amalfikusten sedan ner efter kusten till Tropea. Tips på boenden, sevärdheter och gärna någon vingård önskas.
14 apr. 2011 21:37
Jag kan bara tipsa om Sicilien i södra Italien där vi bodde i Taormina. Nere vid havet ligger en vacker ö som heter Isola Bella med en inbyggd vacker villa på.
Vi bodde mitt emellan så vi gick ner och tog en linbana till stan.
Naturligtvis besökte vi också Etna och dess fantastiska vulkanområden.
Mvh Eva
Av Desires
14 apr. 2011 22:39
Tropea är Kalabriens pärla tycker jag! Mycket fin stämningsfull ort med ett enormt utbud av små mysiga restauranger som serverar jättegod mat, även pizzorna var supergoda här i denna stad! Förutom detta är stränderna kanonfina, vattnet kristallklart, är nog perfekt om man gillar att snorkla o så...Finns även en del shopping i de små butikerna i den gamla genuina staden. Vi hyrde privat lägenhet här i Tropea, så vi bodde inte på hotell där.
Vill du se foton från Tropea kan du titta här: http://www.desires.se/#post12
Av Lasse42
16 apr. 2011 17:57
Ryanair har ju öppnat upp direktlinje till Brindisi nu så vi har beställt några dar under påsklovet (efter påsk här) tillsammans med ett tioårigt barnbarn. Vi har beställt boende i Lecce som kallas söderns Flotens pga mycket barockbyggnader, kanske hyr vi också bil eller åker buss till andra platser också. Kom gärna med tips, annars kanske jag kan tipsa efter resan.
Av Annl
16 apr. 2011 18:14
Hej,

Amalfikusten är sagolikt vacker men tänk på att det tar tid att köra på de slingriga vägarna och att det är mycket trafik som också försenar resan. Och vägarna är extremt smala så det gäller att ha koll på sin bil och en duktig driver som inte räds stupen och de hetsiga italienska bilförarna (som kör bra). Och SITA-bussarna som man får möte med...
Sorrento är väldigt vackert liksom Ravello som ni absolut inte får missa och detsamma gäller Positano - där husen hänger utöver bergskanten. Och Amalfi är en liten söt stad. Tänk på att det är joxxigt att bada på Amalfikusten - man kommer ofta inte ned till vattnet utan långa promenader så ett hotel med pool är inte fel eller alternativt att bo i Amalfi där man han kontakt med vattnet eller Positano om man bor i de nedre delarna.

Paestum är väldigt spännande och det ligger dessutom i det området där man gör buffelmozzarella - något helt annat än den du köper hemma på ICA...

Trelvig resa!