Jag vill till Vietnam, hjälp mig med tips!

20 feb. 2010 15:09
Visningar: 4168
Hej, jag har börjat planera för en resa till Vietnam längre fram och behöver tips och stöd. Ni som har erfarenheten; hur bokade ni er resa (är inte så mycket för charter), bokade ni paketresa, hotell o flyg separat, var hittar man bra priser? Var i Vietnam ska man åka om man både vill ha lite storstad och vackra stränder, vad är kostnadsläget, har ni tips på bra boende? Jag är inte helt säker på när bästa tiden är att resa dit, vad tycker ni? Hade tänkt åka till nästa vinter. Vad ska man akta sig för? Behövs visum, några vaccinationer etc etc etc. Tacksam för alla tips jag kan få.
21 feb. 2010 12:21
Hej
Vi var i Vietnam nov-09 och har en resdagbok som vi gärna delar med oss av.
Gå in på Resdagboken.se sök efter peterlaila och följ oss om du vill. Vi hade en underbar resa, vi har rest med ryggsäck flera gånger och reser helst inte charter på långresor. Man klarar sig jättebra med en wilmaguide (ett måste tycker vi) och lite äventyrslusta. Vi bokade via finnair eftersom vi ville flyga från Norrköping - fungerade perfekt! Annars rekommenderar vi Travelpartner och boka tidigt för bästa pris. Flyg hellre tor bangkok och vidare med Airasia, som är jättebilligt. Det är oftast dyrare direkt till Ho chi minh eller Hanoi. Bokar du tidigt med Airasia kan du flyga BKK - Hanoi eller BKK -Ho Chi Minh eller viceversa för 600-700 kronor. Hör gärna av dig om du undrar över något.
Vänliga hälsningar
Peter & Laila
21 feb. 2010 20:28
Hej och tack Laila
Bokade ni vidareresan från Bangkok hemifrån eller hur gick ni tillväga? Bra tips, jag ska kolla det, vore perfekt att kunna flyga från Norrköping. Jag ska kolla er resedagbok. Själv har jag tänkt resa till södra Vietnam, Saigon, kanske upp till Nah Trang, vi får se. Vad rekommenderar du?
28 feb. 2010 15:32
Hej! Jag och min sambo var i Vietnam över jul och nyår. Vi flög in till Hanoi och sen inrikesflyg till Hué buss till Hoian och sen flyg till Ho Chi Minh City. Vi bokade resorna via Kilroy och betalde drygt 10000/pers men det var långa flyg tider. Hanoi tyckte vi var en trevligare stad än Saigon.I december var där ca 15 grader. Vi var ute på en tur i Halong Bay som vi bokade hemifrån på www.halongbay-vietnam.com. Vi tog en natt på båten och det kändes OK. Hué blev vi inte så förtjusta i, men det kan ha varit för att det var ganska trist väder. Men vi hyrde en guide (60 dollar) på hotellet vi bodde på Orchid Hotel (mycket fint). Han körde oss till Vinh Moc tunnlarna som inte är lika turistiska som dom utanför Saigon. Sen tog vi bussen till Hoi An och det var ett riktigt höjdar ställe enligt oss. Vädret var betydligt bättre och det var en lagom stor stad. Vi hyrde cyklar och cyklade till stranden och var ute och tittade på omgivningarna. I Saigon hade vi bokat en tur till Mekongdeltat med Delta Tours. Vi hade bokat med 2 övernattningar men i efterhand hade vi varit nöjda med en. Det blev väldigt mycket bussåkande och det kändes som vi bara körde för att skjutsa folk till gränsen till Kambodja. Missa inte Återföreningshallen och Krigsförbrytarmuseet i Saigon. Vi hade bokat allt boende och inrikesflyg hemifrån eftersom vi var där över jul och nyår.
Ha en trevlig resa